Java Runtime Environment е виртуална машина, която съдържа собствена среда за разработка и специфични Java библиотеки. Първо и преди всичко, е необходимо да се пускат някои игри и приложения, разработени с помощта на Java технологията (например Minecraft и игри подобни на нея).

Пакети за ефективна работа

Java Runtime Environment съдържа следните компоненти:

  • Платформата JRE е предназначена да поддържа основни аплети Java в браузъра и приложенията, без да използва по-съвременни компилатори и среди за разработка. Този модул е ​​задължителен компонент. Също така трябва да разберете разликата между стандартния Java език от JavaScript, който се използва в много сайтове. Ако имате нужда от браузъра, за да се справите с него по качествен начин, няма нужда да изтегляте JRE. Но за тези, които често използват онлайн игри и приложения, разработени върху "чиста" Java, този модул ще бъде необходим;
  • JVM е основна виртуална машина, вградена в софтуера, която е необходима за правилното стартиране на JRE на устройства с различни операционни системи. Също така е необходимо за правилната работа на програми, които са написани на езика Java, но имат различна битова дълбочина;
  • Java библиотеки - те ще бъдат по-интересни за разработчиците, защото дават възможност за оптимизиране на Java кода за работа с други езици за програмиране. За обикновените потребители библиотеките също могат да бъдат полезни, тъй като ви позволяват правилно да обработвате програми, написани не само в Java.

Поддръжка на приложения

Софтуерът ви позволява правилно да показвате стари сайтове, където част от функционалните произведения са на езика Java. Той също така ви позволява да изпълнявате на компютъра си много игри и онлайн игри. Освен това някои уеб приложения в социалните мрежи изискват Java Runtime Environment, инсталирана на компютъра, за да работи правилно.

По-полезен този софтуер ще бъде за офис работници и разработчици. В първия случай тя ще позволи създаването на затворен отчет, работата с важни документи в корпоративната мрежа. Във втория случай, той може да интересува разработчиците, които пишат на езика Java, а не само. Според разработчиците на JRE, програмата гарантира надеждност, комфорт и безопасност на обработваните данни.

Как функционира Java Runtime Environment?

Един обикновен потребител трябва само да инсталира програмата и да рестартира компютъра, след което всички приложения, които изискват JRE, ще работят без никакви проблеми. Същото важи и за показването на съдържание в Java в браузъра. По принцип, след инсталирането почти няма нужда да отваряте JRE, тъй като софтуерът ще работи на заден план.

По изключение можете да разгледате някои програмисти и системни администратори. Може би ще трябва да влязат в контролния панел на програмата и да направят някои манипулации там. Но в повечето случаи ще трябва да имате достъп до Java Runtime Environment, за да изтеглите актуализации или да деактивирате софтуера. По време на надстройването можете да използвате компютъра без никакви ограничения.

Надстройване на Java

достойнство

  • Cross-платформа. Софтуерът работи на всички версии на Windows и други операционни системи, включително мобилни;
  • JRE ще работи без проблеми дори при много слаб и отдавна остарял хардуер;
  • Позволява ви да пускате повечето онлайн игри;
  • В повечето случаи не се изисква настройка след инсталирането.

недостатъци

  • Липса на руски език в интерфейса;
  • Някои потребители се оплакват от бавната работа на компютъра след инсталирането на програмата;
  • Има уязвимости в някои компоненти.

Java Runtime Environment е задължително за тези, които прекарват много време в онлайн игрите, работят с различни документи в интернет или учат езици за програмиране (особено Java). Тази програма тежи малко и се инсталира с няколко кликвания, а след инсталирането практически не изисква никаква намеса.

Изтеглете Java Runtime Environment безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт