IOS

Ами ако iphone е замръзнал
Всяко оборудване може понякога да се провали в работата, включително iPhone. Ако се случи така, че ябълковият ви смартфон е замразен, има прости начини да го извадите от това състояние.

Ами ако iphone е замръзнал

Като правило, основната причина за задържане на телефона е едновременната работа с голям брой приложения или неоптимизиран софтуер. В този случай смартфонът напълно спира да реагира на натискане на бутони, включително и на физическите, което означава, че няма да работи, за да го изключи по обичайния начин чрез бутона "Power". Въпреки това, един от двата метода по-долу, можете да се върнете към смартфона нормална работа.

Метод 1: Принудително рестартиране

IPhone има така наречения режим на принудително рестартиране, който се използва в случаите, когато не можете да изключите смартфона по обичайния начин.

  • За iPhone 6S и по-младите модели ще трябва едновременно да задържите два бутона - “Power” и “Home”, след което да ги задържите за известно време, докато не се получи рязко изключване на смартфона. Веднага след това ще последва пълното натоварване на операционната система.
  • Принудително рестартиране на iPhone 6 и по-ниска

  • Ако сте собственик на по-модерен модел (iPhone 7 или 7 Plus), тогава вероятно знаете, че вашият телефон вече не е оборудван с физически бутон “Home”, което означава, че можете да направите “трик” с принудително рестартиране по малко по-различен начин. За да направите това, отново трябва да задържите два бутона ("Power" и да намалите силата на звука) и да ги задържите в това състояние за около пет секунди. След принудително рестартиране.
  • Принудително рестартиране на iPhone 7

  • И накрая, за собствениците на iPhone 8 и по-нови, методът на принудителното рестартиране беше напълно преосмислен - сега не е едновременно с натискане на бутоните, а натискането им последователно. За да може телефонът да бъде изключен и след това да се стартира, трябва да натиснете и да отпуснете бутона за увеличаване на звука, да направите същото с бутона за намаляване на звука, след което задръжте и задръжте "Power", докато телефонът не се рестартира.
  • Принудително рестартиране на iPhone 8 и по-нови

Метод 2: Изчакайте устройството да се разреди напълно

Като правило, в повечето случаи, първият метод гладко помага за извеждане на телефона от състояние на неработоспособност. Ако обаче не успеете да го направите по някаква причина, например, ако бутонът “Power” не работи, можете да използвате по-дълготраен начин за разреждане на телефона.

Плосък iPhone

Като правило, ако телефонът замръзне, дисплеят е включен, и тъй като на екрана прекарва по-голямата част от зареждането на батерията, няма да отнеме много време да изчака пълното разреждане. И щом нивото на таксуване падне до 0% и смартфонът се изключи, свържете зарядното устройство към него и изчакайте малко - когато iPhone зарежда малко, той автоматично се включва.

Ако телефонът ви е замразен, използвайте някой от методите, преведени в статията, за да го върнете към нормална работа.