Когато вашият видео адаптер остарее, играта започва да се забавя и помощните програми за оптимизиране на системата не помагат, има само едно нещо - овърклок на хардуера. MSI Afterburner е доста функционална програма, която може да увеличи честотата на ядрото, напрежението и да следи работата на картите.


За лаптопа със сигурност това не е опция, но за стационарни персонални компютри можете да постигнете повишена производителност в игрите. Тази програма, между другото, е пряк последовател на легендарните продукти Riva Tuner и EVGA Precision.

Съветваме ви да погледнете: Други решения за ускоряване на игрите

Настройване на параметри и графици

Основен прозорец MSI Afterburner
Основният прозорец вече има всичко, за да започне процеса на овърклок. Предлагат се следните настройки: ниво на напрежение, ограничение на мощността, видео процесор и честота на паметта и скорост на вентилатора. Оптималните настройки могат да бъдат запазени в профилите по-долу. Промяната на настройките влиза в сила веднага след рестартирането.

От дясната страна на MSI Afterburner, системата се следи, където можете бързо да откриете прегряване или прекомерно натоварване на картата. Освен това има и други графики, които ясно показват данните за процесора, RAM и суаповия файл.

Дълбоки настройки

Опции за зареждане на MSI

Важни настройки на функциите са скрити тук, за да използвате програмата не за погледи, а за сериозни случаи. По-специално, можете да зададете съвместимост с картите на AMD и управление на отключването на напрежението.

Моля, обърнете внимание! Незабавното регулиране на настройките на напрежението може да бъде фатално за вашата видеокарта. По-добре е да се прочете предварително за върховите възможности и препоръчваното напрежение за дадена дънна платка и адаптер.

Опции MSI Afterburner Промяна на кожи
Тук можете също така да зададете видимите параметри на мониторинга, интерфейса и т.н. Графиките могат да се извършват в отделен прозорец чрез просто плъзгане и пускане.

Опции MSI Afterburner Промяна на кожи
Тук можете също да зададете видими мониторингови параметри, интерфейс и т.н. Графиките могат да се извършват в отделен прозорец чрез просто плъзгане и пускане.

Конфигуриране на охладителя

Температура и охладителна диаграма MSI Afterburner

Овърклокването не може да се извърши без температурен контрол, а създателите на програмата се погрижиха за това, като предоставиха отделен раздел за конфигуриране на работата на охладителя. Всички тези графики ще ви помогнат да разберете дали вашият охладител е достатъчен за овърклок или все пак температурата постоянно надвишава лимита.

предимства:

  • Уместност, работа с всяка модерна видеокарта;
  • Богати настройки и възможности за интерфейс;
  • Напълно безплатно и не налага нищо.

недостатъци:

  • Няма налице вграден стрес тест, преди да се прилагат параметрите, има опасност системата да срине или да задвижи водача;
  • Има руски език, но не навсякъде.

MSI Afterburner превръща комплексния рутинен процес на овърклок в игра, като автоматизира сложни процеси и алгоритми. Красив интерфейс и намеци, че само компютърът ще лети като ракета, а не изискващата игра няма да го спре. Основното нещо е да се увеличат параметрите гладко и без фанатизъм, в противен случай видео картата ще лети само до боклука.

Изтегляне МСИ Афтербернер бесплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт