Screen Capture е необходимо средство, необходимо при създаване на екранни снимки или записване на видео от монитор. За да заснемете екрана, ви е необходима специална програма, например "Зелен екран".

Icecream Screen Recorder е популярно средство за създаване на скрийншоти и видео клипове от екрана. Този продукт има лесен и удобен за ползване интерфейс, при който всеки потребител може бързо да разбере как да започнете почти незабавно.

Съветваме ви да погледнете: Други решения за заснемане на изображения от компютърния екран

Запис от екрана

За да започнете да заснемате екрана, трябва само да изберете съответния елемент и да изберете района, от който искате да записвате. След това можете да отидете направо в процеса на заснемане на филма.

Запис от екрана в екран за запис на сладолед

Чертеж по време на запис

Точно в процеса на заснемане на видео от екрана на компютъра, можете да добавите ваши собствени текстови бележки, геометрични форми или свободно да нарисувате, използвайки познатия инструмент "Brush".

Чертеж при запис в екран за заснемане на лед

Избор на резолюция

Можете да посочите прозореца за заснемане произволно или да изберете една от предложените опции.

Избор на разделителна способност в екран за запис на сладолед

Добавяне на изображение от уеб камера

Точно в процеса на заснемане на видео от екрана със специалната функция Icecream Screen Recorder можете да поставите на екрана малък прозорец с изображение, което улавя вашата уеб камера. Размерът на този прозорец може да бъде коригиран.

Добавяне на изображение от уеб камера към рекордер за сладолед

Звукозапис

Можете да записвате звук от вашия микрофон или от системата. По подразбиране и двата елемента се активират, но ако е необходимо, те могат да бъдат деактивирани.

Записване на звук в рекордера за сладолед

Снимайте екранни снимки

В допълнение към заснемането на видео от екрана в програмата е възможно да се създадат екранни снимки - процесът на заснемане, който е подобен на записването на филми.

Записвайте екранни снимки в екран за заснемане на лед

Формат на екранните снимки

По подразбиране екранните снимки се запазват във формат PNG. Ако е необходимо, този формат може да бъде променен на JPG.

Формат на екранното изображение в рекордера за сладолед

Задаване на папки за запазване на файлове

В настройките на програмата имате възможност да зададете папките, за да запишете клиповете и екранните снимки.

Инсталиране на папки за записване на файлове в регистрационния екран на Icecream

Променете формата на видео файла

Видеоклиповете, записани в Icecream Screen Recorder могат да се съхраняват в три формата: WebM, MP4 или MKV (в безплатната версия).

Променете видео формата в екран за заснемане на сладолед

Показване или скриване на курсора

В зависимост от целта за заснемане на видео или екранни снимки от екрана курсорът на мишката може да се покаже или скрие.

Покажете или скрийте курсора в екранчето за запис на сладолед

Прилагане на воден знак

За да се гарантира защитата на авторските права във вашите видеоклипове и екранни снимки, се препоръчва да се налагат водни знаци, които като правило представляват вашето лично лого на изображението. В програмните настройки можете да качите логото си, да го поставите в желаната област на филма или изображението и да зададете желаната прозрачност за него.

Покриване на воден знак в рекордера за сладолед

Настройване на горещи клавиши

Горещите клавиши се използват широко в много програми за опростяване на достъпа до всякакви функции. Ако е необходимо, можете да превъзложите клавишни комбинации, които ще се използват например за създаване на екранни снимки, заснемане на снимки и др.

Настройване на горещи клавиши в екран за заснемане на лед

Предимства:

1. Широка гама от функции за удобна работа с видео и заснемане на изображения;

2. Подкрепа на руски език;

3. Разпределени безплатно, но с някои ограничения.

недостатъци:

1. В безплатната версия времето за снимане е ограничено до 10 минути.

Icecream Screen Recorder - удобен инструмент за заснемане на видео и екранни снимки. Програмата има платена версия, но ако не се нуждаете от дългосрочно видеозапис, разширен набор от формати, задаване на таймер за запис и други функции, по-подробен списък от които може да бъде изучен на официалния уебсайт, този инструмент ще бъде отличен избор.

Изтеглете пробна версия на рекордера за сладолед

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт