Благодарение на развитието на качеството на мобилната фотография все повече потребители на смартфоните на Apple iPhone се пристрастяват към създаването на снимки. Днес ще говорим по-подробно за секцията "Снимки" в iTunes.

iTunes е популярна програма за управление на устройства на Apple и съхранение на медийно съдържание. Обикновено тази програма се използва за прехвърляне от устройството и върху него музика, игри, книги, приложения и, разбира се, снимки.

Как да прехвърля снимки от моя компютър на моя iPhone?

1. Стартирайте iTunes на компютъра си и свържете своя iPhone с помощта на USB кабел или Wi-Fi синхронизация. Когато устройството бъде открито успешно от програмата, в горния ляв ъгъл кликнете върху иконата на миниатюрно устройство.

Няма раздел за снимки в iTunes

2. В лявата част на прозореца отидете в раздела "Фото" . Тук ще трябва да поставите отметка в квадратчето до "Синхронизиране" и след това в полето "Копирай снимки от" изберете папката на компютъра, на който съхранявате снимките или изображенията, които искате да прехвърлите в iPhone.

Няма раздел за снимки в iTunes

3. Ако избраната папка съдържа видеоклипове, които също трябва да копирате, след това поставете отметка в квадратчето до "Активиране за синхронизиране на видео" . Кликнете върху бутона "Прилагане", за да стартирате синхронизацията.

Няма раздел за снимки в iTunes

Как да прехвърля снимки от моя iPhone на компютъра си?

Това е по-лесно, ако трябва да прехвърлите снимки от вашето Apple устройство на вашия компютър, защото не е нужно да използвате iTunes за това.

За да направите това, свържете своя iPhone с компютъра си чрез USB кабел и след това отворете Windows Explorer. В изследователя вашият iPhone (или друго устройство) ще се показва между устройствата и дисковете, като влизате във вътрешните папки, на които ще влезете в секцията с снимки и видеоклипове, налични на вашето устройство.

Няма раздел за снимки в iTunes

Какво да направя, ако секцията "Снимки" не се показва в iTunes?

1. Уверете се, че сте инсталирали най-новата версия на iTunes на вашия компютър. Ако е необходимо, актуализирайте програмата.

Как да актуализирате iTunes на компютъра си

2. Рестартирайте компютъра.

3. Разгънете прозореца iTunes на цял екран, като кликнете върху бутона в горния десен ъгъл на прозореца.

Няма раздел за снимки в iTunes

Какво трябва да направя, ако iPhone не се показва в Explorer?

1. Рестартирайте компютъра, деактивирайте неговия антивирус и след това отворете менюто "Контролен панел" , поставете елемента "Малки икони" в горния десен ъгъл и отидете в раздела "Устройства и принтери" .

Няма раздел за снимки в iTunes

2. Ако драйверът на притурката ви се показва в блока "Няма данни" , щракнете с десния бутон върху драйвера на притурката и изберете "Изтриване на устройство" в изскачащото меню.

Няма раздел за снимки в iTunes

3. Изключете притурката Apple от компютъра и след това се свържете отново - системата автоматично ще инсталира драйвера, след което най-вероятно ще бъде решен проблемът с показването на устройството.

Ако все още имате въпроси, свързани с експортирането и импортирането на iPhone-изображения, попитайте ги в коментарите.