След като започнахме ремонтите, важно е да се погрижим не само да купуваме нови мебели, но и да подготвим предварително проект, в който ще бъде разработен дизайнът на бъдещия интериор. Благодарение на изобилието от специализирани програми, всеки потребител ще може да извърши независим дизайн на интериорния дизайн.

Днес ще се съсредоточим върху програми, които позволяват да се проектира интериор на помещения. Това ще ви позволи да излезете със собствената си визия за стаята или цялата къща, като разчитате изцяло на вашето въображение.

Сладко начало 3D

Сладко начало 3D - свободно изтегляне

Sweet Home 3D е напълно безплатна програма за проектиране на стаи. Програмата е уникална по това, че ви позволява да създадете точен чертеж на стаята с последващо разполагане на мебели, което в програмата съдържа огромно количество.

Удобният и лесен за размисъл интерфейс ще ви позволи бързо да започнете, а високата функционалност ще осигури удобна работа както за обикновените потребители, така и за професионалните дизайнери.

Изтеглете софтуера Sweet Home 3D

Планиране 5D

Планиране 5D - изтегляне безплатно Planner 5D

Отлично решение за работа с интериорен дизайн с много приятен и прост интерфейс, в който абсолютно всеки потребител на компютър може да разбере.

Въпреки това, за разлика от други програми, това решение няма пълна версия за Windows, но има онлайн версия на програмата, както и приложение за Windows 8 и по-високо, налично за изтегляне в вградения магазин.

Изтеглете софтуера Planner 5D

IKEA Начало Планиране

IKEA Home Planner изтеглите безплатно

Почти всеки жител на нашата планета е чувал поне за такава популярна мрежа от строителни магазини, като ИКЕА. В тези магазини има огромно количество асортимент от стоки, сред които е трудно да се определи избора.

Ето защо компанията пусна продукт, наречен IKEA Home Planner, който е програма за Windows, която ви позволява да планирате стая с мебели от Ikea.

Изтеглете IKEA Home Planner

Студио за цветен стил

Color Style Studio изтеглите безплатно

Ако програмата Planner 5D е програма за създаване на дизайн на апартамент, главната цел на програмата Color Style Studio е изборът на идеална цветова комбинация за стаята или фасадата на къщата.

Изтеглете софтуера Color Style Studio

Астрон Дизайн

Астрон дизайн - свободно изтегляне Astron Дизайн

Астрон - най-голямата компания, занимаваща се с производство и продажба на мебели. Както и в случая с IKEA, той също така внедри собствен софтуер за интериорен дизайн - Astron Design.

Тази програма включва огромен асортимент мебели, в който има магазин Astron, а веднага след разработването на проекта можете да отидете до поръчката на любимите си мебели.

Изтеглете софтуер Astron Design

Аранжори за стая

Room Arranger изтеглите безплатно

Room Arranger вече принадлежи към категорията на професионалните инструменти, осигуряващи достатъчно възможности за проектиране на дизайна на стая, апартамент или цялата къща.

Специална особеност на програмата за къща дизайн заслужава да се отбележи възможността да се види списъкът на добавените обекти с точно съотношение на размерите, както и подробна настройка на всяко парче мебели.

Урокът: Как да направите проект за апартамент в програмата Room Arranger

Изтеглете програмата Room Arranger

Google SketchUp

Sketchup - свободно изтегляне Google SketchUp

Google има за своя сметка много полезни инструменти, сред които популярната програма за 3D моделиране на помещения - Google SketchUp.

За разлика от всички програми, дискутирани по-горе, вие сами вие пряко участвате в разработването на мебелите, след което всички мебели могат да се използват директно в интериора. Впоследствие резултатът може да се разглежда от всички страни в 3D режим.

Изтеглете Google SketchUp

Pro100

PRO100 - свободно изтегляне PRO100

Изключително функционална програма за проектиране на апартаменти и многоетажни къщи.

Програмата има богат избор от готови предмети от интериора, но при необходимост обектите могат да бъдат изчертавани и независимо, така че да могат да се използват в интериора.

Изтеглете софтуера PRO100

FloorPlan 3D

Floorplan 3D - свободно изтегляне Florplan 3D

Тази програма е ефективен инструмент за проектиране на отделни стаи и цели къщи.

Програмата е снабдена с широк избор от интериорни детайли, което ви позволява да проектирате интериора точно както сте го решили да бъде. Единственият сериозен недостатък на програмата - с цялото изобилие от функции, безплатната версия на програмата не е оборудвана с поддръжка на руски език.

Изтеглете софтуер FloorPlan 3D

Начало План Про

Home Plan Pro изтеглите безплатно

За разлика, например, от програмата Astron Design, която е оборудвана с прост интерфейс, предназначен за средния потребител, този инструмент е оборудван с много по-сериозни функции, които ще бъдат оценени от професионалистите.

Например, програмата ви позволява да създадете пълнофункционална стая или апартамент, да добавите интериорни предмети в зависимост от вида помещения и много други.

За съжаление, няма да можете да видите резултата от работата си в 3D режим, тъй като тя се изпълнява в програмата Room Arranger, но вашият чертеж ще бъде най-предпочитан при съгласуване на проекта.

Изтегляне на Home Plan Pro

Visicon

Visicon изтеглите безплатно

И накрая, окончателната програма за работа с проектирането на сгради и помещения.

Програмата е снабдена с достъпен интерфейс с поддръжка на руски език, голяма база от интериорни елементи, възможност за фина настройка на цвета и текстурата, както и функцията за преглед на резултата в 3D режим.

Изтегляне на софтуер Visicon

И в заключение. Всяка от програмите, дискутирани в статията, има свои собствени функционални възможности, но най-важното е, че всичко е идеално за потребители, които едва сега започват да разбират основите на интериорния дизайн.