Въпреки факта, че Microsoft Office 2003 е сериозно остарял и вече не се поддържа от компанията за разработчици, много от тях продължават да използват тази версия на офис пакета. И ако все още работите по някаква причина в "рядкото" Word 2003 текстообработващо устройство, файловете на текущия DOCX формат просто не можете да отворите.

Липсата на обратна съвместимост обаче не може да се нарече сериозен проблем, ако необходимостта да се разглеждат и редактират DOCX документи не е постоянна. Можете да използвате един от онлайн DOCX конверторите в DOC и да конвертирате файла от новия формат в остарелия.

Конвертиране на DOCX в DOC онлайн

За да преобразувате документите с разширение DOCX в DOC, има пълни стационарни решения - компютърни програми. Но ако често не прекарвате такива операции и е важно да имате достъп до интернет, е по-добре да използвате подходящите инструменти на браузъра.

Освен това, онлайн преработвателите имат редица предимства: те не поемат ненужно пространство в паметта на компютъра и често са универсални; поддържат различни файлови формати.

Метод 1: Преобразуване

Едно от най-популярните и удобни решения за онлайн конвертиране на документи. Service Convertio предлага на потребителя стилен интерфейс и възможност за работа с повече от 200 файлови формати. Поддържа преобразуването на Word документи, включително двойката DOCX-> DOC.

Онлайн услуга Convertio

Можете да започнете преобразуването на файла веднага щом отидете на сайта.

 1. За да изтеглите документ към услугата, използвайте големия червен бутон под заглавието "Избиране на файлове за реализация" .
  Панел за импортиране на документи в Convertio
  Можете да импортирате файл от компютъра си, да го изтеглите от връзка или да използвате една от облачните услуги.
 2. След това в падащия списък с наличните разширения на файловете отидете на "Документ" и изберете "DOC" .
  Изберете крайния формат в Convertio
  След това кликнете върху бутона "Конвертиране" .

  В зависимост от размера на файла, скоростта на връзката и претоварването на сървърите на Convertio процесът на конвертиране на документа ще отнеме известно време.

 3. След като приключи преобразуването, ще видите бутона "Изтегляне" от дясната страна на името на файла. Кликнете върху него, за да изтеглите документа за резюмета на DOC.
  Изтеглете завършения DOC файл от Convertio на компютъра или в хранилището за облак

Прочетете още: Влезте в профила си в Google

Метод 2: Стандартен конвертор

Една проста услуга, която поддържа относително малък брой файлови формати за конвертиране, най-вече на офис документи. Инструментът обаче прави своята работа правилно.

Онлайн услуга Стандартен конвертор

 1. За да преминете директно към конвертора, кликнете върху бутона "DOCX TO DOC" .
  Основна страница на услугата Standard Converter
 2. Ще видите формуляр за изтегляне на файла.
  Формуляр за качване на документ към услугата Стандартен конвертор
  Тук, за да импортирате документа, кликнете върху "Избор на файл" и намерете DOCX в Explorer. След това кликнете върху големия бутон с надпис "Преобразуване" .
 3. След като процесът на преобразуване е почти светъл, завършеният DOC файл ще бъде автоматично изтеглен на вашия компютър.
  Списък на изтеглянията в Yandex.Browser

И това е цялата процедура за преобразуване. Услугата не поддържа внасянето на файлове чрез справка или от хранилище в облак, но ако трябва да конвертирате DOCX в DOC възможно най-бързо, Standard Converter е чудесно решение.

Метод 3: Онлайн конвертиране

Този инструмент може да се нарече един от най-мощните по рода си. Онлайн услугата за конвертиране е практически "всеяден" и ако разполагате с високоскоростен интернет, тя може да се използва за бързо и безплатно конвертиране на всеки файл, независимо дали става дума за изображение, документ, аудио или видео.

Онлайн услуга онлайн-конвертиране

И, разбира се, ако е необходимо, преобразувайте DOCX документ в DOC, това решение ще се справи с тази задача без проблеми.

 1. За да започнете с услугата, отворете главната страница и намерете блока "Документ конвертор" .
  Отидете
  Отворете падащия списък "Изберете формат на целевия файл" и кликнете върху елемента "Преобразуване в DOC формат" . След това ресурсът автоматично ще ви пренасочи към страницата на формуляра, за да подготви документа за реализация.
 2. Изтеглете файла на услугата от компютъра, като използвате бутона "Избор на файл" . Има и опция за зареждане на документ от "облака".
  Подготовка на файла за конвертиране в Online-Convert
  След като дефинирате файла за изтегляне, кликнете върху бутона "Преобразуване на файл" .
 3. След преобразуването завършеният файл ще бъде автоматично изтеглен на вашия компютър. Освен това услугата ще осигури директна връзка за изтегляне на документа, валидна за следващите 24 часа.
  Директна връзка за изтегляне на DOC файла в Online-Convert

Метод 4: DocsPal

Друг онлайн инструмент, който, подобно на Convertio, се отличава не само от широките възможности за конвертиране на файлове, но и от максималната му използваемост.

Онлайн услуга DocsPal

Всички инструменти, от които се нуждаем точно на главната страница.

 1. Така че формулярът за подготовка на документ за преобразуване е в раздела "Преобразуване на файлове" . Тя се отваря по подразбиране.
  Формуляр за качване на документ в услугата DocsPal
  Кликнете върху връзката "Качване на файл" или кликнете върху бутона "Избор на файл", за да изтеглите документа в DocsPal от компютъра. Също така можете да импортирате файла чрез справка.
 2. След като определите документа за изтегляне, посочете неговия източник и целеви формат.
  Файловият формат на източника и местоназначението в DocsPal
  В падащия списък отляво изберете "DOCX - Документ на Microsoft Word 2007" , а вдясно, съответно "DOC - Документ на Microsoft Word" .
 3. Ако искате преобразуваният файл да бъде изпратен в електронната ви поща, поставете отметка в квадратчето "Получаване на имейл с връзка за изтегляне на файла" и въведете имейл адреса в полето по-долу.
  Започнете да конвертирате DOCX в DocsPal
  След това кликнете върху бутона "Преобразуване на файлове" .
 4. В края на преобразуването завършеният документ DOC може да бъде изтеглен, като кликнете върху връзката с името му в панела отдолу.
  Изтегляне на връзката за DOC файла в услугата DocsPal

DocsPal ви позволява едновременно да конвертирате до 5 файла. Размерът на всеки документ не трябва да надвишава 50 мегабайта.

Метод 5: Zamzar

Онлайн инструмент, който може да конвертира почти всеки видеоклип, аудиофайл, електронна книга, изображение или документ. Поддържа повече от 1200 файлови разширения, което е абсолютен рекорд сред тези решения. И, разбира се, за да конвертирате DOCX в DOC тази услуга ще бъде в състояние без никакви проблеми.

Онлайн услуга Zamzar

За преобразуването на файловете тук ще се отговори на панела под заглавката на сайта с четири раздели.

 1. За да конвертирате документ, изтеглен от паметта на компютъра, използвайте раздела "Конвертиране на файлове" и за да импортирате файла чрез справка, използвайте раздела "URL Converter" .
  Формуляр за зареждане на документи в ZamZar
  Така че, кликнете върху "Избор на файлове" и изберете желания файл DOCX в Explorer.
 2. В падащия списък "Преобразуване на файлове в" изберете крайния файлов формат - "DOC" .
  Избиране на крайния формат от списъка в Zamzar
 3. След това в текстовото поле надясно въведете имейл адреса си. Във вашата пощенска кутия ще бъде изпратен готовият DOC файл.
  Въведете имейл в Zamzar
  За да започнете процеса на реализация, кликнете върху бутона "Конвертиране" .
 4. Конвертирането на DOCX файл в DOC обикновено отнема не повече от 10-15 секунди.
  Конвертирането на DOCX файл в Zamzar е завършено
  В резултат на това ще получите съобщение за успешното преобразуване на документа и изпращането му до Вашия имейл.

Когато използвате онлайн конвертор Zamzar в свободен режим, можете да конвертирате не повече от 50 документа на ден, като размерът им не трябва да надвишава 50 мегабайта.

Прочетете още: Конвертиране на DOCX в DOC

Както можете да видите, е много лесно и бързо да конвертирате DOCX файл в остаряла DOC. За това няма нужда да инсталирате специален софтуер. Всичко може да се направи само с браузър с достъп до интернет.