Има доста програми за редактиране на снимки, точно както има много програми за създаване на колажи. Няма много универсални решения, комбиниращи двете възможности, като един от тях е Collage Wizard от AMS-Software.

Съветникът за колажи е проста и лесна за използване програма, която ви позволява да създавате оригинални композиции, състоящи се от снимки или други изображения и фон. Това е отличен инструмент за създаване на уникални колажи за всички случаи. Програмата има в арсенала си изобилие от полезни функции и възможности, които ще разгледаме по-долу.

Фон и фон

В съветника за колажи има голям набор от фонови изображения за вашите снимки. Също така има възможност за добавяне на ваше собствено изображение като фон.

Предистория в Master of Collages

В допълнение към красивия общ фон на колажа, можете да добавите и уникален субстрат, който ще подчертае значението на централната част на вашето творение.

Субстрати в капитана на колажите

рамка

Трудно е да си представим колаж без граници, красиво разделяне на образите един от друг.

Рамки в капитана на колажите

В програмата Master Collages има голям набор от рамки с възможност за коригиране на размерите им в проценти спрямо цялото изображение.

Избиране на рамки в Master of Collages

перспектива

Перспектива е позицията на конкретно изображение върху колажа, ъгъла му на наклон и положението в космоса. Чрез използването на перспективни шаблони можете да дадете колаж на 3D ефект.

Перспектива в капитана на колажите

декорация

Ако искате да добавите нещо към колажа си, освен предварително избраните снимки (изображения), декорациите от съветника за колажите са точно от това, от което се нуждаете. В тази секция на програмата можете да намерите различни рисунки, картини, символи и много други неща, така че не можете просто да направите по-весел и ярък колаж, но и да го направите тематично.

Орнаменти в капитана на колажите

текст

Говорейки за тематиката, програмата има и възможност за добавяне на надпис към колажа.

Tex в капитана на колажите

Тук можете да изберете размера, типа, цвета и стила на шрифта, неговата позиция в изображението. Налице е и набор от специални шрифтове

Работа с текст в Master of Collages

Вицове и афоризми

Ако създадете например колаж за поздравяването на близък до вас или покана за празненство, но не знаете какво да напишете, капитанът на колажите има раздел с вицове и афоризми, които можете да поставите в колаж.

Вицове и афоризми в капитана на колажите

Избраната шега или афоризма могат да бъдат визуално променени, като се използват инструментите за работа с текста, които са написани по-горе.

Афоризми и вицове в капитана на колажите

Редактиране и обработка

В допълнение към инструментите за създаване на колажи, Collage Wizard предоставя на потребителя редица инструменти за редактиране и обработка на снимки и изображения. Трябва да се отбележи, че тези функции могат да се конкурират с подобни в по-напредналите програми, ориентирани изключително към редактиране и обработка на графични файлове. Основни характеристики:

 • Промяна на баланса на цветовете;
 • Регулирайте яркостта и контраста;
 • Контролирайте размера и границите на изображенията.
 • Редактиране и обработка в Master of Collages

  Ефекти и филтри

  Има инструменти в инструмента за колаж съветници и редица ефекти с различни филтри, чрез които можете значително да промените и подобрите индивидуалното изображение, както и целия колаж като цяло.

  Ефекти и филтри в Master of Collages

  Всичко това е представено в секцията "Обработка", изберете подходящия ефект, можете ръчно да промените неговата стойност, следователно появата на колажа или неговите части. За потребители, които не харесват ръчната промяна, има "Каталог с ефекти", който автоматично променя избраното изображение чрез вградения шаблон.

  Каталог на ефектите в Master of Collages

  Износ на готови проекти

  Колажът, създаден от вас, може не само да се гледа в режим на цял екран, но и да се запазва на компютър. Съветникът за колажи подпомага експортирането на проекти в популярни графични формати, включително JPEG, GIF, BMP, PNG, TIFF.

  Износ на готови проекти за Master of Collages

  печат

  В допълнение към запазването на колажите на компютър, програмата ви позволява да ги отпечатвате на принтера, разбира се, ако имате това оборудване.

  Печат в главни колажи

  Предимства на капитана на колажите

  1. Русифициран интерфейс.

  2. Простота и лекота на използване.

  3. Наличие на вграден редактор и инструменти за обработка на графични файлове.

  Недостатъци на капитана на колажите

  1. Пробна версия може да се използва (отворена) 30 пъти, след което трябва да платите 495 рубли.

  2. Липса на възможност за отпечатване на готов колаж във версията за оценка на програмата.

  3. Програмата не ви позволява да добавяте повече от една снимка наведнъж, но само едно по едно. И това е много странно, защото този софтуер първоначално е насочен към работа с множество изображения.

  Магистърът на колажите може с право да се нарече уникална програма, защото с него не само може да се създадат невероятни колажи, но и да се редактират снимки. Използвайки този продукт, можете да направите поздравителна картичка, покана за тържество и много други. Единственият проблем е, че ще трябва да платите за цялата тази функционалност.

  Прочетете още: Софтуер за снимки

  Изтеглете пробна версия на Master Collages

  Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт