Интернет услугата Моите карти от Google беше разработена през 2007 г. с цел да се даде възможност на всички заинтересовани потребители да създадат своя собствена карта с марки. Този ресурс включва най-необходимите инструменти с най-лек интерфейс. Всички налични функции са активирани по подразбиране и не изискват плащане.

Отидете в онлайн услугата Google My Maps

Създаване на слоеве

Тази услуга по подразбиране автоматично създава начален слой с основна карта, която е подходяща за Google Карти. В бъдеще можете самостоятелно да добавяте неограничен брой допълнителни слоеве, като присвоявате уникални имена и поставяте необходимите им елементи. Поради такава функция, първоначалната карта винаги остава непокътната, което ви позволява да изтривате и редактирате обекти, създадени изцяло на ръка.

Създаване на слоеве в Google Моите карти

инструменти

Инструментите, предоставени от онлайн услугата, са почти изцяло копирани от Google Maps и съответно ви позволяват да маркирате интересни места, да създавате маршрути или да измервате разстояния. Има и бутон, който създава линии на картата, благодарение на които можете да създавате рисунки с произволна форма.

Използване на инструмента за маршрут в Google Моите карти

При създаването на нови марки можете да добавите текстово описание на мястото, снимките, да промените външния вид на иконата или да използвате точката като точка за маршрута.

Добавяне на маркери към Google Моите карти

От допълнителните функции важна функция е избора на началната област на картата. Благодарение на това, по време на отварянето му автоматично ще се премести на правилното място и мащабиране.

Избиране на началната област в Google Моите карти

синхронизация

По аналогия с всички услуги на Google този ресурс се синхронизира автоматично с един профил, като запазва всички промени в отделен проект в Google Диск. Поради синхронизацията можете да използвате проекти, създадени чрез онлайн услуга на мобилни устройства чрез приложението.

Примерни карти от Моите карти в Google Диск

Ако има карта, създадена с помощта на Моите карти в профила ви, можете да синхронизирате с Google Карти. Това ще ви позволи да прехвърляте всички марки на живо в Google.

Използване на картата в Google Карти

Изпращане на карта

Сайтът Google My Maps има за цел не само личното използване на всяка създадена карта, но и изпращането на проекта до други потребители. По време на запаметяването можете да зададете общи настройки, като заглавието и описанието, и да предоставите достъп чрез препратка. Поддържа се чрез пощенски съобщения, чрез социални мрежи и много по-сходни с други услуги на компанията.

Достъп до настройките в Google Моите карти

Поради възможността за изпращане на карта, можете да качвате проекти на други хора. Всеки от тях ще бъде показан в специален раздел на началната страница на услугата.

Начална страница на Google Моите карти

Внос и износ

Всяка карта, независимо от броя на знаците, може да бъде запазена на компютър като файл с разширение KML или KMZ. Те могат да се видят в някои програми, основната от които е Google Earth.

Експортирайте карти в компютър в Google Моите карти

Освен това услугата Google My Maps ви позволява да импортирате проекти от файл. За да направите това, на всеки ръчно създаден слой има специална връзка и кратка помощ за тази функция.

Възможност за импортиране на карти в Google Моите карти

Режим на преглед

За удобство, сайтът предоставя преглед на картата, като блокира всички инструменти за редактиране. Докато използвате тази функция, услугата е възможно най-близо до Google Карти.

Режим на преглед в Google Моите карти

Отпечатайте карта

След като създаването е завършено, можете да отпечатате картата с помощта на стандартен инструмент от всеки браузър и с принтер. Услугата предоставя индивидуални функции за съхранение като изображение или PDF файл с различни размери и ориентации на страницата.

Отпечатайте карти в Google Моите карти

достойнство

  • Безплатни функции;
  • Удобен руски интерфейс;
  • Синхронизиране с профила в Google;
  • Липса на реклама;
  • Споделяне с Google Карти.

недостатъци

Поради подробното проучване на „Моите карти“ се вижда само един недостатък, който се състои от ограничена функционалност. Можете също така да споменете ниската популярност сред потребителите, но е трудно да се припише на недостатъците на ресурса.

В допълнение към разглежданата онлайн услуга, има и едно и също приложение на Google, което предоставя подобни възможности на мобилни устройства с Android. В момента тя е по-ниска от уебсайта, но все още е чудесна алтернатива. Можете да го прочетете на страницата в Google Магазин ,