Медия плейърът е необходимо средство, което ви позволява да възпроизвеждате видео и музика на вашия компютър. И тъй като днес има много медийни формати, играчът трябва да е и функционален, като работи безпроблемно с всички видове файлове. Един от тези медийни плейъри е леката сплав.

Light Elou е популярен медиен плеър за Windows OS, който е оборудван с много удобен за ползване интерфейс, както и набор от всички необходими функции, които ще бъдат достатъчни, за да изпълняват повечето задачи в програмата.

Подкрепа за голям списък от формати

Light Alloy поддържа почти всички съществуващи аудио и видео формати, така че няма да имате проблеми с възпроизвеждането на файл.

Подкрепа за голям списък от формати в леката сплав

Настройка на видеоклипа

Light Elou ви позволява бързо да коригирате работата на видеото, точно в един прозорец, като регулирате геометрията на видеото и цвета на показаната картина.

Настройване на видео в лека сплав

Настройки на звука

Програмата разполага с 10-лентов еквалайзер, който ви позволява да регулирате звука до най-малките детайли. За неопитни потребители са налице предварително зададени опции за еквалайзер.

Регулиране на звука в леки сплави

Задаване на субтитри

Субтитрите са необходимо средство за потребителите на играчи с увреждания, както и за тези, които изучават езика, като гледат чужди филми на оригиналния език.

Ще можете да прецизирате показването на субтитрите, както и, ако е необходимо, да качите файл със субтитри, ако по подразбиране той не съществува в избрания от Вас видеоклип.

Задаване на субтитрите на леки сплави

Снимайте екранни снимки

Ако искате да запазите кадър от филма на компютъра, тази операция може да се извърши чрез натискане на бутона от лентата с инструменти или чрез клавиша за набиране на клавиатурата.

Снимайте екранни снимки в лека сплав

Планиране на задачите

Една от най-важните функции на програмата е вграденият график, който ви позволява да изключите компютъра в определено време или след като плейлистът (плейлиста) е завършил възпроизвеждането, както и алармената функция, която ще възпроизвежда определения файл при зададения обем и в определеното време.

Тази функция се предлага и в други подобни решения, например в GOM Player, но с много по-ограничени възможности.

Работник график в леки сплави

Настройване на горещи клавиши

Почти всяко действие в този медиен плейър има собствена комбинация от горещи клавиши, които, ако е необходимо, могат да бъдат преназначени.

Освен това, в Light Elou, можете да зададете не само действията за клавиатурата, но и за компютърната мишка. Например, кликването върху средния бутон активира завъртането на прозореца на цял екран или, обратно, се превръща в нормален режим.

Настройване на горещите клавиши в леки сплави

Деактивиране на лентата с инструменти

Като цяло, с едно кликване на левия бутон на мишката върху видеоклипа за възпроизвеждане, можете да премахнете всички програмни инструменти от екрана, като оставяте само видеоклипа, който се изпълнява.

Деактивиране на лентата с инструменти в лека сплав

Изготвяне на плейлист

Ако в повечето играчи, например, PotPlayer , можете да създадете нормален плейлист, след което в "Светлинна алуминиева" можете да получите достъп до допълнителни настройки на това меню, като случайно възпроизвеждане от списъка, безкрайно повторение и създаване на отметки в списъка.

Създаване на плейлист в лека сплав

Изберете аудиозапис

Повечето видеоклипове с високо качество имат няколко аудио записи, които могат да бъдат променени само с две кликвания в програмата.

Избиране на аудиозапис в лека сплав

Предимства:

1. Уникално меню за управление;

2. Лесен за ползване интерфейс;

3. Има руски език;

4. Голям набор от функции и поддържани формати;

5. Разпределени абсолютно безплатно.

недостатъци:

1. Не е разкрито.

Ако имате нужда от качествен, функционален, но същевременно семпъл и удобен плейър за възпроизвеждане на домашни носители, определено си заслужава да обърнете внимание на леката сплав.

Свали Light Alloy безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт