Съхранение в облака OneDrive от Microsoft е създадено, подобно на всяка подобна услуга, за да предоставя на потребителите място на сървърите да съхраняват данни. В същото време услугата се различава от другия подобен софтуер, тъй като е идеално пригоден за работа в Windows OS поради един и същ разработчик.

Интегриране в системата

Що се отнася до това съхранение в облака, един от най-забележителните фактори е, че не трябва да забравяме факта, че най-новите и най-подходящи операционни системи Windows 8.1 и 10 по подразбиране са оборудвани с компоненти на OneDrive. В същото време тази програма не може да бъде премахната от операционната система без достатъчно обширни познания за манипулиране на системата.

Прочетете още: Деинсталиране на OneDrive на Windows 10

Предвид гореизложеното, ще разгледаме тази услуга за облаци в средата на операционната система Windows 8.1. Въпреки това дори при този сценарий принципът на работа с софтуера OneDrive не се променя много.

Услугата OneDrive е интегрирана в системата Windows 8.1

Също така е важно да се обърне внимание на факта, че услугата "облак" OneDrive някога е имала различно име - SkyDrive. В резултат на това при някои обстоятелства е възможно да се срещне с хранилището от Microsoft, което се нарича SkyDrive и е ранна версия на въпросната услуга.

Създаване на онлайн документи

След като завършите оторизацията на официалния сайт на Microsoft с последващ преход към началната страница на услугата OneDrive, първото нещо, което хваща окото на потребителя е възможността да създавате различни видове документи. Основната функция тук е, че услугата по подразбиране е безплатна с редактори на някои типове файлове - това ви позволява да създавате презентации или книги, без да излизате от хранилището за облаци.

Способността да се създават различни документи на сайта за съхранение на облак в OneDrive

В допълнение към възможността за създаване и редактиране на различни файлове, услугата ви позволява да организирате структурата на файловете, като използвате няколко папки.

Добавяне на документи към сървъра

Основната характеристика на хранилището за облаци от Microsoft е качването на различни видове файлове на сървъра с неограничен период на съхранение на данни. За тези цели потребителите разполагат със специален отделен блок, който ви позволява да добавяте файлове директно към трезора от проводника на операционната система.

Възможност за добавяне на файлове и папки към сайта за съхранение на облак на OneDrive

Когато зареждате отделни папки, всички файлове и подпапки автоматично попадат в хранилището

Преглед на историята на корекциите

За разлика от други подобни онлайн услуги, OneDrive облакът за съхранение ви позволява да видите историята на наскоро отворени документи. Това може значително да помогне на потребителите, които имат достъп до хранилището от няколко различни устройства.

Способността да разглеждате историята на отворените документи в сайта за съхранение на облак на OneDrive

Споделяне на файлове

По подразбиране, след изтеглянето на файл на сървъра OneDrive, той е в ограничен режим, т.е. гледането е възможно само след разрешение на сайта. Въпреки това, настройките за поверителност на всеки документ могат да бъдат променени чрез прозореца за получаване на връзка към файла.

Процесът на получаване на обществено достъпна връзка към файл на сайта за съхранение в облак One Drive

Като част от споделянето на файла можете да изпратите документа през различни социални мрежи или по пощата.

Способността да изпращате файл през пощата и през социалните мрежи на сайта на устройството за съхранение в облак One Drive

Office Lens

Заедно с други вградени редактори, OneDrive е оборудван с приложението Office Lens, което от своя страна значително подобрява качеството на показване на изтеглените документи. По-специално това се отнася за изображения, които след добавяне към хранилището губят първоначалното си качество.

Способността да използвате приложението Office Lens на сайта за съхранение на облак в OneDrive

Изпълнение на документи за ресурсите

Наред с други неща, функционалността на въпросното хранилище за облаци не може да бъде пренебрегната такава възможност, както въвеждането на документи от OneDrive на сайтове на трети страни.

Възможност за вграждане на файл на сайт или блог в сайта за съхранение в облак One Drive

Важна важна характеристика тук е, че услугата автоматично отваря достъп до избрания файл и компилира кода, който може да бъде използван по-късно на сайта или блога.

Успешно генериран код за вграждане на файла в сайта и блога в сайта за съхранение в облак One Drive

Преглеждане на информация за файла

Тъй като хранилището OneDrive предоставя възможности, които ви позволяват да работите с файлове без да използвате инструментите на операционната система, има и блок с информация за конкретен файл.

Възможност за преглед на информацията за файла в сайта за съхранение в облак One Drive

Ако е необходимо, потребителят може да редактира някои данни за документа, например да промени маркера или описанието.

Способността да променяте маркерите и файловите подписи в сайта за съхранение в облак One Drive

Промяна на активната тарифа

След регистрацията на новото устройство за съхранение на облаци OneDrive всеки потребител получава безплатно 5 GB свободно дисково пространство.

Информация за безплатната тарифа в сайта на устройството за съхранение в облак One Drive

Често свободният обем може да не е достатъчен, затова е възможно да се прибегне до свързването на платени тарифи. Поради това работното пространство може да се разшири от 50 до 1000 GB.

