Изтеглете K-Meleon безплатно на компютър

K-Meleon е един от най-старите браузъри, за които все още има официална поддръжка и разработката продължава. Той е създаден на двигателя на Gecko и е с отворен код. Първоначално се случи така, че повечето асембли бяха разпределени в преносима форма, тоест след изтеглянето те не се нуждаеха от инсталация на компютър и веднага бяха готови за стартиране. Вече са създадени много добавки и отделни версии за този браузър, което го прави по-гъвкав за използване. След това искаме да поговорим подробно за функционалността на тази програма.

лента с инструменти

Веднага след стартиране на въпросния браузър, потребителят се натъква на лента с инструменти. Всички основни функции са поставени в специални изскачащи менюта, а допълнителни параметри, действия и разширения се изпълняват като бутони със собствени икони. Чрез всички тези компоненти ще се извърши почти цялата по-нататъшна работа с браузъра, затова горещо препоръчваме да разберете местоположението на необходимите елементи.

Вградена лента с инструменти в браузъра K-Meleon

Работете с файлове и раздели

Работата с раздели е основната цел на всички уеб браузъри, тъй като те трябва не само да показват правилно страниците в Интернет, но и да позволяват да се управляват по всякакъв начин. В K-Meleon раздели и файлове се поставят в едно меню с настройки, така че решихме да поговорим за тях веднага. Разширете менюто Файл, за да видите всички налични инструменти. Оттук се извършва изпращане до печат, отваряне на HTML файлове и други поддържани типове данни, запазване на отворена страница на компютър и управление на раздели. Разгледайте изброените там преки пътища, за да направите всички чести манипулации много по-бързи.

Работете с файлове и раздели в браузъра K-Meleon

Извършване на редакциите

Редактирането е различни действия, свързани с копиране, поставяне и търсене на конкретно съдържание на страница. В K-Meleon се откроява изскачащо меню за всички тези функции, откъдето също се осъществява преходът към основните настройки и се управляват потребителските профили. Разбира се, е неудобно да разширявате това меню всеки път, така че е по-добре да използвате стандартни клавишни комбинации.

Редактиране на инструменти в браузъра K-Meleon

Вижте персонализирането

Персонализирането на външния вид на браузъра е един от най-важните аспекти по време на подготовката за работа. Мащабиране, промяна на показването на връзки, показване на курсора - всичко това се отразява на общия комфорт, докато сърфирате в Интернет. За щастие описаният днес уеб браузър поддържа много от тези параметри, което ви позволява да адаптирате външния вид за всеки потребител. За да направите това, просто отидете на съответното изскачащо меню и редактирайте необходимото.

Персонализиране на външния вид на браузъра K-Meleon чрез вградените настройки

Създаване на отметки

Маркирането на отметки се изисква в случаите, когато трябва да запазите една или повече връзки за по-нататъшното им използване. В идеалния случай се създава нова папка, където се поставят тематични връзки. Всичко това също увеличава комфорта при използване на браузъра, ускорява процеса на навигация до адреси и елиминира необходимостта от използване на допълнителни инструменти, съхраняващи информация за необходимите връзки. По подразбиране K-Meleon вече е създал специална директория, в която ще намерите официални блогове, форуми и сайтове, свързани с този браузър.

Работете с отметки в браузъра K-Meleon

Що се отнася до добавянето на отметка, това се прави доста просто - потребителят задава име, посочва връзка и определя папката, в която ще се съхранява този материал. Броят на създадените отметки не е ограничен и те не се нулират след рестартиране на програмата, но е важно да се има предвид, че след деинсталиране на софтуера всички тези бележки също ще бъдат изтрити.

Добавяне на нова отметка в браузъра K-Meleon

Преглед на поща и новини

Много от потребителите отиват в браузъра предимно, за да видят поща и важни новини. Разработчиците на K-Meleon се опитаха да оптимизират тази процедура, като интегрират инструменти във функционалността на своя продукт, които ви позволяват бързо да преминете към необходимите услуги в секцията на панела „Инструменти“, ще намерите всички бутони, свързани с това, и можете да зададете лични параметри.

Четене на новини и гледане на лична поща чрез инструментариума на браузъра K-Meleon

Например обвързването на пощата се извършва чрез посочване на пътя към пощенския клиент или имейл адреса. Приблизително същия процес се случва и с новини, където вместо пощенския адрес се определя линк към новинарския клиент или сайт, който се използва най-често.

Определяне на лична поща при настройка на браузъра K-Meleon

Интернет търсене

Подаването на заявки и търсенето на различна информация е една от основните процедури, които собствениците на уеб браузърите правят, когато имат активен достъп до Интернет. Помощ при намирането на информация се предоставя от услуги за търсене, които работят според определен алгоритъм. Всеки потребител има свои предпочитания. Както знаете, по подразбиране можете да инсталирате само една търсачка, но в K-Meleon това е леко променено. Просто трябва да отидете в „Инструменти“ и да изберете една от наличните търсачки, за да преминете веднага към съставянето на заявката.

Търсене в Интернет чрез различни търсачки в браузъра K-Meleon

Превод на съдържанието на страницата

Съдържанието на определени уеб страници не винаги се показва на необходимия език, поради което възникват проблеми при разбирането на текста. Сега всички подобни трудности се решават чрез известни преводачи, които поддържат почти всички съществуващи езици. Във въпросния браузър има параметър, който веднага стартира превода от посочения език. Той работи с помощта на инструмента Google Translate.

Превод на съдържанието на страницата на различни езици в браузъра K-Meleon

След активиране на преводача ще се отвори нов раздел с преведеното съдържание. Тук вече можете сами да промените езиците, за да оптимизирате показването на съдържание, в случай че трябва да промените правописа на оригинала или превода. Освен това си струва да обърнете внимание на възможността за автоматично определяне на езика, което ще ви позволи да го научите при анализа на текста.

Работете с отворения преводач в браузъра K-Meleon

Настройки за поверителност и сигурност

Почти всеки потребител знае, че всички сайтове изискват определени разрешения - използването на скриптове, микрофон, камера и разпознаване на местоположението. Наличието на цялата тази информация засяга значително не само поверителността на потребителя, но също така влияе върху цялостната сигурност, особено в онези ситуации, когато при преминаване към подозрителни сайтове заплахата навлиза в компютъра чрез стартиране на Flash Player или JavaScript. В секцията „Поверителност“ можете да коригирате всички тези параметри до блокиране на рекламно съдържание.

Конфигуриране на поверителност и сигурност в браузъра K-Meleon

По време на някои конфигурации, например, задаване на разрешения за запазване на бисквитки, на екрана се появява допълнителен формуляр, където въвеждате адресите на сайтове или друга информация. Внимателно прочетете описанието там, за да разберете правилата за попълване на формуляра за нормалното функциониране на установените правила.

Настройка на бисквитките, които да се запазват в браузъра K-Meleon

Обърнете специално внимание на запазването на паролите. В разглеждания раздел има прозорец, в който се показва списък на всички записани ключове за достъп. Редактирайте го, ако трябва да изтриете елементи или да определите една от паролите.

Задаване на запазване на парола в браузъра K-Meleon

Настройка на връзка чрез прокси сървър

Сега достатъчен брой доставчици блокират достъпа до различни уеб услуги по различни причини. В допълнение, настройките на самия сайт могат да бъдат настроени така, че да ограничават влизането за потребители от определени страни или региони. Тогава помага да се създаде връзка чрез прокси сървър, който посочва фиктивно местоположение и трикове системи за допускане на сайта.

Отидете на настройките за прокси в браузъра K-Meleon

В K-Meleon настройката на прокси сървър се извършва приблизително на същия принцип като в други програми. От потребителя се изисква само да посочи протокола, да въведе информация за вход и допълнителна информация, ако те присъстват. Конфигурационното меню съдържа и собствени функции, които ускоряват зареждането на страниците и намаляват количеството изразходван трафик.

Избор на прокси сървър за връзка в браузъра K-Meleon

Идентификация на браузъра

Всеки уеб браузър има свои настройки за представяне на HTML страници, които могат да повлияят на правилното показване на съдържанието. Понякога самите уеб ресурси задават ограничения за потребителите на конкретни браузъри. Когато променяте идентификацията на програмата с интернет ресурси, трябва да конфигурирате подходящия параметър, като изберете подходящия софтуер и неговата версия от списъка.

