Microsoft Security Essentials е популярна, безплатна антивирусна защита от производителя на Windows, Microsoft. Програмата е създадена специално за операционната система, която автоматично премахва появата на различни конфликти и грешки, свързани с нейната употреба. Благодарение на удобния за потребителя интерфейс и работа в автоматичен режим, тази програма се е превърнала в любима сред много потребители. Какво е удобно за този антивирус?

Защита на компютъра в реално време

Включването на защитата в реално време на компютъра, Microsoft Security Essential, предпазва потребителя от проникване на злонамерени програми в системата. Когато се опитвате да инсталирате или да стартирате заплаха, тя може да бъде незабавно заключена със съответните настройки.

Защита в реално време в Microsoft Security Essentials

Действия по подразбиране

Всеки път, когато програмата открие активността на вирус или шпионски софтуер, на екрана се появява предупреждение. Чрез конфигуриране на действието, което ще бъде отменено, потребителят може да определи какво ще се случи с открития опасен файл в бъдеще. В зависимост от нивото на заплаха могат да се приложат различни действия към обектите. Моля, имайте предвид, че при високо и критично ниво на предупреждение не е възможно да се разрешат допълнителни действия за заплахи за сигурността на системата.

Действия по подразбиране в Microsoft Security Essentials

Вирусно сканиране

По подразбиране Microsoft Security Essentials определя параметрите за редовно автоматично сканиране. Можете да откажете от това в настройките за планиране. Въпреки че производителят не препоръчва да се прави това. Програмата предлага няколко възможности за проверка. Можете да проверите файловете, които са най-податливи на инфекция (Бързо сканиране), изцяло цялата система (пълно сканиране) или отделни дискове и сменяеми носители (Специална проверка).
Можете да проверите компютъра по желание на потребителя. Преди да започнете сканирането, препоръчваме да актуализирате базите данни.

Конфигуриране на Scheduler в Microsoft Security Essentials

актуализация

Anti-Virus Essentiale периодично актуализира базата данни автоматично. Потребителят обаче може да го направи сам, във всеки удобен момент, ако е необходимо. Актуализирането се извършва, когато връзката с интернет е активна.

Актуализиране в Microsoft Security Essentials

Какво представлява Карти?

Microsoft Active Protection Servise (Карти) - събира информация за опасни програми, открити по време на сканирането на компютъра. Тези отчети се изпращат на Microsoft за подробно проучване и разработване на ефективен метод за въздействие върху злонамерени програми.

КАРТИ в Microsoft Security Essentials

Създаване на точка за възстановяване

Преди да извършите премахването и прехвърлянето на опасни файлове в карантина, програмата осигурява възможността за създаване на точка за възстановяване. Първоначално този елемент е изключен. Ако го активирате, архивирането ще бъде създадено всеки път преди неутрализирането на вируса.

Създайте точка за възстановяване в Microsoft Security Essentials

изключения

За да се съкрати времето за сканиране, програмата може да настрои някои изключения под формата на файлове и техните видове, различни процеси. Тази функция обаче поставя компютъра в опасност.

Управление на изключенията от Microsoft Security Essentials

След като разгледахме Security Suite Essential, мога да кажа, че програмата е лесна за инсталиране и използване, ефективна срещу сериозни вируси. Но малки заплахи, постоянно се вмъкват в системата, които след това трябва да бъдат изтрити с помощта на програми на трети страни.

предимства

  • Напълно безплатно (за собствениците на лицензираната версия на Windows);
  • Лесен за употреба;
  • Има гъвкави настройки.
  • недостатъци

  • Не е достатъчно ефективна за малки заплахи.
  • Преди да изтеглите, изберете езика и операционната система

    Изтеглете Microsoft Security Essentials безплатно

    Изтеглете последната версия от официалния уебсайт