Flash Player е една от най-популярните програми, инсталирана на почти всеки компютър. С него можем да видим цветни анимации на сайтове, да слушаме музика онлайн, да гледаме видеоклипове, да играем мини-игри. Но доста често може да не работи и особено често има грешки в Opera браузъра. В тази статия ще ви кажем какво да направите, ако Flash Player откаже да работи в Операта.

Нулирайте Flash Player

Ако Opera не вижда Flash Player, най-вероятно е повредена. Затова премахнете цялата програма от компютъра си и инсталирайте най-новата версия от официалния сайт.

Как да деинсталирате напълно Flash Player

Изтеглете Flash Player от официалния сайт

Преинсталиране на браузъра

Също така преинсталирайте браузъра, защото проблемът може да е в него. За да започнете, изтрийте

Изтеглете Opera от официалния сайт

Рестартирайте приставката

Доста тривиален начин, но понякога е достатъчно да рестартирате приставката, в резултат на което проблемът изчезва и вече не нарушава потребителя. За целта въведете следното в адресната лента на браузъра:

opera://plugins

Сред списъка с приставки намерете Shockwave Flash или Adobe Flash Player. Изключете го и веднага го включете. След това рестартирайте браузъра.

Рестартирайте приставката

Актуализация на Flash Player

Опитайте се да актуализирате Flash Player. Как да направите това? Можете да изтеглите последната версия на приложението на официалния сайт и да го инсталирате върху вече инсталирана версия. Също така можете да прочетете статия за актуализирането на Flash Player, където този процес е описан по-подробно:

Как да актуализирате Flash Player?

Актуализации на Adobe Flash Player

Изключете режима Turbo

Да, Turbo може да е една от причините Flash Player да не работи. Ето защо в менюто премахнете отметката от "Opera Turbo".

Турбо режим в Операта

Актуализиране на драйверите

Също така се уверете, че вашето устройство разполага с най-новите версии на драйверите за аудио и видео. Можете да го направите ръчно или със специален софтуер, например Driver Pack.