Hewlett-Packard е един от водещите световни производители на принтери. Неговото място на пазара е спечелило не само благодарение на висококачествени периферни устройства за извличане на текст и графична информация за печат, но и благодарение на удобни софтуерни решения за тях. Нека да разгледаме някои популярни програми за принтери HP и да дефинираме техните функции.

Image Zone Снимка

Едно от най-известните приложения на Hewlett-Packard за редактиране и управление на изображения в цифрови формати е Image Zone Photo. Този инструмент напълно взаимодейства с принтерите на посочената фирма, защото с него можете лесно да изпращате изображения за печат. Но основната му функция все още обработва самите снимки.

Интерфейс за снимки на HP Image Zone

Управлявайте и преглеждайте изображения в различни режими (цял екран, единично, слайдшоу) в тази програма може да използвате удобен файлов мениджър и можете да ги промените с помощта на вградения редактор. Възможно е да завъртите снимката, да промените контраста, да изрежете, да премахнете ефекта "червени очи", да приложите филтър. Освен това е възможно да създавате и отпечатвате албуми, като разпространявате снимките във вградени оформления.

В същото време трябва да се отбележи, че в сравнение с пълноправни графични редактори и модерни фото-мениджъри, Imaging Zon Photo губи значително по отношение на функционалността. Тази програма няма руски интерфейс и самата тя отдавна се счита за морално остаряла и не се поддържа от производителите.

Изтегляне на

Цифрово изпращане

За да изпратите цифрова информация, получена от устройствата на Hewlett-Packard през мрежата, приложението Digital Sending е най-подходящо. С негова помощ е възможно да се дигитализират материалите на хартия в редица популярни формати (JPEG, PDF, TIFF и т.н.) и след това да се изпрати информацията, получена чрез LAN, e-mail, факс, Microsoft SharePoint или upload FTP връзка. Всички препратени данни са защитени от SSL / TLS. В допълнение, този инструмент има редица допълнителни функции, като анализ на операциите и архивиране.

HP Цифров Изпращащ Интерфейс

Но това удобно приложение е оптимизирано само за работа с устройства от Hewlett-Packard, а при взаимодействие с принтери и скенери на други производители може да има проблеми. Освен това потребителите трябва да закупят лиценз за всяко свързано устройство.

Изтегляне на цифрово изпращане

Web Jetadmin

Друга програма за управление на периферни устройства от компанията Hewlett-Packard е Web Jetadmin. С помощта на посочения инструмент можете да търсите и групирате всички устройства, свързани с локалната мрежа на едно място, да актуализирате техния софтуер и драйвери, да конфигурирате различни параметри, да откривате грешки във времето и да изпълнявате някои превантивни мерки за предотвратяване на неизправности.

Управление на устройства в HP Web Jetadmin

В допълнение, потребителят може да извърши анализ на извършената работа, събиране на данни и създаване на отчети. Чрез интерфейса на споменатия софтуер, можете да създадете потребителски профили и да им придадете определени роли. Една от основните функции на Web Jetadmin е управлението на печат, което е много удобно при наличие на големи опашки.

Недостатъците включват потребителския интерфейс на програмата, доста сложен за разбиране на работата в него от средния потребител. В момента има само версия, която работи изключително на 64-битови операционни системи. Освен това, за да изтеглите това приложение, както повечето други продукти, произведени от Hewlett-Packard, ще трябва да направите процедура за регистрация на официалния сайт.

Изтеглете уеб Jetadmin

Има доста приложения за управление на принтери, произведени от Hewlett-Packard. Описахме само малка част от най-популярните. Това разнообразие се дължи на факта, че тези приложения, въпреки че взаимодействат със същия тип устройства, но същевременно изпълняват различни функции. Ето защо, когато избирате конкретен инструмент, важно е да разберете ясно какво ще ви е необходимо.