Записването на видео от екрана е полезна функция, която ви позволява да създавате различни видео тренировки, презентации, да споделяте успехи в преминаването на компютърни игри и много други неща. За да записвате видео от екрана, ще трябва да инсталирате специална програма на вашия компютър.

Днес, разработчиците предлагат много решения за заснемане на видео от екрана с тяхната функционалност. Някои програми са идеални за записване на игри, други са специално създадени за записване на видео инструкции.

Bandicam

Бандикам - свободно изтегляне

Страхотно решение за заснемане на видео и изображения от екрана на вашия компютър.

Програмата е оборудвана с поддръжка на руски език, има гъвкаво меню за настройки, възможно е да инсталирате FPS и много други. Бандикам е свободен, обаче, в безплатната версия, водният знак с името на приложението ще бъде поставен върху всеки клип и екранна снимка.

Изтеглете софтуер Bandicam

Fraps

Fraps - свободно изтегляне Fraps

Изцяло безплатна програма, създадена специално за работа с компютърни игри.

Fraps ви позволява да създавате видеоклипове с неограничена продължителност и екранни снимки на различни формати, но това приложение не е подходящо за улавяне на работния плот и прозорците на Windows.

Изтеглете софтуер Fraps

HyperCam

HyperCam - свободно изтегляне

Друго функционално средство за заснемане на видео и екранни снимки от екрана. Разполага с удобен за потребителя интерфейс и пълен набор от функции, които потребителят може да се наложи да персонализира заснемането на визуализираните или скрийншоти.

Някои функции няма да са налице, преди да закупите платена версия, както и безплатна версия в горната част на всяка екранна снимка, а видеоклипът ще бъде обложен с воден знак с името на програмата.

Изтеглете HyperCam

CamStudio

Безплатно сваляне от CamStudio

Проста и безплатна програма за записване на видео от монитора и създаване на екранни снимки.

Този инструмент ви позволява да зададете желания формат за бъдещото видео, да добавяте водни знаци, да записвате аудио от различни източници и много други.

Единственият нюанс е липсата на руски, но интерфейсът е толкова прост, че в процеса на работа няма да имате никакви въпроси.

Изтеглете CamStudio

oCam екран рекордер

oCam Screen Recorder изтеглите безплатно

Функционален инструмент с приятен интерфейс, който е идеален за запис на видео от работния плот и прозорците на Windows и геймплея.

Поддържа голям брой видео формати, може да създава GIF анимация, ви позволява да вмъквате свои собствени водни знаци, да конфигурирате горещи клавиши в детайли и много повече. С всички тези предимства на програмата, тя е напълно безплатна.

Урокът: Как да записвате видео от екрана на компютъра с oCam Screen Recorder

Изтегляне на oCam екран рекордер

Дебют видео заснемане

Debut Video Capture изтеглите безплатно

Мощен инструмент с широка гама от функции за подробно персонализиране на записаното видео, което ще бъде отличен избор за създаване на презентации и видео инструкции.

Позволява ви да настроите цвета на изображението във видеоклипа, който ще бъде заснет, да изберете подходящия видео формат от обширния списък, наслагване на текст, да добавите прозорец с миниатюри с видеоклипа, който улавя вашата уеб камера и много повече.

Изтегляне на софтуер Debut Video Capture

UVScreenCamera

UVScreenCamera изтеглите безплатно

Ако се нуждаете от функционално, но същевременно и просто решение за записване на видео от екрана, не забравяйте да обърнете внимание на UVScreenCamera.

Програмата не само ви осигурява удобно заснемане на видео и процес на екранна снимка, но също така ви позволява да укажете точната зона за запис, да настроите клавишните комбинации, да настроите записа на самоснимачката, да направите директно върху записания видеоклип, да редактирате готовите видеоклипове и много други.

Изтеглете софтуер UVScreenCamera

Безплатен видеорекордер на екрана

Безплатен екран Видео рекордер изтеглите безплатно

Много малко, но отлично справяне със задачата си решение за заснемане на видео и екранни снимки от екрана на компютъра.

Програмата ви позволява да зададете точната зона на екрана, да включите забавяне в секунди преди заснемане, да записвате аудио от системата и микрофона, да регулирате качеството на аудио и видео и много повече. Всички тези функции са напълно безплатни.

Изтегляне на софтуер Безплатен екран видео рекордер

Ezvid

Ezvid изтеглите безплатно

Тази програма, по-скоро, може да се припише на видео редактори с функция за заснемане на видеоклипове, т.е. той осигурява всички необходими инструменти, които ви позволяват да изпълните основен набор от видеоклипове.

След заснемането на видеоклипа, потребителят ще може да отреже и залепи видеото, да добави вградени аудио записи на заден план, да запише глас и много други неща. За съжаление в момента няма руски език.

Изтегляне на софтуер Ezvid

Дзин

Jing изтеглите безплатно

Изключително проста програма с интересен интерфейс, приличащ на джаджа.

Той не предлага на потребителите разширен набор от функции, но това и основното му предимство е, че за да записвате видео или да направите екранна снимка, потребителят няма нужда да полага специални усилия. Единственият нюанс - безплатната версия ви позволява да записвате видео продължителност не повече от 5 минути.

Изтеглете софтуера на Jing

Скрийнсейвър за сладолед

Icecream Screen Recorder изтеглите безплатно

Безплатна програма, която има стилен интерфейс и висока функционалност.

Позволява ви да прецизирате размера на заснетата област, да направите екрана право по време на видеозаписа, да добавите миниатюрен прозорец, в който ще се показва видеоклипът, записан от уеб камерата, да настроите различни формати за видео и екранни снимки и много други.

За съжаление, програмата е споделена, а в безплатната версия дължината на видеото, която заснемате, може да бъде не повече от 10 минути.

Свалете софтуер Icecream Screen Recorder

Сваляне на екрана на Movavi

Movavi Screen Capture изтеглите безплатно

Компанията Movavi е известна с много интересни компютърни програми, сред които има и инструмент за заснемане на видео. Тази функционална програма предоставя на потребителите необходимия спектър от инструменти, които могат да бъдат необходими за улавяне на видео: подробна корекция на позицията на курсора, регулиране на честотата на кадрите, показване на клавишите на клавиатурата, заснемане на екранни снимки и много други.

Изтегляне на софтуер Movavi Screen Capture

Всяка програма, разгледана в статията, е ефективно средство за заснемане на видео от екрана на компютъра. Всички те имат свои собствени функционални възможности, така че трябва да изберете правилния въз основа на вашите цели за запис на видео от екрана.