K-Lite Codec Pack може да се нарече най-популярният набор от кодеци досега. На официалния сайт има няколко опции за изтегляне. Те се различават по състав. Всеки монтаж е допълнен с различни инструменти, филтри и играчи. Потребителят избира желания в зависимост от задачата. Първоначално настройките на K-Lite Codec Pack се настройват по време на инсталирането. След това направете промени в тях, можете да се обадите на допълнителни инструменти от контролния панел.

Инструменти за гледане на видеоклипове в K-Lite

K-Lite Codec Pack съдържа два инструмента за гледане на видео. Домашно кино и редовни играчи. Те са много сходни помежду си, въпреки че има някои разлики в тях. В домашното кино са добавени повече функции от Regular. Този плейър може да работи самостоятелно. Инсталирането на пълния пакет K-Lite не се изисква, защото в пакета има всички необходими кодеци. Също Cinema ви позволява да показвате изображения на няколко монитора и включва много формати на субтитрите. Нищо чудно, че повечето потребители избират домашно кино. Съдържаше го, почти във всички събрания, с изключение на Базик. За да опитате в редовното действие, трябва да инсталирате версията Mega.

Преносим компютър за домашно кино в пакет за кодеци

Декодери ffdshow

Първоначално K-Lite Codec Pack се основаваше на работата на библиотеката за декодери ffdshow. Неговото много важно предимство е отличната съвместимост на компонентите помежду им, поради което грешките практически са елиминирани. По време на инсталационната фаза програмата предлага използването на този декодер за повечето програми. Също ffdshow се използва за обработка на LPCM формат.

Конфигуриране на ffdshow декодерите в K-Lite Codec Pack

Филтърната библиотека ffdshow има доста гъвкава конфигурация. В него можете лесно да забраните използването на библиотеката с декодери в няколко приложения наведнъж. По принцип можете да изключите този филтър от списъка с програми, а в него ще се използва друг декодер.

Ffdshow има графична среда, в която можете да извършвате необходимите действия.

Конфигуриране на ffdshow в K-Lite Codec Pack

LAV Splitter

Разделителите са специални компоненти, които разделят потока от данни в отделни части, които след това се обработват от аудио и видео кодеци. Те се появиха съвсем наскоро. Когато инсталирате K-Lite Codec Pack, можете да изберете различни типове разделители или инструменти по подразбиране.

LAV сплитер в K-Lite кодек пакет

Кодек Tweak Tool

Този допълнителен помощен инструмент Codec Tweak Tool управлява инсталираните кодеци. С този инструмент можете да намерите кодека с грешка и да го изключите. Друга полезна функция на тази програма е да създадете резервно копие. От които, в случай на повреда или невалидно действие на потребителя, можете да се върнете в първоначалното състояние.

Кодек Tweak Tool в K-Lite Codec Pack

Медия информация Lite

Тази помощна програма показва отчет за инсталираните кодеци. Тук можете да видите подробна информация за всеки и да определите къде е възникнала грешката.

Информация за медиите в K-Lite Codec Pack

След като инсталирате един от пакетите K-Lite Codec Pack, почти всеки видеоклип ще се възпроизвежда без проблеми. Дори една основна версия е достатъчна. По-напредналите потребители ще могат да използват допълнителни инструменти за сглобяване: "Стандарт", "Пълен" и "Мега".

Предимства:

  • Продуктът съдържа в състава си всички необходими кодеци за удобно гледане на видео;
  • Достатъчно е само да конфигурирате софтуера да забрави за проблеми при възпроизвеждането на съдържание;
  • Наличието на пълнофункционални мултимедийни плейъри в пакета.

недостатъци:

  • Липса на русификация.

Изтеглете K-Lite Codec Pack безплатно

Изтеглете най-новата версия на кодеците от официалния сайт