DLL


Най-често срещаният проблем, който възниква, когато стартирате програма или игра, е неуспех в динамичната библиотека. Към това се прилага и mfc71.dll. Това е DLL файл, принадлежащ на пакета Microsoft Visual Studio, по-специално компонент .NET, така че приложенията, разработени в средата на Microsoft Visual Studio, могат да работят периодично, ако посоченият файл липсва или е повреден. Грешката се проявява основно при Windows 7 и 8.

Как да премахнете грешката mfc71.dll

Потребителят има няколко възможности за решаване на проблема. Първата е да инсталирате (преинсталирате) средата на Microsoft Visual Studio: компонентът .NET ще бъде актуализиран или инсталиран заедно с програмата, която автоматично ще отстрани провала. Втората възможност е да изтеглите необходимата библиотека ръчно или с помощта на софтуер, предназначен за такива процедури, и да я инсталирате в системата.

Метод 1: DLL Suite

Тази програма това помага много в решаването на различни софтуерни проблеми. Под силата да решим това и нашата днешна задача.

 1. Пуснете софтуера. Погледнете отляво в главното меню. Има елемент "Изтегляне на DLL" . Кликнете върху него.
 2. Подгответе се да търсите mfc71.dll в DLLSuite

 3. Отваря се прозорецът за търсене. В съответното поле въведете "mfc71.dll" , след което кликнете върху "Търсене" .
 4. Търсете mfc71.dll чрез DLLSuite

 5. Прегледайте резултатите и кликнете върху името на съответния.
 6. Изберете версията на mfc71.dll в DLLSuite

 7. За да изтеглите и инсталирате автоматично библиотеката, кликнете върху бутона "Стартиране" .
 8. Изтеглете и инсталирайте mfc71.dll в DLLSuite

 9. След края на процедурата грешката няма да се повтори.

Метод 2: Инсталиране на Microsoft Visual Studio

Донякъде тромава опция е инсталирането на средата на Microsoft Visual Studio с най-новата версия. За несигурен потребител обаче това е най-лесният и най-сигурен начин за справяне с проблема.

 1. Първата стъпка е да изтеглите инсталатора от официалния сайт (ще трябва да влезете в профила си в Microsoft или да започнете нов).

  Изтеглете уеб инсталатора на Microsoft Visual Studio от официалния сайт

  Всяка версия е подходяща, но за да избегнете проблеми, препоръчваме да използвате опцията Visual Studio Community. Бутонът за изтегляне за тази версия е отбелязан в екранната снимка.

 2. Изтеглете пакета за настройка на Visual Studio, за да отстраните грешката в mfc71.dll

 3. Отворете инсталатора. Преди да продължите, трябва да приемете лицензионното споразумение.
 4. Приемете лицензионното споразумение за Visual Studio, за да отстраните грешката mfc71

 5. Ще отнеме известно време инсталаторът да изтегли необходимите файлове за инсталиране.
  Процесът на изтегляне на файлове от инсталатора за отстраняване на грешката в mfc71.dll
  Когато това се случи, ще видите такъв прозорец.
  Visual Studio инсталатор с избрани компоненти за отстраняване на грешката в mfc71.dll
  Трябва да се отбележи компонента "Разработване на класически .NET приложения" - в неговия състав се намира динамичната библиотека mfc71.dll. След това изберете директорията, която да инсталирате, и кликнете върху "Инсталиране" .
 6. Имате достатъчно търпение - процесът на инсталиране може да отнеме няколко часа, тъй като компонентите се изтеглят от сървърите на Microsoft. Когато инсталацията приключи, ще видите този прозорец.
  Затваряне на инсталатора на Visual Studio за отстраняване на грешката в mfc71.dll
  Просто кликнете върху кръста, за да го затворите.
 7. След инсталирането на Microsoft Visual Studio, необходимия DLL файл ще се появи в системата, така че проблемът е решен.

Метод 3: Заредете ръчно библиотеката mfc71.dll

Не всички отговарят на горните методи. Например бавен интернет или забрана за инсталиране на приложения от трети страни ще ги направят почти безполезни. Налице е излизане - липсващата библиотека трябва да бъде изтеглена самостоятелно и ръчно преместена в един от системните каталози.
Ръчна инсталация на mfc71dll в изискваната системна папка
За повечето версии на Windows адресът на тази директория е C:WindowsSystem32 , но за 64-битови операционни системи вече изглежда като C:WindowsSysWOW64 . В допълнение към това има и други специфични характеристики, които трябва да бъдат взети под внимание, така че преди да продължите, прочетете правилните инструкции за инсталиране на DLL ,

Може да се случи и всичко да се прави правилно: библиотеката е в правилната папка, ноктите са взети под внимание, но грешката все още се наблюдава. Това означава, че DLL е там, но системата не го разпознава. Можете да направите библиотеката видима, като го регистрира в системния регистър , и с тази процедура ще се справи и начинаещ.