Конфигурирайте автентификацията на браузъра в K-Meleon

Има и едновременна проверка на идентификацията, която ви позволява да проверите коректността на приложените настройки. Това обаче е възможно и чрез всеки сървър, който определя IP адреса на използваното устройство.

Прегледайте текущата си идентичност на браузъра в K-Meleon

Използване на мишки с жестове

Опростяването на изпълнението на действия или инструментите за повикване се извършва с жестове на мишката. Например, направете жест нагоре, за да отворите избрания раздел в нов прозорец, или прекарайте пръст надолу, за да затворите страницата. Всичко това е конфигурирано в K-Meleon чрез отделно меню, където можете ръчно да промените целта на всеки жест и да ги конфигурирате, така че да е удобно да извършвате всякакви манипулации.

Работа с жестове на мишката в браузъра K-Meleon

Използване на горещи връзки

Почти всеки собственик на компютър е наясно, че в много програми и дори в самата операционна система има набор от горещи клавиши за обаждане на инструменти или извършване на действия много по-бързо. Браузърът, който дойде при нашия преглед, предлага своя собствена вариация на такава функция, която се реализира чрез присвояване на връзки към всяка комбинация. Така че можете да отворите абсолютно всеки сайт по всяко време, като едновременно натискате само два клавиша от клавиатурата.

Задаване на горещи връзки в браузъра K-Meleon

Конзола за отстраняване на грешки

Бих искал също да разгледам вградената конзола за отстраняване на грешки, която показва описания на всички възникнали проблеми. Тя ви позволява бързо да се запознаете с неприятностите и да я разрешите с импровизирани средства. В същата конзола можете да напишете всеки скрипт на достъпен език за програмиране, което значително ще разшири функционалността на браузъра. Препоръчваме обаче да използвате тази функция само на опитни потребители със специални знания и умения.

Конзола за отстраняване на грешки в браузъра K-Meleon

Характеристики на отделните монтажи

Както споменахме по-рано, K-Meleon е отворен браузър, който позволява на знаещите потребители да създават свои собствени асембли, добавяйки различни разширения, скриптове и други функции. Обикновено те се показват в отделно меню, което е посочено в описанието на версията или всички инструменти са в раздела „Pro“ . Броят и предназначението на функциите често варират в зависимост от разработчика, затова ви съветваме внимателно да прочетете описанието, преди да заредите монтажа.

Допълнителни функции на различни конструкции на браузъра K-Meleon

Вградени разширения

Сега никой браузър не може без инсталиране на допълнителни разширения. Обикновено те улесняват използването на уеб браузър или сайтове или добавят нови функции, като автоматично блокиране на реклами. В Chameleon AdBlock е построен по подразбиране, прокси превключвател, услуга за изтегляне на всякакви видеоклипове и автоматичен HTML5 активатор на код.

Вградени разширения в браузъра K-Meleon

Преглед на дневника на посещенията

Почти всички уеб браузъри по подразбиране запазват историята на прегледа на страниците. Това прави възможно в подходящия момент да намерите всеки сайт, видян преди и да отидете на него. Понякога обаче трябва да изчистите дневника на стаята или напълно да изключите съхранението на връзки. Тогава един помощен бутон на лентата с инструменти идва на помощ, който отваря нов прозорец за работа с историята на сърфиране. Тук потребителят сам избира параметрите, като поставя маркери и отметки на необходимите места.

Преглеждайте и управлявайте историята на сърфирането си в браузъра K-Meleon

достойнство

 • Безплатно разпространение;
 • Наличието на голям брой потребителски сборки;
 • Гъвкави настройки за поверителност и сигурност;
 • Огромни инструменти и възможност за създаване на собствени добавки;
 • Вграден рекламен блокер;
 • Минимално натоварване на RAM и процесор;
 • Русифициран интерфейс;
 • Удобно изпълнение на лентата с инструменти.

недостатъци

 • Нестабилност на някои потребителски иновации;
 • Рядкостта на официалните актуализации;
 • Остарял интерфейс.

Сега знаете за всички функции и вградени инструменти на браузъра K-Meleon и можете да направите избор и да решите дали този уеб браузър може да заеме мястото на постоянна програма за сърфиране в Интернет. По-долу ще намерите линк за изтегляне на безплатна сглобяване на PRO версията на руски език от местни разработчици.

Изтеглете K-Meleon безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт