Ако искате да се научите как да проектирате сами мебелите - обърнете внимание на професионалната система за 3D моделиране - Basis-Furniture. Тази програма ви позволява да коригирате процеса на производство на мебели от нулата: от рисунката до опаковката на продукта. Тя е предназначена за големи и средни предприятия за мебели.

Всъщност Basis-Furniture е система, която се състои от няколко модула. Всеки модул е ​​проектиран да изпълнява конкретен вид задача, като има общо 5 от тях: основният модул - основна мебел, основна дъска, основна оценка, базово опаковане, основен кабинет. По-долу ще разгледаме всички тези елементи по-подробно.

Урокът: Как да проектирате мебели с помощта на Basis-Mebel

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на дизайн на мебели

Основна-Гардероб

За да работите с програмата, трябва да започнете с модула Base Cabinet. Тук проектирате шкаф мебели: шкафове, рафтове, скринове, маси и др. Автоматично направени крепежни елементи, обърнати към ръбовете на панелите. Модулът помага за бързо и точно проектиране на продукта - за създаването на модела са необходими до 10 минути.

Основен кабинет

Основа Furniturer

След работа в базис-гардероб, проектът се изнася за "Базис-Мебелник" - основният модул на програмата. Тук можете да направите рисунки и схеми на бъдещия продукт, една режеща карта. С помощта на този модул напълно работите върху обекта, измислете дизайн и прецизирайте подробностите. По-лесно е да работите тук, отколкото в Google SketchUp , Базис-Мебелник разполага с голяма библиотека от елементи. Библиотеките могат да бъдат зареждани със собствени продукти или да изтеглят библиотеки на други потребители.
В същия модул можете да работите с графичен редактор, който създава триизмерни модели на продукта според вашите чертежи. Това завършва дизайна на модела и започва производственият процес.

База мебел машина

База-Рязане

Изнасяме проекта в Basis-Cut. Този модул е ​​предназначен за оптимизиране на производството. Той помага да се изчисли необходимото количество материал и ви казва как да пестите средства. Тук се формират модели на рязане, като се отчитат технологичните характеристики на производството. При планирането на гнездяването се вземат предвид много показатели: текстурата на материала на всяка част, посоката на влакната, маржовете от ръба, наличието на полезни остатъци и други. Всички модели на рязане могат да бъдат редактирани в ръчен режим.

Основно рязане

Основа Очаквано

След като изтеглите проекта в базисните оценки, можете да получите отчет за всички разходи на единица продукция. Така че можете да направите анализ на трудовите, финансовите, материалните разходи и другите разходи. С помощта на този модул можете да изчислите себестойността на продукта, печалбата, данъка и много други. Всички резултати могат да се коригират ръчно. Модулът База оценка може дори да изчисли заплатата на служителите или да предложи мерки, насочени към намаляване на разходите за производство на мебели. Докладите тук съдържат много повече информация, отколкото в Pro100 ,

Базисна прогноза

Моля, обърнете внимание!
За правилното функциониране на модула База оценка е необходимо да се попълнят първоначалните настройки, които показват цените, броя на служителите, оборудването,

База-пакет

Ами и накрая последния етап от производството на мебелна опаковка. Модулът Base-Packing ви позволява да създавате схеми за опаковане с минимални разходи за материали. Програмата също така показва как е необходимо да се сгъват резервните части на продукта, така че да поемат по-малко пространство. Осветителните тела и мебелното обзавеждане се сгъват в отделни кутии. Потребителят може да определи допустимите размери на опаковката, ако е необходимо.

Основно опаковане

достойнство

1. Възможност за създаване на собствени библиотеки;
2. Отличен графичен редактор;
3. Можете да редактирате всяка мебел;
4. Руски език.

недостатъци

1. Трудностите в овладяването;
2. Високата цена на софтуера.

Basis-Mebel - е мощна модерна система за дизайн на 3D мебели. С негова помощ можете напълно да коригирате процеса на производство на мебели: от рисунката до опаковката на крайния продукт. Програмата не е налице, но на официалния сайт има ограничен демонстрационен файл. Basis-Mebel е наистина професионална дизайнерска система с добър графичен редактор.

Изтеглете пробна версия на Basis-Mebel

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт