За съжаление, MOV видео форматът в момента се поддържа от много малък брой местни играчи. И не всеки медиен плейър на компютъра може да го възпроизвежда. Във връзка с това е необходимо файловете от този тип да се конвертират в по-популярни формати, например MP4. Ако не извършвате редовно преобразуване в тази посока, няма смисъл да изтегляте и инсталирате специален софтуер за преобразуване на вашия компютър, тъй като тази операция може да се извърши чрез специализирани онлайн услуги.

Вижте също: Как да конвертирате MOV в MP4

Услуги за реализации

За съжаление, няма много онлайн услуги за конвертиране на MOV в MP4. Но тези, които са там, е достатъчно да извършат обръщане в тази посока. Скоростта на процедурата зависи от скоростта на вашия интернет и размера на конвертирания файл. Следователно, ако скоростта на връзката с World Wide Web е ниска, разтоварването на изходния код към услугата и след това изтеглянето на конвертираната версия може да отнеме много време. След това ще говорим подробно за различните сайтове, където можете да решите проблема, както и да опишете алгоритъма за неговото изпълнение.

Метод 1: Онлайн конвертиране

Една от популярните услуги за конвертиране на файлове в различни формати е Online-convert. Той също така поддържа конвертиране на MOV към MP4 видеоклипове.

Онлайн услуга за онлайн конвертиране

 1. След като кликнете върху връзката по-горе към страницата за конвертиране на различни видео формати в MP4, първо трябва да качите източника на услугата за преобразуване. За да направите това, кликнете върху бутона "Избор на файлове" .
 2. Преминаване към избора на видео файл на сайта за онлайн конвертиране в браузъра Opera

 3. В прозореца за избор на файл, който се отваря, отидете до местоположението на желания видеоклип в MOV формат, изберете неговото име и щракнете върху "Отвори".
 4. Избиране на MOV файл в прозореца Open в браузъра Opera

 5. Започва процесът на качване на видео към услугата за онлайн конвертиране. Нейната динамика може да се наблюдава чрез графичен индикатор и процентно информатор. Скоростта на изтегляне зависи от размера на файла и скоростта на интернет връзката.
 6. Изтегляне на видео файл в MOV формат на сайта за онлайн конвертиране в браузъра Opera

 7. След като качите файла на сайта в допълнителните полета, имате възможност да регистрирате настройките на видео параметрите в случай, че трябва да ги промените, а именно:
  • Размер на екрана;
  • Битова скорост;
  • Размер на файла;
  • Качество на звука;
  • Аудиокодек;
  • Премахване на звука;
  • Честота на кадрите;
  • Завъртане на видеоклипа;
  • Изрязване на видеоклипове и др.

  Но това не са задължителни параметри. Така че, ако не е нужно да променяте видеоклипа или не знаете какво точно отговарят тези настройки, не можете да ги докоснете. За да стартирате преобразуването, трябва да кликнете върху бутона Старт на реализациите .

 8. Стартиране на конвертиране на MOV видео във формат MP4 в онлайн конвертиране в браузъра Opera

 9. Това ще започне процеса на реализация.
 10. Процедурата за конвертиране на MOV видео в MP4 формат на сайта за онлайн конвертиране в браузъра Opera

 11. След като бъде завършен, в браузъра автоматично ще се отвори прозорец за запазване на файл. Ако по някаква причина е блокиран, кликнете върху бутона „Изтегляне“ на услугата.
 12. Преминаване към изтегляне на видео файл в MP4 формат на компютър на сайта за онлайн конвертиране в браузъра Opera

 13. Просто отидете в директорията, където искате да поставите конвертирания обект в MP4 формат, и щракнете върху "Запази" . Също така в полето "Име на файл" можете да промените името на клипа, ако искате той да е различен от името на източника.
 14. Запазване на MP4 файл на компютър в прозореца Save As в браузъра Opera

 15. Преобразуваният MP4 файл ще бъде запазен в избраната папка.

Метод 2: MOVtoMP4

Следващият ресурс, в който можете да конвертирате видео от MOV в MP4 формат онлайн, е услуга, наречена MOVtoMP4.online. За разлика от предишния сайт, той поддържа конвертиране само в посочената посока.

Онлайн услуга MOVtoMP4

 1. Отидете на главната страница на услугата на линка по-горе, кликнете върху бутона "Избери файл" .
 2. Преминаване към избора на видео файл на MOVtoMP4 в браузъра Opera

 3. Както и в предишния случай, прозорецът за избор на видео ще се отвори. Придвижете се до него в директорията на файла във формат MOV. Изберете този обект и кликнете върху „Отваряне“.
 4. Избиране на MOV файл за MOVtoMP4 в прозореца Open в браузъра Opera

 5. Ще бъде стартиран процесът на изтегляне на MOV файла към сайта на MOVtoMP4, динамиката на който ще се показва чрез процентния информатор.
 6. Изтегляне на MOV видео файл на MOVtoMP4 в браузъра Opera

 7. След като изтеглянето приключи, конверсията автоматично ще започне без никакви допълнителни действия от ваша страна.
 8. Процесът на конвертиране на MOV видео към MP4 на уебсайта на MOVtoMP4 в браузъра Opera

 9. Веднага след като преобразуването приключи, в същия прозорец ще се появи бутонът „Изтегляне“ . Кликнете върху него.
 10. Преход към изтегляне на видео файл в MP4 формат на компютър на уеб сайта MOVtoMP4 в браузъра Opera

 11. Ще се отвори стандартен прозорец за запазване, в който, както и при предишната услуга, трябва да отидете в директорията, в която планирате да съхранявате конвертирания файл в MP4 формат, и да щракнете върху бутона “Save” .
 12. Запис на файл от услугата MOVtoMP4 в MP4 формат на компютър в прозореца Запиши като в браузъра Opera

 13. MP4 видеото ще бъде записано в избраната директория.

За да конвертирате онлайн видео MOV в MP4 формат е доста проста. За да направите това, просто използвайте една от специализираните услуги за конвертиране. От уеб ресурсите, които използваме за тази цел, MOVtoMP4 е по-опростено, а Online-convert ви позволява да въведете допълнителни настройки за конвертиране.