DLL

В някои случаи опит за стартиране на игра (например World of Tanks) или програма (Адобе Фотошоп) създава грешка като "Файлът msvcp110.dll не е намерен"... Тази библиотека за динамични връзки принадлежи към пакета Microsoft Visual C ++ 2013 и неуспехите в нейната работа показват неправилна инсталация на компонент или повреда на DLL от вируси или от самия потребител. Този проблем е най-често срещан във всички издания на Windows 7.

Метод 1: Инсталиране на липсващата библиотека ръчно

Най-бързият изход от тази ситуация е да изтеглите независимо файла msvcp110.dll на твърдия диск и ръчно (чрез копиране, преместване или плъзгане на мишката) в системната папка C: WindowsSystem32... Ако използвате 64-битова версия на Windows 7, адресът ще изглежда така C: WindowsSysWOW64.

Инсталиране на msvcp110.dll в системната папка ръчно

Освен това вероятно ще трябва да регистрирате DLL файла в системния регистър - без тази манипулация системата може да не види msvcp110.dll. Процедурата е много проста и подробна в съответна инструкция.

Метод 2: Инсталиране на компонента на Microsoft Visual C ++ 2013

За разлика от по-старите версии на Microsoft Visual C ++, потребителите на Windows 7 трябва сами да изтеглят и инсталират версията от 2013 г. Като правило пакетът се разпространява заедно с програмите, за които е необходим, но ако не е наличен, връзка към официалния уебсайт на Microsoft е на ваше разположение.

Изтеглете Microsoft Visual C ++ 2013

 1. След като стартирате инсталатора, първо приемете лицензионното споразумение.
  Започнете да инсталирате Visual 2012 пакет, за да разрешите проблеми с msvcp110.dll
  След като поставите отметка в съответното поле, натиснете "Инсталирай".
 2. Изчакайте 3-5 минути за изтегляне на необходимите компоненти и процеса на инсталиране.
  Инсталиране на пакета Visual 2012 за разрешаване на проблеми msvcp110.dll
 3. В края на инсталационния процес щракнете "Свършен".
  Завършване на инсталирането на пакета Visual 2012 за разрешаване на проблеми msvcp110.dll
  След това рестартирайте системата.
 4. След зареждане на операционната система, опитайте да стартирате програма или игра, която не се стартира поради грешка в msvcp110.dll. Стартирането трябва да продължи гладко.

Обобщавайки, отбелязваме, че често библиотеките на Microsoft Visual C ++ се инсталират заедно със системните актуализации, така че не препоръчваме да ги деактивирате.