iTunes е наистина функционален инструмент за работа с медийната библиотека и Apple устройства. Например, с тази програма можете лесно да отрежете всяка песен. В тази статия ще обсъдим как тази задача може да бъде изпълнена.

Като правило, подрязването на песни в iTunes се използва за създаване на тон на звънене, тъй като продължителността на тона на звънене за iPhone, iPod и iPad не трябва да надвишава 40 секунди.

Прочетете още: Как да създадете мелодия в iTunes

Как да изрязвам музика в iTunes?

1. Отворете своята музикална колекция в iTunes. За да направите това, отворете раздела "Музика" и отворете раздела "Моята музика" .

Как да отрежете песен в iTunes

2. В лявата част на прозореца отидете в раздела "Songs" . Кликнете върху избраната песен с десния бутон на мишката и в изходното контекстно меню отидете на "Информация" .

Как да отрежете песен в iTunes

3. Отидете в раздела Настройки . Тук, като отметнете елементите "Старт" и "Край" , ще трябва да въведете ново време, т.е. в кое време песента ще започне възпроизвеждането и кое ще завърши.

Как да отрежете песен в iTunes

За удобство на подрязването, възпроизвеждайте песента във всеки друг играч, за да изчислите точно времето, което искате да зададете в iTunes.

4. Когато приключите с отрязването на времето, направете промените, като кликнете върху бутона "OK" в долния десен ъгъл.

Как да отрежете песен в iTunes

Песента не е подрязана, iTunes просто ще игнорира първоначалното начало и край на песента, възпроизвеждайки само фрагмента, който сте маркирали. Можете да се уверите в това, ако се върнете в прозореца за подрязване и махнете отметката "Begin" и "End".

5. Ако не сте починали този факт, можете напълно да отрежете песента. За да направите това, го изберете в библиотеката на iTunes с едно кликване на левия бутон на мишката и след това отидете на елемента от менюто "Файл" - "Конвертиране" - "Създаване на версия във формат AAC" .

Как да отрежете песен в iTunes

След това в библиотеката ще бъде създадено отрязано копие на песента с друг формат, но само частта, която сте задали по време на подрязването, ще остане от песента.