Способността да се свързват платени ставки в сайта на паметта за съхранение в облак One Drive

Инструкцията за работа с услугата

Както знаете, Microsoft Corporation активно помага на потребителите в обучението за използване на освободените продукти. Същото може да се каже и за услугата OneDrive, в която цялата страница е посветена специално на разглеждане на всички възможности за съхранение в облака.

Способността да виждате помощ на сайта на устройството за съхранение в облак One Drive

Всеки собственик на магазина може да се свърже с техническата поддръжка чрез обратна връзка.

Способността да се свързвате с техническата поддръжка на сайта на паметта за съхранение в облак One Drive

Записване на документи в компютър

Софтуерът OneDrive за компютри, след инсталирането и активирането, позволява на потребителите да съхраняват информация директно от операционната система Windows. Тази функция не е задължителна и може да бъде деактивирана чрез съответната секция с настройки.

Възможност за автоматично запазване на документи в OneDrive в операционната система Windows

Като част от съхраняването на документи е важно да се отбележи, че клиентската версия на OneDrive за компютър ви позволява да запазвате файлове на сървъра. Можете да направите това от локалния хранилище на въпросната услуга чрез елемента "Споделяне" в менюто на PKM.

Възможност за добавяне на файл към сървъра OneDrive от локалното хранилище

Синхронизиране на файлове

След като въпросният пакет за съхранение в облак е активиран, услугата автоматично синхронизира системната папка на OneDrive в средата на операционната система с данните на сървъра.

Успешно синхронизирани файлове в OneDrive с операционна система Windows

В бъдеще процесът на синхронизиране на данни ще изисква действия от страна на потребителя, състоящи се в използването на съответните дялове в операционната система Windows.

Възможност за ръчна синхронизация в OneDrive в Windows OS

За бързо изпълнение на синхронизация в облак и локално съхранение можете да използвате менюто PCM в специализираната секция OneDrive.

Възможност за бързо извършване на синхронизация и спиране на синхронизирането в операционната система Windows

Настройки за споделяне на файлове на компютър

Наред с всичко друго, OneDrive за PC софтуер предоставя възможност за конфигуриране на достъпа до файла чрез менюто с десен бутон.

Способността да предоставя офлайн достъп до файл в OneDrive в операционната система Windows

Най-подходящата функция ще бъде в тези случаи, когато трябва да прехвърлите всички файлове от един компютър или от хранилище за облаци в друга операционна система в най-кратки срокове.

Способността да се осигури достъп до файла чрез интернет в OneDrive в операционната система Windows

Трансфер на видео и снимки в хранилището

Снимките и видеоклиповете за всеки потребител са важни, така че OneDrive ви позволява да ги преместите в паметта за съхранение на облак по време на процеса на създаване.

Възможност за синхронизиране на снимки и видеоклипове в OneDrive в Windows OS

Прехвърляне на настройките на друг компютър

Последната най-важна характеристика на софтуера OneDrive е пълната миграция на настройките на операционната система. Това обаче се отнася само за по-новите версии на платформите, които по подразбиране са оборудвани с това хранилище за облаци.

Възможност за архивиране на настройките на операционната система в OneDrive в Windows OS

С помощта на услугата OneDrive можете лесно да прехвърляте например данни за дизайна на операционната система Windows.

Способността да синхронизирате настройките на операционната система в OneDrive в Windows OS

Регистриране на известия за Android

Допълнителна характеристика на OneDrive за мобилни устройства е системата за уведомяване за промяна на всички файлове. Това може да бъде полезно, ако имате голям брой споделени файлове.

Процесът на преглеждане на регистрационния дневник в трезора в мобилното приложение OneDrive

Офлайн режим

За тези случаи, когато по телефона в погрешно време може да изчезне интернет, въпросният клауд за съхранение предоставя достъп до файловете в офлайн режим.

Способността да използвате офлайн режим в хранилището в мобилно приложение OneDrive

В същото време, за да използвате необходимите документи без достъп до онлайн хранилище, ще трябва предварително да маркирате файловете като самостоятелни.

Възможност за запазване на офлайн файла в хранилището в мобилното приложение OneDrive

Намерете файлове в хранилището

Както при всяко съхранение в облак, услугата OneDrive, независимо от разнообразието на използвания софтуер, дава възможност за бързо търсене на документи чрез вътрешната система.

Способността да търсите файлове в хранилището в мобилното приложение OneDrive

достойнство

  • Стабилна синхронизация на файлове;
  • Подкрепа за всички най-подходящи платформи;
  • Редовни актуализации;
  • Висока степен на сигурност;
  • Голямо количество свободно пространство.

недостатъци

  • Платени функции;
  • Бавен процес на качване на файлове;
  • Ръчно обновяване на синхронизацията за съхранение

Софтуерът OneDrive е идеален за хора, които активно използват различни устройства от Microsoft. Това се дължи на факта, че благодарение на това хранилище за облаци можете да организирате известно място за съхранение на данни, без да е необходимо отделно изтегляне и инсталиране.

Свали OneDrive безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт