От цялото изобилие от социални мрежи, Instagram е особено популярна функция - популярна услуга, насочена към публикуване на снимки и видеозаписи, създаване на самостоятелни истории, провеждане на предавания и др. Всеки ден се добавят нови потребители към списъка с регистрирани потребители. Днес ще разгледаме подробно проблема, когато не е възможно да се създаде нов профил.

Изглежда, че регистрацията в Instagram е прост процес, при изпълнението на който няма да има проблеми. В действителност обаче всичко е различно - всеки ден много потребители не могат да завършат този процес и този проблем може да възникне по различни причини. По-долу ще анализираме типичните причини, които могат да повлияят на появата на проблема, който обмисляме.

Прочетете още: Как да се регистрирате в Instagram

Причина 1: Профилът на Instagram вече е прикачен към посочения имейл адрес или мобилен телефонен номер

На първо място, ако вече сте се регистрирали в имейл акаунта или телефонния ви номер, който сте предоставили, можете да решите проблема по два начина: използвайте друг имейл адрес (мобилен телефон), за да регистрирате или изтриете съществуващ профил в Instagram, след което можете да регистрирате нов.

Прочетете още: Как да изтриете профил в Instagram

Причина 2: нестабилна интернет връзка

Тази причина обаче може да е банална, но ако се регистрирате от смартфон, уверете се, че имате достъп до мрежата. Ако е възможно, свържете се с друг източник на интернет, тъй като причината за проблема може да е мрежовата повреда.

Причина 3: Назад версия на приложението

По правило повечето потребители се регистрират в популярна социална мрежа чрез официално мобилно приложение, разработено за мобилни операционни системи iOS, Android и Windows.

Отидете на една от връзките по-долу и проверете дали има актуализация за текущото ви приложение. Ако е така, ще трябва да го инсталирате.

Изтеглете Instagram за iPhone

Изтеглете Instagram за Android

Изтеглете Instagram за Windows

И малко нещо за остарелите версии на мобилните операционни системи: ако сте iPhone потребител с iOS под версия 8 или Android смартфон под 4.1.1, тогава във вашия случай няма да имате най-новата версия на Instagram, което означава, че вероятността е висока, че поради липсата на релевантност на операционната система имате проблем с регистрацията.

Причина 4: Съществуващо потребителско име

Няма да можете да завършите регистрацията, ако въведете личните данни, които сте посочили, които вече са използвани от потребителя на Instagram. Като правило, в този случай системата показва съобщение, че потребителят с такъв вход вече е регистриран, но дори и да не виждате такъв ред, трябва да опитате друга версия на данните за вход, задължително да го напишете на английски.

Прочетете още: Как да промените потребителското име на Instagram

Вход за Instagram

Причина 5: Използване на прокси сървър

Много потребители използват инструменти на своите смартфони (компютри), за да скрият истинския си IP адрес. Това действие ви позволява лесно да осъществявате достъп до блокирани сайтове в страната.

Ако имате прокси сървър на устройството си, било то браузър, специална добавка или изтеглен профил, препоръчваме Ви да изтриете всички VPN настройки или да опитате да създадете потребителски профил от друга притурка.

Причина 6: Срив на приложението

Всеки софтуер може да не работи правилно и най-реалистичната стъпка за решаване на проблема е да извършите преинсталирането му. Трябва само да премахнете инсталираното приложение Instagram от вашия смартфон. Например, на iPhone можете да направите това, като задържите пръста си върху иконата на приложението за дълго време, докато целият работен плот се разклати, след което кликнете върху иконата за кръстосване и след като потвърдите премахването на приложението от притурката. Деинсталирането на приложението на други устройства се извършва по приблизително същия начин.

Деинсталирайте Instagram

След като деинсталирате, изтеглете най-новата версия на Instagram непременно от официалния магазин за вашето устройство (връзки към файлове за изтегляне ще намерите в статията по-горе).

Ако няма начин да преинсталирате приложението - регистрирайте се чрез уеб версията на Instagram, която може да бъде достъпна от всеки браузър от тази връзка ,

Причина 7: Сблъсък на операционната система

Много по-радикална, но често ефективна стъпка в решаването на проблема е възстановяването на настройките на мобилна притурка, която не може да извърши регистрацията. Подобна стъпка няма да изтрие изтеглената информация (снимки, музика, документи, приложения и т.н.), но ще премахне всички настройки, които могат да доведат до конфликт в някои приложения.

Изтриване на настройките на iPhone

 1. Отворете настройките на вашия смартфон, след което изберете секцията "Basic" .
 2. Меню "Настройки" на iPhone

 3. В самия край на страницата ще намерите елемента "Нулиране" , който трябва да бъде отворен.
 4. Изчистване на iPhone

 5. Изберете "Нулирайте всички настройки" и потвърдете намерението си да изпълните тази процедура.

Потвърдете нулирането на iPhone

Изтриване на настройките за Android

За Android OS е трудно да се каже точно как във вашия случай ще се извърши нулиране, защото различните смартфони имат различни версии и черупки на тази операционна система, така че достъпът до една или друга част от менюто с настройки може да бъде много различен.

 1. Например в нашия пример трябва да отворите настройките на устройството и да отидете в секцията "Разширени" .
 2. Настройки за Android

 3. В самия край на прозореца, който се показва, изберете елемента "Възстановяване и нулиране" .
 4. Възстановяване и нулиране на Android

 5. Изберете елемента "Нулиране на настройките" .
 6. Нулиране на Android

 7. И накрая изберете елемента "Лични данни" , след като се уверите, че под превключвателя за превключване близо до "Изчистване на паметта на устройството" се поставя неактивна позиция.

Потвърдете рестартирането на Android

Причина 8: Проблемът от страна на Instagram

По-рядка причина за проблема, която може да бъде наклонена в случай, че няма описани в статията методи, и не може да ви помогне да решите проблема с регистрирането на профила.

Ако проблемът е наистина на страната на Instagram, тогава, като правило, всички проблеми трябва да бъдат решени в най-кратки срокове, т.е. трябва да опитате да се регистрирате отново след няколко часа или на следващия ден.

Това са основните причини, които засягат невъзможността да регистрирате личния си профил в популярна социална мрежа. Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да разрешите проблема.