Колкото по-близо човек, който създава нещо в сигурността на региона, по-близо до тази част от нашия живот, толкова по-добре ще се окаже. Вземете например devaysy за компютърни игри. Наистина, сред тях повече от половината от устройствата са създадени в сътрудничество с кибер спортисти, защото кой, как да не знае какви качества би трябвало да имат, например, мишката, която да "влачи". Същото е и със софтуера. Помнете поне Apple - защото те създават хардуер и софтуер, което им позволява да постигнат отлична оптимизация.

Героят на нашата статия също е един от тях, защото основната посока на работата на nVidia - графичните процесори. Много популярен и мощен GPU, трябва да кажа. И още повече, за да се разкрие потенциалът на техните чипове е възможно с помощта на патентовано приложение - GeForce Experience, което има много интересни и уникални функции. Сега ще ги погледнем.

Оптимизиране на игрите

оптимизация на игри в nVidia GeForce Experience

Почти винаги, когато за първи път стартирате играта, автоматично зададете определено ниво на графики. За съжаление, тези параметри обикновено се вземат с голяма граница на изпълнение, което не ви позволява да изтласкате веднага най-красивата картина. Разбира се, можете ръчно да преконфигурирате всичко, но е много по-лесно да прехвърлите тези проблеми на специален софтуер. В GeForce Experience има функция, която първо търси игри на компютъра, след което с едно кликване ги оптимизира.

Ако все още не ви харесва нещо, можете просто да преместите плъзгача към ефективност или качество. Също така е възможно да зададете разделителна способност на екрана и режим на показване. И накрая, програмата може да се използва като стартер, защото тук не само можете да промените параметрите, но и самата игра се изпълнява.

Актуализиране на драйверите

актуализирайте драйверите в nVidia GeForce Experience

За да може графичната ви карта да работи на пълен капацитет, разбира се, трябва периодично да актуализирате нейните драйвери. Можете да го направите отново с помощта на експерименталните ни. Той не само показва известия за актуализации и предлага да ги изтеглите, но също така предоставя информация за промените в новата версия. Това ще опрости избора дали да се актуализира сега или да пропуснете тази версия.

GameStream

GameStream в опита на nVidia GeForce

Тази функция ще представлява интерес само за ограничен брой хора. И всичко, тъй като освен сравнително мощен персонален компютър, ще се нуждаете и от едно от устройствата на фамилията nVidia Shield: телевизионен приемник, таблет или преносима конзола. Но ако сте един от тези късметлии, можете лесно да включите функцията GameStream и да се отървете в компютърните игри, лежащи на дивана или дори извън апартамента. Т.е. завладяващите геймъри могат основно да не участват с любимите ви игри.

Shadowplay

ShasowPlay в опита на nVidia GeForce

Понастоящем играта на стрийминг и записването на lexplays се развива доста активно. Това включваше много геймъри с различни възрасти и вкусове. Както най-вероятно знаете, най-известните програми за заснемане на видео от екрана са Fraps и Bandicam , но GeForce Experience не е по-нисък от изтъкнатите си конкуренти. Първо, заслужава да се отбележи възможността за запис в FullHD с кадър от 60 FPS, което е повече от лошо. Какво е още по-приятно, според разработчиците, тази технология отнема само 5-7% от вашата производителност.

На второ място, заслужава да се отбележи наличието на режим на ръчно записване и така наречения ShadowMode. С първото, всичко е съвсем просто: Alt + F9 натиснат - записът започна, кликна отново - завърши. Т.е. можете да записвате видеоклипове с абсолютно всякаква дължина. Но с ShadowMode всичко е много по-интересно, защото този режим непрекъснато пази в паметта до последните 20 минути от играта. Това означава, че не можете да чакате интересен момент, записвате всичко и запазвате само завършения резултат. Това е удобно и пространството на вашите твърди дискове ще спести.

BatteryBoost

BatteryBoost в опита на nVidia GeForce

Сега, през 2016 г., стационарните компютри бързо губят популярност. И кой заема мястото им? Точно така, леки и удобни лаптопи. Разбира се, много хора могат да се възмутят, казвайки, че лаптопите с "игри" са глупости, но не може да се пренебрегне фактът, че те печелят популярност. И тяхната производителност ще даде шанс на много болни помощници. Това е единственият проблем с тях - в динамична и глупава игра на батерия е достатъчно в най-добрия за няколко часа.

Въпреки това, според nVidia технологията BatteryBoost може да удължи живота на батерията до 2 пъти. Принципът е съвсем прост - ако в момента не е необходима максимална мощност, струва си да го намалите малко, за да запазите таксата. Както при оптимизирането на игрите, ще имате ли избор: изпълнение или батерия?

Виртуална реалност

VR в опита на nVidia GeForce

Виртуалната и увеличена реалност се движат на планетата със скокове и граници. Какво има да кажем - това е общоприетата тенденция от миналата година. Но за голямо съжаление тенденциите не винаги са на разположение на голям брой хора. Да, разбира се nVidia е един от пионерите в тази област и сега можем да опитаме VR-игри, използвайки GeForce Experience. Това е само за това, в допълнение към действително очила за виртуална реалност ще ви трябва Intel Core i7 6700HQ или по-висока и поне GeForce GTX 980.

LED-vizualayzer

LED-визуализатор в nVidia GeForce Experience

В крайна сметка имаме функция, която не отговаря за софтуерния компонент, а за красотата на вашия хардуер. И да, отново всички кифли на собствениците на настолни компютри с мощни видео карти. С тази функция можете да включите фоновото осветление, да регулирате режима му (дишане, светкавица, светкавица, музика), и яркост.

достойнство

  • Голям набор от уникални функции;
  • Страхотен дизайн.

недостатъци

  • Не е открита.

заключение

Така че, nVidia GeForce Experience е много, много интересна програма. Неговият арсенал съдържа функции, които трябва да се търсят в няколко програми на трети страни. Да, какво да кажа, повечето от възможностите по принцип са достъпни само тук. Единственият недостатък е необходимостта от мощна видеокарта, която със сигурност не може да се счита за минус на самата програма.

Свали nVidia GeForce Experience безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт