Ако искате не само да подготвите местните си места, но и ентусиазиран градинар, програмата Garden Ruby ще ви помогне да разгледате ландшафтния дизайн от нов ъгъл.

Нашата градина Рубин е необичайна програма. Той съчетава функциите на плана на сайта и виртуалната енциклопедия, която ще помогне да се осигури градината от практическа гледна точка, да се помогне за правилното подреждане и грижа за растенията. Лесно е да използвате приложението, неговите менюта и компоненти са напълно рускоезични. Програмата съчетава както функциите на дизайнера на парковата градина, така и инструментите за рисуване за индивидуално моделиране.

Разгледайте по-подробно функциите и функциите на програмата "Нашата градина Ruby".

Прочетете още: Програми за ландшафтен дизайн

Създаване на модел на къщата на сайта

Използването на инструментариума Нашата градина Ruby не може да изготви индивидуален проект у дома, но можете да вземете шаблон и на негова основа да създадете комбинация от типични дизайни, които образуват обикновена жилищна сграда.

Стандартна къща в градината ни Rubin

Нашата градина Рубин предлага шаблони за вила, вила, крила, отделни части на сградата, например таванско помещение или тераса. Можете също така да създадете къща от самото начало, като зададете размерите на къщата в конфигуратора, присвоявайки довършителните материали на стените и покривите, като добавите врати и прозорци към стените му.

Начало конфигуратор в нашата градина Рубин

На стените на сградата или част от нея можете да добавите катерене от библиотеката.

Добавяне на растения към стената в нашата градина Rubin

Проектиране на писти

Програмата предоставя интуитивен и прост алгоритъм за рисуване на песни. В началото се предлага да се настрои ширината на коловоза, материалите на главния и страничния капак, широчината и височината на бордюра, както и методът на конструкцията - праволинейни, извити, затворени, отворени. По този начин се създават не само пътища, но и всякакви места, легла, алеи и други зони с определено покритие.

Извита пътека до градината на Ruby

Добавяне на елементи от библиотеката

Сцената е изпълнена със стандартни библиотечни обекти. На потребителя се дава възможност да избере конфигурацията на оградата, да избере профила и материала си. Контурът на оградата се изчертава в схемата на парцела по същия алгоритъм като пистите.

Фехтовка параметри в нашата градина на Ruby

Стандартната библиотека на нашата градина Rubin включва транспортни категории, включително пътни табели и пътни приспособления, градински структури - мозайки, перголи, мостове, външни мебели - маси, столове, чадъри, пейки, люлки и други аксесоари до детски играчки. За да добавите реализъм към сцената, можете да поставите животински фигури. Обектите се добавят към сцената по удобен начин за плъзгане и пускане.

Елементи на библиотеката в градината ни Рубин

С помощта на библиотечните елементи можете да създадете много подробен проект. С помощта на каталога на камъните потребителят може да създаде интересна композиция, в библиотеката има модели на фонтани, изкуствени поточета, водопади, басейни, кладенци. Броят на обектите в каталозите е голям, но не можете да ги попълвате с модели на трети страни.

Добавяне на текстове и размери

За по-точно изследване на проекта можете да приложите размери, бележки под линия и блокове от текстове в плана.

Текст в нашата Rubin Garden

Енциклопедия на растенията

Каталог на растенията Нашата градина Ruby - това е истинската кулминация на програмата. Каталогът, който е енциклопедия, ви позволява да запълвате сцената с растения замислено и съзнателно. В енциклопедията има няколко десетки различни дървета, цветя и храсти. Именно от това обектът се поставя на сцената. Преди да избере растение, потребителят се запознава с характеристиките на грижите за него, информация за времето за засаждане, предпочитаната зона за засаждане, изискванията за напояване и осветление.

Енциклопедия на растенията в градината ни Рубин

Придвижвайки се в раздели на енциклопедията, градинарят може да погледне графика на подрязване, поливане и химическа обработка на избраното растение, в зависимост от месеца. Освен това програмата е заредена с картини
всяко растение, техните възможни заболявания и начини на лечение. За студенти по градинарство се предлага тест, в който трябва да познаете растението от снимката. Енциклопедията може да бъде редактирана и актуализирана с нови данни.

Изчисляване на приблизителните оценки

Всички обекти на сцената се показват на финалната маса, където се изчисляват техническите и икономически показатели. В окончателната оценка можете да разберете общите разходи за този проект.

Оценка в градината ни Rubin

3D сценична проекция

В триизмерния модел на градинския модел можете да регулирате височината и ъгъла на камерата, да зададете параметрите на слънцето. и да се покаже сцената в избраното време на годината. Сцената е настроена на нощна или дневна светлина. Програмата "Нашата Градина Руби" няма функция за създаване на фото визуализация, така че триизмерен прозорец или графичен план може да бъде запазен веднага в растерни формати.

3D прозорец в градината ни Рубин

Тук разгледахме интересна програма "Нашата градина Ruby". Това приложение е подходящо както за задачи по дизайн на ландшафта, така и като асистент на практикуващ градинар. Опростената комбинация от библиотечни елементи прави програмата удобна за изучаване и очертаване на дизайна, а уникалната енциклопедия на растенията допринася за компетентното създаване на градински обект.

Предимства на нашата градина Рубин

- Напълно руски език интерфейс, библиотеки и енциклопедия на растенията
- Наличие на конфигуратор на жилищна сграда
- Голяма библиотека от стандартни елементи
- Подробна енциклопедия на растенията с изобилие от полезна информация за градинаря
- Възможност за оценка на проекта
- Удобна навигация в триизмерен прозорец
- Възможност за поставяне на катерене по стените на къщи
- Наличие на предварително конфигурирани жилищни сгради
- Интуитивен и прост процес на рисуване на песни и зони

Недостатъците на нашата градина Ruby

- Програмата се плаща
- Невъзможността за добавяне на елементи от трета страна в библиотеката
- Сложен и неинтуитивен алгоритъм за създаване и редактиране на релефи
- Няма функция за създаване на фотореалистично изображение
- Обектите, поставени в сцената, могат да се редактират само в ограничен брой параметри
- Енциклопедията не е структурирана по видове растения

Изтеглете пробна версия на програмата Our Garden of the Ruby

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт