За да видите снимки и изображения, всеки потребител се опитва да намери програма, която е удобна за него. Една от първите програми за разглеждане на изображения, в която разработчиците се опитаха да удовлетворят максималния брой потребителски заявки, беше приложението Irfan View .

IrfanView е малко многофункционално приложение за разглеждане на изображения, както и файлове на някои аудио и видео формати. В допълнение, програмата позволява лесна редакция на изображения.

Съветваме ви да погледнете: други програми за разглеждане на снимки

зрител

Първоначалната и най-важна функция на приложението е да преглежда графичните файлове и само във времето програмата получава допълнителна функционалност.

Преглед на изображение в IrfanView

IrfanView доста качествено и правилно показва снимки от различни формати, които могат да се видят в нормален режим или в слайдшоу. Качеството на показване на файлове с разширение GIF се счита за едно от най-добрите.

Настройване на слайдшоу в IrfanView

В допълнение към графичните формати програмата ви позволява да преглеждате някои аудио и видео файлове. Като цяло, Irfan View поддържа работата с файлове от около 120 различни разширения. За да работите с отделни формати, може да се наложи да инсталирате допълнителни плъгини, които са поставени на официалния сайт.

Редактиране на изображения

Програмата има функции за редактиране на изображения. По-специално, в приложението можете да промените размера, контраста и яркостта, да изрежете изображения, да приложите различни филтри, да създавате многостранични изображения.

Преоразмеряване на изображение в IrfanView

С помощта на програмата изображението може да се преобразува в друг формат.

Допълнителна функционалност

Допълнителните функции на приложението не се ограничават само до възможността да гледате видео и да слушате аудио записи. Програмата може да заснема изображения от екрана под формата на екранна снимка, да отпечатва снимки, да сканира, да извлича изображения от ICL, DLL и EXE файлове.

Настройване на печат в IrfanView

Предимства на IrfanView

  1. Подкрепа за интерфейса на руски език;
  2. Поддръжка на приставки;
  3. Малък размер на програмата с относително широка функционалност.

Недостатъци на IrfanView

  1. Приложението работи само на платформата на Windows;
  2. Сравнително избледнелият дизайн;
  3. За да инсталирате руския език, трябва да изтеглите приставката.

Програмата IrfanView ще бъде добър избор за онези потребители, които предпочитат комбинация от висока функционалност и аскетизъм в дизайна, преди много допълнителни функции и изискан интерфейс. Irfan View почти перфектно съчетава малко тегло, минимален интерфейс и висока функционалност.

Свали Irfan View безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт