IOS


Стандартните мелодии на устройствата на Apple винаги са разпознаваеми и много популярни. Ако обаче искате да поставите любима песен като тон на звънене, ще трябва да половите усилия. Днес ще разгледаме по-отблизо как можете да създадете мелодия за iPhone и след това да я добавите към устройството си.

За да се обаждате на мелодии, Apple има определени изисквания: продължителността не трябва да надвишава 40 секунди и форматът трябва да е m4r. Само ако тези условия са изпълнени, тонът на звънене може да бъде копиран в устройството.

Създайте тон на звънене за iPhone

По-долу ще разгледаме няколко начина за създаване на тон на звънене за вашия iPhone: използване на онлайн услугата, собствения софтуер на iTunes и самото устройство.

Метод 1: Онлайн услуга

Днес интернет предоставя достатъчен брой онлайн услуги, които позволяват в два профила да се създават мелодии за iPhone. Единственият нюанс - за да копирате завършената мелодия, все още трябва да използвате програмата Aytyuns, но повече за това по-късно.

 1. Отидете от тази връзка към страницата на услугата Mp3cut, с помощта на която ще създадем мелодия на звънене. Кликнете върху бутона "Отваряне на файл" и в Windows Explorer, който се показва, изберете песента, която ще превърнем в мелодия на звънене.
 2. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 3. След обработката на екрана ще се отвори прозорец със звукова писта. По-долу изберете "Тон на звънене за iPhone" .
 4. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 5. С помощта на плъзгачите задайте мелодията в началото и края. Не забравяйте да използвате бутона за възпроизвеждане в левия прозорец за оценка на резултата.
 6. Още веднъж насочваме вниманието Ви към факта, че продължителността на звъненето не трябва да надвишава 40 секунди, така че не забравяйте да го разгледате, преди да започнете да режете.

  Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

  Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 7. За да изгладите недостатъците в началото и края на тона на звънене, препоръчваме да активирате елементите "Smooth start" и "Smooth fading" .
 8. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 9. Когато свършите да създавате тон на звънене, кликнете върху бутона "Trim" в долния десен ъгъл.
 10. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 11. Услугата ще започне да се обработва, след което ще бъдете помолени да изтеглите крайния резултат на компютъра.

Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

Това е създаването на тон на звънене с помощта на завършена онлайн услуга.

Метод 2: iTunes

Сега нека се преместим директно към качи , а именно вградените инструменти на тази програма, които ни позволяват да създадем тон на звънене.

 1. За да направите това, стартирайте iTunes, отидете в горния ляв ъгъл на програмата в раздела " Музика" , а в левия прозорец на прозореца отворете секцията " Песни" .
 2. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 3. Кликнете върху песента, която ще се превърне в тон на звънене, щракнете с десния бутон на мишката и изберете "Детайли" в контекстното меню, което се появява.
 4. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 5. В отворения прозорец отидете в раздела Настройки . Ето елементите "Начало" и "Край" , около които трябва да отметнете, а след това задайте точното време за началото и края на тона на звънене.
 6. Имайте предвид, че можете да посочите всеки сегмент от избраната песен, но продължителността на тона на звънене не трябва да надвишава 39 секунди.

  Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 7. За удобство отворете песента във всеки друг плейър, например в стандарта Windows Media Player , за да изберете правилно необходимите интервали от време. Когато приключите с времето, кликнете върху бутона "OK" .
 8. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 9. Изберете орязаната песен с едно кликване, след което кликнете върху раздела "Файл" и отидете в секцията "Конвертиране" - "Създаване на версия на AAC" .
 10. Kak-sdelat-rington-на-Ayfon-V-Aytyunse_12

 11. В списъка с песни ще има две версии на песента: един оригинал, а другият, съответно, изрязан. Имаме нужда от нея.
 12. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 13. Кликнете с десния бутон на мишката върху тона на звънене и изберете "Покажи в Windows Explorer" в контекстното меню, което се показва.
 14. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 15. Копирайте тона на звънене и поставете копието на всяко удобно място на компютъра, например, като го поставите на работния плот. С това копие ще извършим по-нататъшна работа.
 16. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 17. Ако търсите във файловите свойства, ще видите, че неговият формат е m4a . Но за да може iTunes да разпознае тона на звънене, файловият формат трябва да бъде променен на m4r .
 18. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 19. За да направите това, отворете менюто "Контролен панел" , в горния десен ъгъл настроите режима на гледане "Малки икони" и отворете "Настройки на Explorer" (или "Опции за папки" ).
 20. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 21. В отворения прозорец отидете в раздела "Преглед" , отидете в края на списъка и махнете отметката от "Скриване на разширенията за регистрирани типове файлове" . Запазете промените.
 22. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 23. Върнете се в копието на тона на звънене, което в нашия случай се намира на работния плот, щракнете с десния бутон върху него и кликнете върху бутона Преименуване в контекстното меню.
 24. Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

 25. Ръчно променете файловото разширение от m4a на m4r, кликнете върху клавиша Enter и след това приемете промените.

Как да направите мелодия за iPhone в Aityuns

Сега всичко е готово за копиране на песента в iPhone.

Метод 3: iPhone

Звукът на звънене може да бъде създаден с помощта на самия iPhone, но тук не можете да правите без специално приложение. В този случай смартфонът ще трябва да инсталира Ringtonio.

Изтегляне на Ringtonio

 1. Пуснете Ringtonio. На първо място, трябва да добавите песен към приложението, което по-късно става мелодия на звънене. За да направите това, докоснете в горния десен ъгъл на иконата с папката и след това осигурете достъп до вашата музикална колекция.
 2. Добавяне на файл към Ringtonio

 3. От списъка изберете желаната песен.
 4. Избор на песен в Ringtonio

 5. Сега плъзнете пръста си покрай звука, като подчертаете областта, която не влиза в тона на звънене. За да го премахнете, използвайте инструмента "Ножици" . Оставете само частта, която ще стане мелодия на повикването.
 6. Подрязване на музика в Ringtonio

 7. Приложението няма да ви позволи да запишете тона на звънене, докато продължителността му е повече от 40 секунди. Щом това условие е изпълнено, бутонът "Запазване" става активен.
 8. Запазване на тона на звънене на Ringtonio

 9. За да завършите, посочете името на файла, ако е необходимо.
 10. Име на файла в Ringtonio

 11. Мелодията е запазена в Ringtonio, но от приложението ще се изисква "издърпайте". За да направите това, свържете телефона си с компютъра и стартирайте iTunes. Когато устройството е определено в програмата, кликнете в горната част на прозореца на миниатюрната iPhone иконата.
 12. IPhone Меню в iTunes

 13. В лявата част на прозореца отидете в секцията "Общи файлове" . Щракнете с десния бутон с мишката върху Ringtonio.
 14. Споделени файлове в iTunes

 15. Вдясно ще видите създадения преди това тон на звънене, който просто трябва да преместите от iTunes на всяко място на вашия компютър, например на работния плот.

Експортиране на тон на звънене от iTunes на вашия компютър

Прехвърляне на тон на звънене към iPhone

Така че, като използвате някой от трите начина, ще създадете тон на звънене, който ще се съхранява на компютъра. Достатъчно е да го добавите към Айфон през Aityuns.

 1. Свържете притурката към компютъра и стартирайте Atyuns. Изчакайте устройството да определи програмата и след това кликнете върху неговата миниатюра в горната част на прозореца.
 2. IPhone Control Menu в iTunes

 3. В левия прозорец отидете в раздела Звуци . Всичко, което трябва да направите, е просто да плъзнете мелодията от компютъра (в нашия случай е на работния плот) в този раздел. iTunes автоматично стартира синхронизацията, след което тонът за звънене ще бъде незабавно прехвърлен на устройството.
 4. Прехвърляне на тон на звънене от компютъра ви в iTunes

 5. Проверяваме: за това отворете настройките на телефона, изберете раздела "Звуци" и след това елемента "Тон на звънене" . Първият в списъка ще бъде нашата следа.

Изтегляне на

Създаването на тон на звънене за iPhone за пръв път може да изглежда като доста трудоемка задача. Ако е възможно - използвайте удобни и безплатни онлайн услуги или приложения, ако не - iTunes ще създаде същия тон на звънене, но времето за създаването му ще отнеме малко повече.