Norton Internet Security е доста добре известна антивирусна защита от Symantec. Основният акцент в него беше поставен върху активните потребители на интернет. Защитава вашия компютър от всички видове зловреден софтуер. Има защита на 5 нива. Norton активно се бори с различни вируси, шпионски софтуер, поддържа личните данни безопасни.

Първоначално разработчиците създадоха няколко продукта за защита, които се различаваха един от друг във функциите. В момента всички продукти са комбинирани в един цялостен антивирусен софтуер - Norton Internet Security. Предлага се в три версии: Стандарт (защита на едно устройство), Deluxe (защита на до 5 устройства) и Premium (защита на до 10 устройства). Всички версии съдържат един и същ набор от основни функции. Версиите Deluxe и Premium включват допълнителни функции. За запознаване с антивируса компанията предостави на потребителите безплатна версия на продукта за 30 дни. Ще го разгледаме в тази статия.

Раздел Сигурност

Както при повечето антивирусни програми, Norton Internet Security има три основни вида проверки.
Избирайки режима за бързо сканиране, Norton проверява най-уязвимите места в системата, както и областта за стартиране. Времето за такава проверка е до 5 минути. Първият път, когато стартирате програмата, се препоръчва да направите пълно сканиране на компютъра.

Бързо сканиране в Norton Internet Security

В режим на пълно сканиране цялата система се сканира, включително скрити и архивни файлове. В този режим проверката ще отнеме повече време. С очакването, че Norton дава доста голямо натоварване на процесора, е по-добре да проверите системата от вечерта.

Пълен сканиране в Norton Internet Security

Антивирусът може да бъде конфигуриран така, че когато сканирането завърши, компютърът например се изключва или преминава в режим на хибернация. Тези параметри могат да бъдат зададени в долната част на прозореца за сканиране.

Избор на действие за завършване на сканирането в Norton Internet Security

По подразбиране антивирусът на Norton съдържа набор от оптимални задачи за сканиране, но потребителят може да създаде свой собствен, който след това може да се изпълнява едновременно селективно и колективно. Можете да създадете такава задача в режим "Персонализирано сканиране" .

Селективно сканиране в Norton Internet Security

В допълнение към тези функции, Norton разполага с вграден съветник - Norton Power Eraser, който ви позволява да намирате злонамерени програми, скрити в системата. Преди началото на проверката производителите уведомяват, че това е доста агресивен защитник, който може да навреди на някои, доста безобидни програми.

Norton Power Eraser в Norton Internet Security

В Norton има още един полезен вграден съветник - Norton Insight. Тя ви позволява да сканирате системните процеси и да покажете доколко са безопасни. Защитникът е снабден с вграден филтър, за да не сканира всички предмети, но се настройва само от потребителя.

Norton Insight в Norton Internet Security

Друга характеристика на програмата е възможността да се показва отчет за състоянието на вашата система. Ако се идентифицират различни неуспехи, Norton предлага корекция. Такава информация може да се получи в раздела "Диагностични доклади" . Мисля, че опитни потребители ще бъдат любопитни да погледнат в този раздел.

Диагностичен отчет в Norton Internet Security

Актуализирайте LiveUpdate

Този раздел съдържа цялата информация, свързана с актуализирането на програмата. Когато функцията започне, Norton Internet Security автоматично проверява системата за актуализации, изтегля и инсталира.

Актуализиране в Norton Internet Security

Антивирусен регистър

В този журнал можете да видите различни събития, настъпили в програмата. Например, филтрирайте събитията и оставете само тези, при които не са били приложени действия по откритите обекти.

Вход за сигурност в Norton Internet Security

Допълнителна част

В Norton е възможно да деактивирате някои елементи за сигурност, ако клиентът няма нужда от тях.

Раздел допълнително в програмата Norton Internet Security

данни за идентификация на

Малко от потребителите мислят за правилния избор на парола. Но все пак това е много важно. Силно не се препоръчва да въвеждате прости ключове. За да се опрости задачата за избор на парола, добавката "Password Generator" бе създадена в Norton Internet Security. За да съхранявате създадените ключове е най-добре в защитеното хранилище за облак, тогава хакерска атака на вашите данни не е ужасна.

Генератор на пароли в Norton Internet Security

Друга съществена разлика между Norton Security и други антивирусни програми е наличието на собствено, сигурно хранилище в облака. Той е предназначен за плащания в интернет. Той съхранява данните за банкови карти, адреси и пароли, автоматично попълва различни форми. Има отделна функция за преглед на статистическите данни за използването на хранилището. Истината е достъпна само в най-скъпата Premium версия на продукта. Този компонент е необходим за редовни покупки по интернет.

Влезте в хранилището в Norton Internet Security

Между другото, ако пространството за съхранение приключи, то може да бъде разширено с допълнителна такса.

Закупете допълнително място в Norton Internet Security

резервно копие

Доста често, след премахването на злонамерена програма, системата започва да се проваля. В този случай, Norton има функция за архивиране. Тук можете да създадете набор от данни по подразбиране или да зададете свой собствен. Ако изтриете важен файл, лесно можете да се върнете в първоначалното му състояние, като го възстановите от резервно копие.

Създаване на резервно копие в Norton Internet Security

скорост

За да ускорите компютъра, след вирусна атака, можете да използвате инструмента "Дискретна оптимизация" . Чрез тази проверка можете да видите дали системата трябва да бъде оптимизирана. Въз основа на резултатите от сканирането е възможно да се направят някои корекции.

Дискретна оптимизация в Norton Internet Security

Почистване на секции, позволява бързо да се отървете от временните файлове на компютъра и в браузъра.

Функцията за почистване на Norton Internet Security

За удобство на потребителя можете да видите дневника за стартиране на системата. Той показва всички програми, които се стартират автоматично при стартиране на Windows. Като премахнете някои ненужни програми от списъка, можете да ускорите скоростта на зареждане на системата.

Автоматично влизане в Norton Internet Security

Между другото, ако някой е удобен да гледа статистически данни за графика, тогава Norton предоставя такава функция.

Графика в програмата в Norton Internet Security

Раздел повече Norton

Тук потребителят ще бъде помолен да свърже допълнителни устройства, така че те също да бъдат надеждно защитени. Можете да се свързвате с други компютри, таблети и мобилни телефони. Единственото ограничение е броят на устройствата в зависимост от тарифния план.

Добавяне на устройство към Norton Internet Security

Това вероятно е всичко. След като прегледате програмата Norton Internet Security, можете да кажете, че това наистина е многофункционална, ефективна защита на вашия компютър и други устройства. Малко разстроен за скоростта на работа. Поради факта, че Нортън харчи твърде много ресурси, компютърът се зарежда по-бавно и периодично виси.

Предимства на програмата

  • Безплатна версия;
  • Наличие на руски език;
  • Ясен интерфейс;
  • Много допълнителни полезни функции;
  • Ефективно улавя злонамерени програми.

Недостатъци на програмата

  • Доста висока цена на лиценза;
  • Тя изисква много ресурси за работа.

Изтеглете пробна версия на Norton Internet Security

Изтеглете най-новата версия на Deluxe от официалния сайт
Изтеглете последната версия на Premium от официалния сайт