Нетната инсталация на Windows, както и инсталирането на нови хардуерни компоненти в компютъра почти неизбежно приключват, за да може потребителят да търси и да добавя драйвери в системата на различни устройства. Видеокартата, като един от най-важните компоненти на съвременните компютри и лаптопи, изисква инсталирането на компоненти за способността да функционира правилно, почти на първо място. Собствениците на графичните адаптери Radeon практически не се притесняват от този проблем, защото са създали мощен и функционален инструмент - AMD Catalyst Control Center ,

Можем да кажем, че AMC Catalyst Control Center (CCC) е предназначен основно за поддържане на правилното ниво на графичните карти, базирани на графичния процесор на AMD, което означава, че инсталирането и поддръжката на драйверите в текущото състояние трябва да се извършват с помощта на този софтуер без никакви проблеми. Всъщност това е така.

Автоматична инсталация

Пакетът драйвери за графичните карти Advanced Micro Devices е част от Catalyst Control Center и всички необходими компоненти се добавят към системата, когато приложението е инсталирано. За да инсталирате драйвера за видео адаптер, е достатъчно да изпълните няколко прости стъпки.

 1. Изтеглете монтажника на AMD Catalyst Control Center от официалния сайт на производителя в раздела за техническа поддръжка. За да получите правилната версия на драйвера, трябва да определите типа, серията и модела на графичния процесор, на който се основава видео картата, както и да определите версията и битовата дълбочина на операционната система (1).

  AMD Catalyst Control Center, който определя адаптера и параметрите на операционната система преди изтеглянето

  Ако в процеса на определяне на характеристиките и версиите на софтуера има трудности, можете да използвате помощната програма, която ще намери всички необходими данни за автоматично изтегляне на данните от CCC (2).

 2. След като инсталирате Catalyst, изпълнете инсталацията.
  AMD Catalyst Control Center

  Първоначалната стъпка е разопаковането на компонентите, необходими на инсталатора да работи по посочения от потребителя път.

 3. След разопаковането ще се стартира автоматично прозорецът за посрещане на инсталационния мениджър на Catalyst, в който можете да изберете езика на интерфейса на инсталатора, както и компонентите на Центъра за управление, които ще бъдат инсталирани с драйверите.
 4. Център за управление на мениджмънта на AMD Catalyst Control е основен

 5. Инсталаторът на CCC може не само да инсталира необходимите компоненти, но и да ги премахне от системата. Следователно се появява искане за по-нататъшни операции. Натискаме бутона "Инсталиране"

  AMD Catalyst Control Center инсталиране или премахване на компоненти

  който ще доведе до следния прозорец.

 6. За да стартирате автоматичната инсталация на графичните драйвери и софтуера на Catalyst Control Center, задайте ключа за инсталацията в позиция "Fast" и кликнете върху бутона "Next" .
 7. Създаване на директория на AMD Catalyst Control Center по инсталационен път

 8. Ако драйверът и софтуерът AMD са инсталирани за първи път, ще трябва да създадете папка, в която ще се копират компонентите. Директорията ще бъде създадена автоматично, след като кликнете върху бутона "Да" в съответния прозорец на заявката. Освен това ще трябва да приемете условията на лицензионното споразумение, като кликнете върху съответния бутон.
 9. Лицензионното споразумение за AMD Catalyst Control Center

 10. Преди да стартирате процедурата за копиране на файлове, системата ще бъде анализирана за наличието на графичен адаптер и неговите параметри за инсталиране на нова версия на драйверите.
 11. AMD Catalyst Control Center Анализ на конфигурацията на системата

 12. Допълнителният процес е напълно автоматизиран,

  Прогрес на инсталацията на AMD Catalyst Control Center

  просто трябва да изчакате инсталацията да завърши и да кликнете върху "Finish" в крайния прозорец на инсталатора.

 13. Инсталацията на AMD Catalyst Control Center е завършена

 14. Последната стъпка е да рестартирате системата, която ще започне веднага след като кликнете върху бутона "Да" в прозореца за заявка за операцията.
 15. Рестартирайте системата AMD Catalyst Control Center

 16. След рестартирането можете да проверите наличието на драйвера в системата, като отворите диспечера на устройствата .

AMD Catalyst Control Center драйвер за графична карта е инсталиран

Актуализиране на драйверите

Софтуерът се развива доста сериозно, а драйверите за видеокарти AMD не са изключение. Производителят непрекъснато подобрява софтуера и следователно не пренебрегва актуализациите. Освен това, Catalyst Control Center има всички възможности за това.

 1. Стартираме AMD Catalyst Control Center по всякакъв удобен начин. Най-простият метод е да кликнете с десния бутон на мишката върху работния плот, след което изберете "AMD Catalyst Control Center" в изскачащото меню.
 2. AMD Catalyst Control Center се стартира от работния плот

 3. След стартиране кликнете върху раздела "Информация" и в отворения списък с функции кликнете върху връзката "Софтуерна актуализация" .

  Информационен елемент на контролния център на AMD Catalyst - Информация за софтуера

  CCC ще покаже информация за текущата инсталирана версия на драйвера. За да проверите за нови версии на компонентите, кликнете върху бутона "Провери за актуализации сега ..."

 4. Ако на сървърите на AMD се намират актуализирани драйвери, ще се покаже съответното известие. С помощта на прозореца можете веднага да изтеглите актуализираните файлове, като кликнете върху бутона "Изтегли сега" .
 5. AMD Catalyst Control Center е актуализация, стартирайте изтеглянето

 6. След изтеглянето на актуализираните компоненти,
  AMD Catalyst Control Center актуализира процеса на изтегляне

  прозорецът за инсталиране на новата версия на драйверите на графичния адаптер автоматично ще се отвори.Кликнете върху "Инсталиране"

  AMD Catalyst Control Center инсталира актуализирания драйвер

  и изчакайте, докато процесът на разопаковане на необходимите файлове приключи.

 7. AMD Catalyst Control Center разопакова актуализираните драйвери

 8. Следващите стъпки напълно повтарят тези, когато инсталирате драйверите за видео адаптери за първи път. Изпълняваме точки 4-9 от описания по-горе метод за автоматично инсталиране на драйвери и в резултат на това получаваме актуализирани софтуерни компоненти, които гарантират производителността на видеокартата на базата на графичния процесор на AMD.

AMD Catalyst Control Center актуализира драйверите на графичните карти

Както можете да видите, въпреки важността на драйверите при работата с Advanced Micro Devices, инсталирането и актуализирането им с помощта на Catalyst Control Center се превръща в проста процедура, която обикновено не създава трудности дори за начинаещите потребители.