Технологиите за машинен превод се развиват бързо и предоставят все повече възможности на потребителите. С мобилно приложение можете да превеждате навсякъде и по всяко време: да намерите пътя от минувач, да прочетете предупредителен знак на непознат език или да поръчате храна в ресторант. Често има ситуации, при които невежеството на езика може да бъде сериозен проблем, особено по пътя: с самолет, с кола или с ферибот. Е, ако по това време на ръка е офлайн преводач.

Google Преводач

Google Translator е абсолютен лидер в областта на автоматизирания превод. Повече от пет милиона души използват това приложение на Android. Най-простият дизайн не създава проблеми при намирането на правилните елементи. За използване извън мрежата, ще трябва да изтеглите съответните езикови пакети (приблизително 20-30 MB всяка).

Google Преводач към Android

Въведете текст за превод по три начина: отпечатайте, диктувайте или снимайте в режим камера. Последният метод е много впечатляващ: преводът се показва на живо, точно в режима на снимане. По този начин можете да четете писма от монитора, улични знаци или менюта на непознат език. Сред допълнителните функции - преводът на SMS и добавянето на полезни фрази в книгата на фразата. Несъмнено предимството на приложението е липсата на реклама.

Изтеглете

Yandex.Translate

Неусложненият и удобен за потребителя дизайн на Yandex.Translator ви позволява бързо да премахнете пренесените фрагменти и да отворите чисто поле за въвеждане с едно преобръщане през дисплея. За разлика от Google Translate, в тази програма няма възможност да се превежда от камерата в офлайн режим. В други отношения приложението по никакъв начин не е по-лошо от предшественика си. Всички изпълнени преводи се запазват в раздела "История" .

Yandex.Translator за Android

Освен това можете да активирате режима за бърз превод, който ви позволява да превеждате текстове от други приложения чрез копиране (ще трябва да позволите приложението да се показва над другите прозорци). Функцията работи офлайн след изтегляне на езикови пакети. Чрез изучаването на чужди езици ще бъде удобно да създавате карти за запаметяване на думи. Приложението работи правилно и, най-важното, не се занимава с реклама.

Изтегляне на Yandex.Translator

Преводач на Microsoft

Трансферът на Microsoft има хубав дизайн и широка функционалност. Езикови пакети за работа без интернет връзка са много по-големи, отколкото в предишни приложения (224 MB за руски), така че преди да използвате офлайн версията, ще трябва да отделите малко време за изтегляне.

Преводач на Microsoft за Android

В офлайн режим можете да въвеждате от клавиатурата или да превеждате текст от запазени снимки и изображения, направени директно в приложението. За разлика от Google Преводач, не разпознава текст от монитора. Програмата има вградена фраза за различни езици с готови фрази и транскрипции. Недостатък: в офлайн версията, когато въвеждате текст от клавиатурата, се появява съобщение за необходимостта от изтегляне на езикови пакети (дори ако те са инсталирани). Приложението е напълно безплатно, липсва реклама.

Изтеглете Microsoft Translator

Английски-руски речник

За разлика от описаните по-горе приложения, "англо-руският речник" е предназначен по-скоро за лингвисти и хора, които изучават езика. Тя ви позволява да получите превод на думата с всички възможни нюанси на смисъл и произношение (дори и за такава привидно обикновена дума "здравей" имаше четири варианта). Можете да добавяте думи към любимата категория.

Англо-руски речник на Android

На основната страница в долната част на екрана има ненатрапчива реклама, от която можете да се отървете, като платите 33 рубли. При всяко ново изстрелване формулировката на думата е малко късно, в противен случай няма оплаквания, отлично приложение.

Изтеглете английски-руски речник

Руско-английски речник

И накрая още един мобилен речник, работещ в двете посоки, противно на името му. В офлайн версията, за съжаление, много функции са деактивирани, включително гласово въвеждане и глас на преведени думи. Както в други приложения, можете да създадете свои собствени списъци с думи. За разлика от вече разгледаните решения, има набор от готови упражнения за запаметяване на думи, добавени към категорията любими.

Руско-английски речник за Android

Основният недостатък на приложението е ограничената функционалност при липса на интернет връзка. Блокираната реклама, макар и малка, но разположена точно под полето за въвеждане на думи, което не е много удобно, защото случайно можете да отидете на сайта на рекламодателя. За да премахнете рекламите, можете да си купите платена версия.

Изтеглете руско-английски речник

Офлайн преводачите са полезен инструмент за тези, които знаят как да ги използват правилно. Не сляпо вярвайте на автоматизирания превод, по-добре е да се възползвате от тази възможност за собственото си обучение. Машинният превод се подчинява само на прости, моносилични фрази с ясен ред на думи - помнете това, когато искате да използвате мобилен преводач, за да комуникирате с чужденец.