Изправени пред браузъра Mozilla Firefox с интересна уеб страница, много потребители го изпращат за печат, така че информацията винаги да е на ръка на хартия. Днес проблемът ще бъде разгледан, когато при опит да отпечатате страница, браузърът на Mozilla Firefox се срива.

Проблемът с падането на Mozilla Firefox по време на печат е доста често срещана ситуация, която може да бъде причинена от различни фактори. По-долу ще се опитаме да разгледаме основните начини за решаване на проблема.

Начини за разрешаване на проблема при отпечатване в Mozilla Firefox

Метод 1: Проверете настройките за печат на страницата

Преди да изпратите страница на принтера, уверете се, че в полето "Scale " е зададена опцията "Scale to size" .

Firefox се срива при печат на страница

Кликнете отново върху бутона "Печат" , за да проверите дали сте инсталирали правилния принтер.

Firefox се срива при печат на страница

Метод 2: Променете шрифта по подразбиране

По подразбиране страницата се отпечатва със стандартен шрифт Times New Roman, който някои принтери може да не могат да разберат, което може да доведе до внезапното прекратяване на Firefox. В този случай трябва да опитате да промените шрифта, за да го изчистите или, напротив, да изключите дадена причина.

За да направите това, кликнете върху бутона за менюто на Firefox и след това преминете към секцията "Настройки" .

Firefox се срива при печат на страница

В лявата част на прозореца отидете в раздела Съдържание . В блока "Шрифтове и цветове" изберете шрифта по подразбиране "Trebuchet MS" .

Firefox се срива при печат на страница

Метод 3: Проверете дали принтерът работи в други програми

Опитайте се да изпратите страницата за печат в друг браузър или офис програма - тази стъпка трябва да се извърши, за да се разбере дали самият принтер е причината за проблема.

Ако в резултат на това установите, че не се отпечатва принтер в нито една програма, можете да направите извода, че причината е принтерът, който може да е имал проблеми с драйверите.

В този случай трябва да опитате да преинсталирате драйверите за вашия принтер. За да направите това, първо премахнете старите драйвери от менюто "Контролен панел" - "Премахване на програми" и след това рестартирайте компютъра.

Инсталирайте нови драйвери за принтера, като изтеглите диска, който се доставя с принтера, или изтеглете комплекта за разпространение с драйвери за вашия модел от официалния сайт на производителя. След като завършите инсталирането на драйверите, рестартирайте отново компютъра.

Метод 4: нулиране на настройките на принтера

Конфликтните настройки на принтера могат да доведат до внезапно прекратяване на Mozilla Firefox. По този начин Ви препоръчваме да опитате да възстановите тези настройки.

Първо трябва да влезете в папката на профила на Firefox. За да направите това, кликнете върху бутона за менюто на браузъра, а в долната част на показания прозорец кликнете върху иконата с въпросителен знак.

Firefox се срива при печат на страница

В същата област се появява допълнително меню, в което ще трябва да кликнете върху бутона "Информация за решаване на проблеми" .

Firefox се срива при печат на страница

На екрана като нов раздел ще се появи прозорец, в който ще трябва да кликнете върху бутона "Покажи папка" .

Firefox се срива при печат на страница

Напълно затворете Firefox. Намерете файла prefs.js в тази папка, копирайте го и го поставете в удобна папка на вашия компютър (това е необходимо, за да създадете резервно копие). Щракнете с десния бутон на мишката върху оригиналния файл prefs.js и отидете на "Отваряне с" и след това изберете всеки текстов редактор, който е удобен за вас, например WordPad.

Firefox се срива при печат на страница

Обадете се на низа за търсене с помощта на клавишната комбинация Ctrl + F и след това я използвайте, намерете и изтрийте всички линии, които започват с print_ .

Firefox се срива при печат на страница

Запазете промените и затворете прозореца за управление на потребителския профил. Изпълнете браузъра и опитайте отново да отпечатате страницата.

Метод 5: Нулиране на Firefox

Ако възстановяването на настройките на принтера в Firefox не работи, трябва да се опитате да извършите пълно нулиране на настройките на браузъра. За да направите това, кликнете върху бутона за менюто на браузъра и в долната част на прозореца, който се показва, кликнете върху иконата с въпросителен знак.

Firefox се срива при печат на страница

В същата област изберете елемента "Информация за решаване на проблеми" .

Firefox се срива при печат на страница

В горната дясна част на прозореца, който се показва, кликнете върху бутона "Изчистване на Firefox" .

Firefox се срива при печат на страница

Потвърдете нулирането на Firefox, като кликнете върху бутона "Изчистване на Firefox" .

Firefox се срива при печат на страница

Метод 6: Преинсталирайте браузъра

Неправилно работи върху браузъра на компютъра Mozilla Firefox може да причини проблеми при отпечатване. Ако никой от начините и не може да ви помогне да решите съществуващия проблем, струва си да опитате да извършите пълно преинсталиране на браузъра.

Имайте предвид, че в случай на проблеми с Firefox, браузърът трябва да бъде напълно премахнат, не само чрез деинсталиране през контролния панел - "Деинсталиране на програми". Най-доброто от всичко, ако използвате специален инструмент за премахване - програмата Revo Uninstaller , която напълно ще премахне Mozilla Firefox от компютъра ви. Повече подробности за пълното премахване на Firefox преди това бяха разказани на нашия уебсайт.

Как да деинсталирате напълно Mozilla Firefox от компютър

След като изтриете старата версия на браузъра, ще трябва да изтеглите най-новото разпространение на Firefox от официалния сайт за разработчици и след това да инсталирате уеб браузъра на компютъра.

Изтеглете браузъра Mozilla Firefox

Ако имате някакви препоръки, които ще разрешат проблемите с катастрофата на Firefox при отпечатване, споделете ги в коментарите.