Създаването на ваши собствени програми за мобилни устройства е трудна задача, можете да се справите с нея, като използвате специални корпуси, за да създавате програми за Android и да имате основни програмни умения. И изборът на среда за създаване на мобилни приложения е не по-малко важен, тъй като програмата за писане на програми на Android може значително да опрости процеса на разработка и тестване на вашето приложение.

Android Studio

Сряда Android Studio

Android Studio е интегрирана софтуерна среда, създадена от Google. Ако погледнете други програми, Android Studio се възползва от своите аналози, поради факта, че този комплекс е адаптиран за разработване на приложения за Android, както и за извършване на различни тестове и диагностика. Например, Android Studio включва инструменти за тестване на съвместимостта на вашите писмени приложения с различни версии на Android и различни платформи, както и инструменти за проектиране на мобилни приложения и преглед на промените почти по едно и също време. Също така е впечатляваща подкрепата за системите за управление на версиите, конзолата за разработчици и много стандартни шаблони за основен дизайн и стандартни елементи за създаване на приложения за Android. За огромния брой предимства можете също така да добавите, че продуктът се разпространява абсолютно безплатно. От минусите е само интерфейсът на околната среда на английски език.

Изтеглете Android Studio

Урокът: Как да напишем първото мобилно приложение, използвайки Android Studio

RAD Studio

RAD Studio.
Нова версия на RAD Studio, наречена Берлин, е пълноправен инструмент за разработване на платформени приложения, включително мобилни програми, в езиците Object Pascal и C ++. Основното му предимство пред други подобни софтуерни среди е, че позволява много бързо развитие чрез използването на облачни услуги. Новите разработки на тази среда позволяват в реално време да виждат резултата от програмата и всички процеси, които се случват в приложението, което ни позволява да говорим за точността на развитието. Също така тук можете гъвкаво да превключвате от една платформа към друга или към сървърни услуги. Minus RAD Studio Berlin е платен лиценз. Но при регистрация е възможно да получите безплатна пробна версия на продукт за 30 дни. Интерфейсът на средата е английски.
Изтеглете RAD Studio

затъмнение

затъмнение

Eclipse е една от най-популярните софтуерни платформи с отворен код за писане на приложения, включително мобилни приложения. Сред основните предимства на Eclipse е огромен набор от приложни програмни интерфейси (API) за създаване на програмни модули и използване на RCP подход, който ви позволява да пишете почти всяко приложение. Също така тази платформа предоставя на потребителите такива елементи на търговска IDE като удобен редактор със синтаксис подчертаване, дебъгер, работещ в поточния режим, навигатор в класа, мениджър на файлове и проекти, системи за управление на версиите, кодово рефониране. Особено доволен от възможността да достави необходимите за писане на SDK. Но за да използвате Eclipse, ще трябва да научите английски.

Изборът на платформа за разработка е важна част от стартирането на работата, така че времето на писане на програмата и количеството усилия, изразходвани до голяма степен зависи от нея. В края на краищата, защо да напишете свои собствени класове, ако те вече са представени в стандартни набори от средата?