O & O Defrag е един от модерните модерни дефрагментиращи устройства на пазара. Активната поддръжка на разработчиците позволява на потребителите да се насладят на най-новите технологии и функции на програмата. Трябва само да инсталирате и конфигурирате - всичко останало ще го направите сами, като удължите жизнения цикъл на вашия твърд диск. Вградените инструменти оптимизират пространството на твърдия диск, като го освобождават за по-важни файлове. Програмата поддържа както вътрешни, така и външни USB устройства за съхранение.

Методи за дефрагментиране

O & O Defrag има 5 основни подхода за дефрагментиране на пространството на твърдия диск. Всеки от тях има своя особеност в алгоритъма за оптимизиране на файловата структура. Благодарение на тяхната гъвкавост можете да изберете най-подходящия, въз основа на хардуерните качества на вашия компютър и желания резултат.

 • Стелт . Това е най-бързият начин за дефрагментиране на избрания обем. Може да се използва на компютри с ниска мощност с малко RAM. Страхотно за сървъри с огромно количество данни и за компютри, в които има много файлове (повече от 3 милиона).
 • Бутонът за стартиране на метода за дефрагментиране на Stealth в OO Defrag

 • "Космос" . Същността е да се комбинират данните по такъв начин, че да има място между тях. Този метод намалява вероятността за фрагментация в бъдеще. Тя е подходяща за сървъри с малко количество данни и компютри, които нямат много файлове (около 100 хиляди).
 • Бутонът за стартиране на метода за дефрагментиране на пространството в OO Defrag

 • "Пълна / Име" . Този метод е много по-взискателен за хардуерната компонента на компютъра с най-много време прекарано, но показва най-добър резултат. Препоръчва се за редовно дефрагментиране на твърдия диск. Основната й задача е да реорганизира структурата на файловата система, като ви позволява да сортирате фрагментираните файлове в азбучен ред. Прилагането на такива промени ще доведе до по-бързо стартиране и по-продуктивна работа на твърдия диск. Този метод е най-подходящ за компютри с голямо количество свободно дисково пространство за чести дефрагментиране.
 • Бутонът за стартиране на пълното име на метода за дефрагментиране в програмата OO Defrag

 • "Пълна / Модифицирана" . Сортирането на фрагментирани елементи по този начин се извършва след класифицирането до датата на последната промяна на файловете. Това е най-отнемащият време метод за дефрагментиране на диска. Увеличаването на ефективността от него обаче ще бъде най-голямо. Подходящ за тези медии, файлове, които много рядко се променят. Същността на работата му е, че наскоро променените файлове ще бъдат поставени в края на диска, а тези, които не са се променили дълго време - в началото. Благодарение на този метод, по-нататъшното дефрагментиране ще отнеме много повече време, тъй като броят на фрагментираните файлове ще бъде намален понякога.
 • Бутон за стартиране на дефрагментиране с пълна модификация в OO Defrag

 • "Пълна / Достъп" . При този метод файловете се класифицират според датата на последното им използване. По този начин файловете, до които често се осъществява достъп, се поставят в края, а останалите - напротив, до началото. Може да се прилага на всеки компютър с всяко ниво на хардуер.

Бутонът за стартиране на пълния достъп на дефрагментиращия метод в OO Defrag

Автоматизация на дефрагментирането

О & О Дефраг има вградена функция за автоматично дефрагментиране на дисково устройство. За да направите това, има раздел "График" за задаване на определени задачи в календара. Този инструмент има много подробни настройки за удобството на автоматизацията на процесите в 8 раздела на прозореца.

Основни настройки на календара в OO Defrag

По този начин можете да планирате действията на програмата в продължение на месеци напред и да забравите за нейната употреба, докато е във фонов режим, изпълнявайки функциите си за оптимизиране на твърдия диск. По време на задаването на задачи е възможно да зададете дните и часовете на работа на O & O Defrag. За удобство можете да програмирате програмата за периода, в който не използвате компютър.

Раздел "Календар" в настройките на програмата за дефрагментиране на OO

Благодарение на функцията за наблюдение на дейността на O & O, Defrag няма да стартира планирания процес в неприятно време за вас, например, когато изтеглите голям филм. Той ще бъде стартиран след освобождаването на ресурсите на компютъра.

Мониторингова активност в програмата OO Defrag

Определяне на зоната на диска

Алгоритъмът на програмата проверява дяловете на твърдия диск за правилната организация на файловата система. Всички данни са разделени на зони: системните файлове, които имат критична роля в работата на диска, са отделени от други, например игри и мултимедийни обекти. По този начин има няколко зони за удобство при по-нататъшна оптимизация.

Конфигурирането на зонирането на твърдия диск на компютъра в програмата OO Defrag

Дефрагментиране при начално зареждане

Програмата предоставя опцията за задаване на опцията за автоматично дефрагментиране след всяко стартиране на операционната система, както и еднократно (само след следващото рестартиране). В този случай параметрите могат да се прилагат към отделните секции на твърдия диск.

Дефрагментиране при зареждане на операционната система в OO Defrag_

O & O DiskCleaner

Това е добро средство за оптимизиране на дисковото пространство като цяло. Задачата на DiskCliner е да намира и да изтрива временни файлове, които не са необходими на системата. Благодарение на функциите си, DiskCleaner осигурява сигурността на вашите данни, защото някои такива файлове могат да съдържат лична информация. Той може да анализира и почисти дисковото пространство.

OO DiskCleaner инструмент в OO Дефрагментиране

Когато работите с този инструмент, можете да изберете видовете файлове за анализ и почистване.

Избиране на файлове за анализ и почистване с инструмента OO DiskCleaner в OO Defrag

O & O DiskStat

Инструмент за анализ на използването на дисково пространство на компютъра. Благодарение на DiskStatus ще научите как и какъв дял от твърдия диск, който използвате, е зает и също така можете да решите проблема с липсата на свободно пространство. Инструментът има големи възможности за търсене на ненужни обекти, които заемат ценно място на твърдия диск.

Информация за анализа на избрания дял на твърдия диск от инструмента OO DiskStat

Оптимизиране на виртуални машини

O & O Defrag има функцията да анализира и оптимизира не само главната операционна система, но и виртуалната машина за гости. Можете да поддържате виртуално дисково пространство и мрежи по същия начин, както и реално.

достойнство

 • Функция за наблюдение на системата;
 • Няколко различни метода за дефрагментиране на твърдия диск;
 • Възможността за пълно автоматизиране на дефрагментирането;
 • Поддръжка за вътрешна и външна USB памет;
 • Възможност за паралелно дефрагментиране на всички томове.

недостатъци

 • Пробната версия е малко, но все пак е ограничена;
 • Няма интерфейс и помощ на руски език.

O & O Defrag е един от най-добрите продукти сред дефрагментиращите досега. Той включва много съвременни и мощни инструменти за работа с файлови системи на твърди дискове и USB устройства. Паралелното дефрагментиране на няколко избрани обеми ще спести много време и календарът на задачите напълно автоматизира този процес. Благодарение на мониторинга на системата от програмата, тази дефрагментираща машина никога няма да пречи на работата ви и ще изпълнява функциите си във вашето свободно време. Дори и в пробната версия можете да почувствате всички основни функции на програмата, като видите резултата от оптимизирането на диска.

Изтеглете пробна версия на O & O Defrag

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт