Ерата на клавишните смартфони завърши с появата на успешни и удобни клавиатури на екрана. Разбира се, за любителите на физическите клавиши има решения, но пазарът се управлява от виртуални клавиатури на екрана. Искаме да въведем няколко от тях.

GO клавиатура

Едно от най-популярните клавишни приложения, създадени от китайски разработчици. Той разполага с широк спектър от възможности и отлични възможности за персонализиране.
Изглед на клавиатурата GO
От допълнителните функции - обичайните през 2017 г., въвеждане на предсказуем текст, съставяне на собствен речник, както и поддръжка на входни режими (клавиатура с пълен размер или буквено-цифрова клавиатура). Недостатък може да се счита за наличие на платено съдържание и доста досадна реклама.

Изтеглете GO Keyboard

Gboard - Клавиатура на Google

Създадена от клавиатурата на Google Corporation, която също така играе ролята на основен фърмуер на базата на чист Android. Популярност Gibord спечели благодарение на своята широка функционалност.
Меню за опции и настройки Gboard - Клавиатура Google
Например, той изпълнява курсора за контрол (дума и линия навигация), способността да търсите незабавно нещо в Google и вградената функция за преводачи. И това не говорим за наличието на постоянни настройки за въвеждане и персонализиране. Тази клавиатура би била идеална, ако не за доста голям размер - притежателите на устройства с малко памет за приложения могат да бъдат неприятно изненадани.

Изтегляне на Gboard - Клавиатура на Google

Интелигентна клавиатура

Разширена клавиатура с вграден жестов контрол. Също така има широки опции за персонализиране (от кожи, които напълно променят външния вид на приложението, до възможността за регулиране на размера на клавиатурата). Съществуват и много познати двойни клавиши (има два символа на един бутон).
Латинска клавиатура в Smart Keyboard
В допълнение, тази клавиатура също така поддържа способността за калибриране, необходима за подобряване на точността на входа. За съжаление Smart Keyboard се заплаща, но с цялата функционалност можете да се запознаете с пробната версия от 14 дни.

Изтегляне на Smart Keyboard Trial

Руска клавиатура

Една от най-старите клавиатури за Android се появи в момент, когато тази операционна система не официално поддържа руския език. Забележително - минимализъм и малък размер (по-малко от 250 Kb)
Руски клавиши в руската клавиатура
Основната функция - приложението помага да се използва руският език във физически QWERTY, ако той не поддържа такава функционалност. Клавиатурата не е актуализирана за дълго време, затова в нея няма нито svaypa, нито прогнозата на текста, така че има такъв нюанс в ума. От друга страна, резолюциите, необходими за работа, също са минимални, но въпреки това тази клавиатура е една от най-сигурните.

Изтеглете руската клавиатура

Клавиатура SwiftKey

Една от най-популярните клавиатури за Android. Известен е със своята уникалност по времето на системата за въвеждане на предсказуем текст Flow, директен аналог на Swype. Разполага с огромен брой настройки и функции.
Настройки и опции в клавиатурата SwiftKey
Основната характеристика е персонализирането на интелигентни входове. Програмата се учи, като спазва особеностите на вашия тип, и с течение на времето може да предсказва цели фрази, а не само думи. Задната част на това решение е значителният брой необходими разрешения и увеличена консумация на батерии при някои версии.

Изтеглете клавиатурата SwiftKey

Тип AI

Друга популярна клавиатура с възможности за предсказателно въвеждане. Освен това клавиатурата също така разполага с персонализиран външен вид и богата функционалност (някои от които може да изглеждат излишни).
Възможности за персонализиране в БЕЗПЛАТНО. клавиатура. . Тип + емоти
Най-сериозният недостатък на тази клавиатура е рекламата, която понякога се появява вместо истинските ключове. Тя може да бъде деактивирана само чрез закупуване на пълната версия. Между другото, голяма част от полезната функционалност е достъпна и само в платената версия.

Изтеглете безплатно. клавиатура. . Тип + емоти

Клавиатура MultiLing

Една проста, малка и в същото време богата клавиатура от корейски програмист. Има подкрепа за руския език и, най-важното, речникът на предсказания за него.
Тестване на здравето в клавиатурата MultiLing
От допълнителните опции отбелязваме вградената единица за редактиране на текст (преместване на курсора и операциите с текста), поддръжка на нестандартни азбучни системи (екзотични като тайландски или тамилски) и голям брой усмивки и емотикони. Особено полезна за потребителите на таблети, тъй като поддържа разделянето за лесно писане. От негативните моменти - се появяват бъгове.

Изтеглете клавиатурата MultiLing

Клавиатура за Blackberry

Екранната клавиатура на смартфона Blackberry Priv, която всеки може да инсталира на смартфоните си. Той предлага усъвършенстван контрол на жестове, точна предсказваща система за въвеждане и управление на статистиката.
Статистика, зададена в клавиатурата Blackberry
Отделно, в системата за предсказване трябва да се отбележи наличието на "черен списък" (думите от него никога няма да се използват за автоматична подмяна), персонализиране на собственото ви оформление и най-вече възможността да използвате клавиша "!! 123" като Ctrl за бързи текстови операции. Недостатъкът на тези функции е необходимостта от Android версия 5.0 и по-висока версия, както и голям размер.

Изтегляне на клавиатура Blackberry

Разбира се, това не е пълен списък на цялото разнообразие от виртуални клавиатури. Реалните почитатели на физическите клавиши не могат да бъдат заменени от нищо, но както показва практиката, решенията на екрана не са по-лоши от истинските бутони и в някои случаи дори печелят.