Съвременните гейминг компютри имат такова изпълнение, че повечето програми за оптимизиране са просто невидими. Как обаче да бъдете на тези потребители, които имат компютри със средни и ниски показатели, но искат да играят на тях? За да направите това, трябва да използвате специален софтуер, който оптимизира съществуващия хардуер и "изстисква" от него максималната производителност.

В геймърските кръгове е популярна малката програма на Jet Bust . Има доста разширени възможности за "улесняване" на операционната система, която ще освободи ресурсите и ще ги прехвърли в процеса на игра.

Как работи JetBoost

Първо, трябва да разберете самия метод за оптимизиране на операционната система, която този продукт предлага. Схемата е, както следва:

1. Потребителят маркира процесите и услугите, които понастоящем се изпълняват в операционната система, и съответно консумира мощта на обработка на процесора и заема паметта.

2. Преди да стартирате играта, в програмата се натиска специален бутон, завършващ с избраните процеси. RAM се освобождава, процесорът е с по-малко натоварване и тези възникващи ресурси се използват допълнително от играта.

3. Най-интересното е за десерта - след като потребителят затвори играта, кликне върху специален бутон в JetBoost - и програмата отново стартира процесите и услугите, които тя също затвори преди играта.

По този начин системата не работи в резултат на завършването на услугите и програмите, които са необходими на потребителя извън процеса на игра. Освен това в статията функционалността на програмата ще бъде разгледана по-подробно.

Управление на работещите процеси

Програмата отдалеч прилича на обичайния мениджър на задачите. Можете да видите текущите работни процеси на програмите, изберете тези, които могат да бъдат затворени в момента на играта. За максимална производителност можете да изберете абсолютно всички елементи.

Управление на работещите процеси в JetBoost

Управление на текущи системни услуги

Програмата отваря достъп до списъка на услугите, които понастоящем се зареждат в паметта. Повечето от тях просто не се нуждаят от процеса на игра - е малко вероятно потребителят да отпечата нещо на принтера или да прехвърли файлове чрез Bluetooth. Внимателното изучаване на всеки елемент отваря JetBoost с големи възможности за оптимизация.

Управление на текущите услуги в JetBoost

Управление на текущи услуги на трети страни

Някои програми, дори и след като основният процес е затворен, оставят услугата да работи. Възможно е да се види списъкът им и да се маркират онези, които трябва да бъдат разтоварени от паметта след стартиране на оптимизацията.

Управление на текущи услуги на трети страни в JetBoost

Подробна конфигурация на системните параметри за оптимизиране на времето

В допълнение към завършването на текущите процеси и услуги, програмата може да покаже други работни моменти в Windows, които по време на работа заемат определен дял от железни ресурси. Те включват:

1. Оптимизиране на RAM за увеличаване на наличната физическа памет.

2. Изчистване на неизползвания клипборд (трябва да се уверите, че там не е съхранена важна част от текста или файла).

3. Променете настройките за управление на захранването, за да подобрите ефективността.

4. Затворете процеса explorer.exe , за да увеличите размера на наличната физическа памет.

5. Забранете автоматичното актуализиране на операционната система.

Други настройки на системните параметри за оптимизиране на времето в JetBoost

Удобно активиране на програмата

За да могат настройките да влязат в сила, разработчикът е осигурил удобен начин за стартиране на програмата - един бутон и активира JetBoost и завършва своята работа, възстановявайки затворените програми и процеси.

Активиране на оптимизирането на времето в JetBoost

Предимства на програмата

1. Не забравяйте да забележите наличието на руския интерфейс - това прави програмата много лесна за разбиране дори за неопитни потребители.

2. Модерният интерфейс се изпълнява във футуристичен стил и съответства на целта на програмата.

3. След приключване на работата си, програмата стартира отново всички завършени програми и услуги, което спестява потребителя от принудително рестартиране поради частичната невъзможност за работа с основните функции на операционната система.

4. Лекият и ненатрапчив размер на прозореца на приложението само помагат на потребителя да извършва висококачествена оптимизация, самата програма не изисква практически никакви ресурси поради това.

Недостатъци на програмата

Недостатъците в него са трудни за намиране. Особено придирчиви потребители могат да намерят няколко неточности в локализацията. Не е съвсем правилно да се споменава следната точка в параграфа относно недостатъците, но е по-вероятно да бъде предупреждение: програмата има много подробни настройки, така че поставянето на случайни кърлежи може само да повреди системата и ще трябва да бъде рестартирано. Необходимо е внимателно да поставите всички кърлежи, като изберете само тези процеси и услуги, липсата на работа, която не разклаща стабилността на системата.

JetBoost - малка, но умна програма за оптимизиране на времето на компютъра по време на играта. Настройката ще отнеме само пет минути, но увеличаването на производителността на средни и слаби компютри ще бъде много забележимо. Той може да се използва не само за игри, но и за удобна работа в тежки офис и графични програми, както и за бързо сърфиране в мрежата в браузъра.

Изтеглете Jet Bust Free

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт