Защо се случва някои сайтове на компютъра да се отварят, а други не? И един и същ сайт може да се отвори в Opera, а в Internet Explorer опитът ще бъде неуспешен.

По принцип такива проблеми възникват при сайтове, които работят по HTTPS протокола. Днес ще говорим защо Internet Explorer не отваря подобни сайтове.

Изтеглете Internet Explorer

Защо сайтовете на HTTPS не работят в Internet Explorer

Коригирайте настройките за час и дата на компютъра

Въпросът е, че протоколът HTTPS е защитен и ако в настройките сте задали неточно време или дата, няма да имате достъп до такъв сайт в повечето случаи. Между другото, една от причините за този проблем е батерията на дънната платка на компютър или лаптоп. Единственото решение в този случай е замяната му. Останалото е много по-лесно да се определи.

Можете да промените датата и часа в долния десен ъгъл на работния плот под часовника.

Променете датата на грешка при отваряне на HTTPS Internet Explorer

Рестартирайте устройствата

Ако датата е наред, опитваме се да рестартираме компютъра, рутера. Ако това не помогне, свързваме интернет кабела директно към компютъра. По този начин ще бъде възможно да се разбере в коя област да се търси проблемът.

Проверете наличността на сайта

Опитваме се да отидем на сайта чрез други браузъри и ако всичко е наред, отидете на настройките на Internet Explorer.

Отидете на "Инструменти - свойства на браузъра" . Разделът "Разширени" . Проверяваме наличието на отметки в точките SSL 2.0 , SSL 3.0 , TLS 1.1 , TLS 1.2 , TLS 1.0 . При отсъствието на това маркираме и презаредихме браузъра.

Проверка на настройките при отваряне на грешка в HTTPS Internet Explorer

Възстановете всички настройки

Ако проблемът продължава, върнете се към "Контролен панел - Интернет опции" и направете "Нулиране" на всички настройки.

Нулиране на настройките при отваряне на грешка в HTTPS Internet Explorer

Проверяваме компютъра за вируси

Много често различни вируси могат да блокират достъпа до сайтове. Извършете пълно сканиране на инсталирания антивирус. Аз имам NOD 32 , така че показвам на него.

Сканирайте за вируси, когато се отвори грешка в HTTPS Internet Explorer

За надеждност можете да рисувате допълнителни инструменти като AVZ или AdwCleaner ,

Сканирайте за вируси, като използвате помощната програма AVZ, когато се отвори HTTPS Internet Explorer

Между другото, необходимия сайт може да бъде блокиран от самия антивирус, ако в него възникне риск за сигурността. Обикновено, когато се опитате да отворите такъв сайт, на екрана се появява съобщение за заключването. Ако проблемът е в това, тогава антивирусът може да бъде деактивиран, но само ако сте сигурни за сигурността на ресурса. Не може напразно да блокира.

Ако никой от методите не е помогнал, компютърните файлове са били повредени. Можете да опитате да върнете системата обратно на последното запазено състояние (ако има такова запаметяване) или да преинсталирате операционната система. Когато срещнах подобен проблем, опцията за нулиране ми помогна.