Тази статия ще обсъди софтуерни решения, които ще ви помогнат да контролирате трафика си. Благодарение на тях можете да видите обобщение на потреблението на интернет връзка чрез отделен процес и да ограничите неговия приоритет. Не е необходимо да се преглеждат записани отчети на компютър със специален софтуер, инсталиран на операционната система - това може да се направи от разстояние. Не е проблем да разберете цената на консумираните ресурси и много повече.

NetWorx

Софтуерът SoftPerfect Research, който ви позволява да наблюдавате консумирания трафик. Програмата предоставя допълнителни настройки, които ви позволяват да видите информация за консумираните мегабайти за определен ден или седмица, пикови и извън пиковите часове. Възможно е да се видят индикаторите за входяща и изходяща скорост, получени и изпратени данни.

Програмен интерфейс на Networx

Особено инструментът ще бъде полезен в случаите, когато се използва ограничен 3G или LTE и съответно са необходими ограничения. Ако имате повече от един профил, статистическите данни ще се показват за всеки отделен потребител.

Изтегляне на NetWorx

DU метър

Приложение за проследяване на потреблението на ресурси от World Wide Web. В работната област ще видите както входящия, така и изходящия сигнал. Чрез свързването на услугата dumeter.net, предлагана от разработчика, ще можете да събирате статистически данни за използването на информационния поток от интернет от всички компютри. Гъвкавите настройки ви помагат да филтрирате потока и да изпращате отчети до имейла си.

Свързване към услугата Dumeter net в DU Meter

Параметрите Ви позволяват да укажете ограничения, когато използвате връзка към World Wide Web. Освен това можете да посочите цената на пакета от услуги, предоставени от вашия ISP. Има ръководство за потребителя, в което ще намерите инструкции за работа с наличната функционалност на програмата.

Изтегляне на DU метър

Мрежов трафик монитор

Помощ, която показва отчети за използването на мрежа с прост набор от инструменти, без да е необходима предварителна инсталация. Основният прозорец показва статистически данни и резюме на връзката, която има връзка с интернет. Приложението може да блокира потока и да го ограничи, като позволява на потребителя да определи собствените си стойности. В настройките можете да нулирате записаната история. Възможно е да се регистрират наличните статистически данни в регистрационния файл. Арсенал с необходимата функционалност ще помогне да се определи скоростта на натоварване и отдръпване.

Информация за входящия и изходящия сигнал в програмата Traffic Monitor

Изтегляне на монитор за мрежов трафик

TrafficMonitor

Приложението е отлично решение за измервателния уред от мрежата. Има много индикатори, които показват количеството консумирани данни, връщане, скорост, максимални и средни стойности. Настройките на софтуера ви позволяват да определите стойността на използваната в момента информация.

Докладвайте за използването на интернет връзката в приложението TrafficMonitor

В компилираните доклади ще има списък на действията, свързани с връзката. Графиката се показва в отделен прозорец и мащабът се показва в реално време, ще я видите на върха на всички програми, в които работите. Решението е безплатно и има интерфейс на руски език.

Изтегляне на TrafficMonitor

NetLimiter

Програмата е с модерен дизайн и мощна функционалност. Нейната особеност се крие във факта, че тя предоставя отчети, в които има обобщение на консумацията на трафик от всеки процес, работещ на персонален компютър. Статистическите данни са напълно подредени по различни периоди и затова ще бъде много лесно да се намери необходимия интервал от време.

Заключване на локална или глобална мрежа с едно кликване в софтуера NetLimiter

Ако NetLimiter е инсталиран на друг компютър, можете да се свържете с него и да наблюдавате неговата защитна стена и други функции. За автоматизиране на процесите в приложението се прилагат правилата, които самият потребител прави. В часовника можете да създавате свои собствени лимити, когато използвате услугите на доставчика, както и да блокирате достъпа до глобалната и локалната мрежа.

Изтегляне на NetLimiter

DUTraffic

Характеристиките на този софтуер са, че той показва разширени статистически данни. Има информация за връзката, от която потребителят е влязъл в глобалното пространство, сесията и нейната продължителност, както и продължителността на ползване и много други. Всички отчети се придружават от информация под формата на диаграма, която подчертава продължителността на консумацията на трафик с течение на времето. В параметрите можете да конфигурирате почти всеки елемент от дизайна.

Информация за връзка в DUTraffic

Графиката, която се извежда в определена област, се актуализира в режим втори по секунда. За съжаление помощната програма не се поддържа от разработчика, но има руски език на интерфейса и се разпространява безплатно.

Изтегляне на DUTraffic

BWMeter

Програмата следи натоварването / качването и скоростта на съществуваща връзка. Използването на филтри показва предупреждение в случай, че процесите в ОС консумират мрежови ресурси. Различни филтри се използват за решаване на различни задачи. Потребителят ще може напълно да персонализира показаните графики по свое усмотрение.

Хронометър в BWMeter

Между другото интерфейсът показва продължителността на консумацията на трафик, скоростта на приемане и връщане, както и минималната и максималната стойност. Помощната програма може да бъде конфигурирана да показва предупреждения, когато възникнат събития като изтегления брой мегабайти и времето за свързване. Като въведете адреса на сайта в съответния ред, можете да проверите неговия пинг, а резултатът се записва в журналния файл.

Изтегляне на BWMeter

BitMeter II

Решение за предоставяне на обобщение на използването на услугите на доставчика. Има данни както в табличното представяне, така и в графичното представяне. Параметрите конфигурират сигнали за събития, свързани със скоростта на връзката и консумирания поток. За удобство, BitMeter II ви позволява да изчислите колко време ще зареди количеството въведени данни в мегабайти.

Получените статистически данни в програмата BitMeter II

Функционалността ви позволява да определите колко от наличния обем се предоставя от доставчика и когато достигнете ограничението, в лентата на задачите се показва съобщение. Освен това изтеглянето може да бъде ограничено в раздела "Опции" и също да наблюдавате дистанционно статистическите данни в режим браузър.

Изтеглете BitMeter II

Представените софтуерни продукти ще бъдат незаменими при контролирането на потреблението на Интернет ресурси. Функционалността на приложенията ще ви помогне да съставите подробни отчети, а отчетите, изпратени до електронната поща, ще са достъпни за разглеждане по всяко удобно време.