Динамичните DLL ви позволяват да поддържате операционната система и индивидуалните програми. Съществуват специални приложения, които наблюдават уместността и здравето на този вид файлове. Един от тях е DLL Suite.

Приложението DLL Suite ви позволява да извършвате различни манипулации с динамични библиотеки, със SYS и EXE файлове в автоматичен режим, както и да решавате някои други проблеми на системата.

отстраняване на проблеми

Основната функция на DLL Suite е да откриете дефектните и липсващите DLL, SYS и EXE обекти в системата. Тази процедура се извършва чрез сканиране. Сканирането се извършва веднага, когато се зареди DLL Suite. Въз основа на резултатите от търсенето се извършват всички допълнителни действия за "третиране" на системата.

Резултатите от сканирането в програмата DLL Suite

Възможно е също да видите подробен отчет за проблемните DLL и SYS файлове, които показват имената на конкретни повредени или липсващи обекти, както и пълния път към тях.

Отчитайте проблемни файлове в програмата DLL Suite

Ако сканирането с Bootstrap не разкрие никакви проблеми, тогава е възможно да се наложи по-дълбоко сканиране на компютъра за различни неизправности, свързани с файловете на системния регистър на DLL, SYS, EXE и системния регистър.

Стартиране на принудително сканиране в програмата DLL Suite

Търсете проблеми в системния регистър

Едновременно с търсенето на проблемните DLL и SYS файлове при зареждане, програмата сканира регистъра за грешки. Подробна информация за тях може да се види и в отделен раздел на приложението, който разбива всички грешки в регистъра в 6 категории:

 • запис ActiveX , OLE, COM;
 • Настройване на системния софтуер;
 • MRU и история;
 • Информация за помощните файлове;
 • Файлови асоциации;
 • Разширения за файлове.

Отчет за грешка в регистъра в програмата DLL Suite

отстраняване на неизправности

Но основната функция на приложението все още не е търсенето, а елиминирането на проблемите. Това може да се направи веднага след сканирането, буквално с едно кликване.

Отстраняване на неизправности в DLL пакета

Това ще поправи всички проблемни и липсващи SYS и DLL файлове, както и фиксирани грешки в системния регистър.

Коригиране на проблеми в програмата DLL Suite

Намиране и инсталиране на проблемни DLL файлове

DLL Suite също има функция за търсене на конкретен проблемен DLL файл. Това може да е полезно, ако се опитвате да стартирате програма, и се отваря диалогов прозорец, в който се казва, че липсва конкретен DLL файл или има грешка в него. Познавайки името на библиотеката, можете да я претърсите през интерфейса на DLL Suite в специализирано хранилище за облаци.

Търсете проблемни DLL файлове в DLL Suite

След като приключи търсенето, потребителят може да инсталира намерения DLL файл, който ще замени проблемния или липсващ обект. И често потребителят може да направи избор едновременно между няколко версии на DLL.

Резултатът от търсенето на DLL файлове в DLL Suite

Избраният потребителски модел се инсталира с едно кликване.

Инсталиране на намерения DLL файл в програмата DLL Suite

Оптимизаторът на регистъра

Сред допълнителните функции на DLL Suite, които осигуряват печалбата на компютъра, можете да наименувате оптимизатора на системния регистър.

Изпълнете анализа на системния регистър в програмата DLL Suite

Програмата сканира регистъра.

Анализ на регистъра в DLL Suite

След сканирането, той предлага да го оптимизира, като го компресира чрез дефрагментиране.

Изпълнете оптимизацията на регистъра в програмата DLL Suite

Тази процедура ще ви позволи едновременно да увеличите скоростта на операционната система и да освободите малко свободно място на твърдия диск на компютъра си.

Дефрагментирайте регистъра в програмата DLL Suite

стартиране мениджър

Друга допълнителна функция на DLL Suite е стартиращият мениджър. С този инструмент можете да деактивирате стартирането на програми, които се изпълняват заедно с стартирането на системата. Това ви позволява да намалите натоварването на процесора и да освободите оперативната памет на компютъра.

Стартиране на мениджъра в DLL Suite

резервно копие

За да се гарантира, че направените промени в системния регистър в DLL Suite винаги могат да бъдат върнати, програмата има функция за архивиране. Той се активира ръчно.

Изпълнение на резервно копие в DLL Suite

Ако потребителят разбира, че извършените промени са нарушили някои функции, винаги ще е възможно да възстановите регистъра от резервно копие.

Възстановяване на резервно копие в DLL Suite

планиране

В допълнение, в настройките на DLL Suite е възможно да планирате еднократно или периодично сканиране на компютъра за грешки и проблеми.

Инсталиране на планирането в DLL пакета

Също така е възможно в програмата да се посочат какви действия трябва да бъдат предприети след отстраняването на тези проблеми:

 • изключете компютъра;
 • рестартирайте компютъра;
 • края на работната сесия.

Действия след отстраняване на проблеми в програмата DLL Suite

достойнство

 • Разширена функционалност за оптимизиране на компютъра с допълнителни функции;
 • Подкрепа за 20 езика (включително руски език).

недостатъци

 • Безплатната версия на приложението има редица ограничения;
 • Някои функции изискват активна интернет връзка.

Въпреки факта, че DLL Suite се специализира преди всичко при елиминирането на проблемите, свързани с DLL, въпреки това с помощта на тази програма е възможно да се направи и по-задълбочена оптимизация на системата. Състои се в решаване на проблеми със SYS и EXE файлове, фиксиране на грешки в системния регистър, дефрагментиране и деактивиране на автоматичните програми.

Изтеглете пробна версия на DLL Suite

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт