Lingoes - универсална програма за работа с текст и речници. Функционалността му ви позволява незабавно да превеждате необходимите фрагменти или да намерите значението на думите чрез търсене в инсталираните директории. Нека да я разгледаме по-подробно.

превод

Всичко тук е стандартно - има прозорец, където се въвежда текст, а резултатът се показва под него. Преди да преработите, трябва да изберете най-подходящия за това преводач и да посочите езиците. Има функция за превод онлайн и офлайн, в зависимост от избрания преводач.

Превод на Lingoes

Персонализиране на речниците

По подразбиране списъкът с директории е зададен и желаната дума се намира в горната лента за търсене. Всички манипулации с този списък се извършват чрез специално проектиран прозорец. Има няколко раздела с различни настройки, но трябва да се обърне специално внимание на възможността за изтегляне на допълнителни речници чрез официалния сайт на разработчика Lingoes, без да се напуска програмата и след инсталирането не се изисква рестартиране.

Речници на Lingoes

Настройване на приложения

Освен това се поддържат няколко допълнителни помощни програми, които ще помогнат за изпълнение на различни задачи. Това може да е валутен преобразувател, калкулатор или нещо друго. Инсталирането им се осъществява чрез подходящото меню, където се съставя списък с всички разработени комунални услуги. Също така можете да изтеглите други приложения от официалния сайт на програмиста, чиято връзка е в същия прозорец.

Конфигуриране на приложенията за Lingoes

Стартирането на добавката се извършва директно в програмата в избраното меню, като се избира от списъка.

Lingoes приложения

Конфигурация на речта

Много преводачи включват функцията за думата. Това се прави, за да се разбере произношението. Lingoes не е изключение и бот ще прочете текста, ако кликнете върху специалния бутон. Някои параметри на произношението могат да бъдат зададени неправилно или неудобно, в който случай си струва да използвате менюто с подробни настройки. Имайте предвид, че по подразбиране са инсталирани няколко ботове и потребителят може да избере един от подходящите.

Настройка на възпроизвеждането на Lingoes

Shortcuts

Ключовете за бърз достъп в програмите ви помагат да осъществите по-бърз достъп до определени функции. Използвайте специално меню, където можете да редактирате комбинациите по свое усмотрение. Те не са толкова много, но е достатъчно за комфортна работа. Препоръчваме сложните комбинации да бъдат променени на по-прости, така че да няма трудности при запаметяването.

Lingoes горещи клавиши

Търсене на думи

Тъй като няколко речника са инсталирани, може да е трудно да се намери необходимата дума поради големия брой речници. По-добре е да използвате низа за търсене, която ще ви помогне да намерите само правилните резултати. Директорите не са прости и включват дори упорити изрази. Това е огромен плюс.

Търси Lingoes на думи

Същият процес се извършва, ако активирате функцията "Прехвърляне на избран текст" . Това ще ви помогне бързо да получите резултати, когато преглеждате уеб страници, кореспонденция или докато играете. Преводът ще бъде показан от активния речник по подразбиране, за да го промените, трябва да използвате настройките.

Превод на избрания текст

достойнство

  • Програмата се разпространява безплатно;
  • Има руски език;
  • Подкрепа за голям брой речници;
  • Превод на избрания текст.

недостатъци

По време на тестовете Lingoes не са открити недостатъци.

Lingoes е отличен инструмент за бързо получаване на превод. Програмата може да работи дори на заден план и ако е необходимо, просто изберете текста и резултатът веднага ще се появи, което е изключително удобно и спестява време.

Свали Lingoes безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт