Във всяка операционна система има системни файлове, които са скрити от очите на потребителя, за да се избегнат смущения от трета страна. Но има времена, когато е необходимо да правите промени в някои документи (например, хост файлът често се редактира от вируси, така че може да има причина да го намерите и да го изчистите). В тази статия ще разгледаме как да конфигурираме показването на скрити елементи в система Windows 8.

Урокът: Промяна на хост файла в Windows

Как да се показват скритите файлове в Windows 8

Не можете дори да си представите колко папки и техните елементи са скрити от любопитните очи на потребителя. Ето защо, ако искате да намерите системен файл, вероятно ще трябва да активирате показването на скрити елементи. Разбира се, можете просто да въведете името на документа в Търсене, но е по-добре да разберете настройките на папката.

Метод 1: Използвайте контролния панел

Контролният панел е универсален инструмент, с който можете да свършите повечето работа със системата. Тук ще използваме този инструмент:

 1. Отворете контролния панел по известен ви начин. Например, можете да използвате търсенето или да намерите желаното приложение в менюто, което се нарича чрез клавишната комбинация Win + X.

  Windows 8 Извикване на контролния панел

 2. Сега намерете опцията "Опции за папки" и кликнете върху нея.

  Windows 8 Всички елементи от контролния панел

 3. Интересно!
  Също в това меню можете да получите през Explorer. За да направите това, отворете папката и в раздела "Изглед" намерете "Опции".

  Windows 8 Настройки

 4. В отворения прозорец отидете в раздела "Преглед" и там в разширените опции намерете елемента "Скрити файлове и папки" и поставете отметка в квадратчето за отметка. След това кликнете върху "OK" .

  Опции за папките на Windows 8

С този метод ще отворите всички скрити документи и файлове, които са в системата.

Метод 2: Чрез настройките на папките

Можете също така да конфигурирате показването на скрити папки и икони в менюто за управление на папки. Този метод е много по-удобен, по-бърз и по-лесен, но има един недостатък: системните обекти остават скрити.

 1. Отворете " Explorer" (всяка папка) и разгънете менюто " Изглед ".

  Преглед на Windows 8

 2. Сега в подменюто "Показване или скриване" поставете отметка в квадратчето "Скрити елементи" .

  Windows 8 Показване на скрити елементи

Този метод ще ви позволи да намерите скрити файлове и папки, но важни системни документи ще останат недостъпни за потребителя.

Ето два начина да ви помогнем да намерите необходимия файл на компютъра си, дори и да е внимателно скрит. Но не забравяйте, че всяка намеса в работата на системата може да доведе до неизправност или дори до отказ. Бъдете внимателни!