PC Wizard - програма, която предоставя информация за състоянието на процесора, видеокартата, другите компоненти и цялата система. Функционалността му включва и различни тестове за определяне на производителността и скоростта. Нека да я разгледаме по-подробно.

Обща информация за системата

Тук има повърхностни данни за някои компоненти и инсталирани програми на компютъра. Тази информация може да бъде запазена в един от предложените формати или веднага да бъде изпратена за печат. Някои потребители ще трябва само да видят този прозорец в съветника на компютъра, за да получат информацията, от която се интересуват, но за по-подробна информация е необходимо да използвате други секции.

Обща информация PC Wizard

дънна платка

В този раздел има данни за производителя и модела на дънната платка, BIOS и физическата памет. Кликнете върху желания ред, за да отворите секцията с информация или драйвери. Програмата предлага също да проверява за актуализации на инсталираните драйвери за всеки елемент.

Съветник за дънни компютри

процесор

Тук можете да получите подробен отчет за инсталирания процесор. PC Wizard показва модела и производителя на процесора, честотата на работа, броя на сърцевините, поддръжката на сокет и кеша. Повече информация се показва, когато кликнете върху желания ред.

PC Wizard процесор

устройства

В тази секция има цялата необходима информация за свързаните устройства. Има също информация за принтери, чиито драйвери са инсталирани. Можете също така да получите разширена информация за тях, като изберете редове с едно натискане на мишката.

PC Wizard Devices

мрежа

В този прозорец можете да видите интернет връзката, да определите вида на връзката, да научите модела на мрежовата карта и да получите друга информация. Информацията за локалната мрежа също е в секцията "Мрежа" . Обърнете внимание, че програмата най-напред сканира системата и след това показва резултата, но в случая на мрежата сканирането може да отнеме малко време, така че не го правете като проблем на програмата.

Съветник за мрежов компютър

температура

В допълнение, PC Wizard може също да следи температурата на компонентите. Всички елементи са отделени, така че, когато разглеждате, няма да има объркване. Ако имате лаптоп, информацията за батерията също е тук.

Температури PC Wizard

Индекс на ефективността

Много хора знаят, че в контролния панел на Windows има възможност да се направи тест и да се определят коефициентите на производителност на системата, както отделни, така и общи. Тази програма включва по-точна информация в нейната функционалност. Тестовете се провеждат почти мигновено и всички елементи се оценяват по мащаб до 7,9 точки.

Индекси за производителност на Wizard за PC

конфигурация

Разбира се, такава програма не се ограничава до просто показване на информация за жлезата. Също така има данни за операционната система, които са изброени в отделно меню. Има много раздели с файлове, браузъри, звук, шрифтове и много други. Всички те могат да бъдат проклети и да изглеждат.

Операционна система PC Wizard

Системни файлове

Тази функция също е включена в отделен раздел и разделена на няколко менюта. Всичко, което е трудно да се намери ръчно чрез търсенето в компютъра, се намира на едно място в съветника на компютъра: "бисквитки" на браузъра, историята му, конфигурации, bootlogs, променливи на средата и още няколко секции. Директно оттук можете да управлявате тези елементи.

Системни файлове PC Wizard

тестове

В последния раздел има няколко теста за аксесоари, видео, компресиране на музика и различни графични проверки. Много от тези тестове изискват определено време за всички операции, така че след като тичат, ще трябва да чакаш. В някои случаи процесът може да отнеме до половин час, в зависимост от силата на компютъра.

Тестовете за съветници на компютъра

достойнство

  • Безплатно разпространение;
  • Наличие на руски език;
  • Прост и интуитивен интерфейс.

недостатъци

  • Разработчиците вече не поддържат PC Wizard и не пускат актуализации.

Това е всичко, което бих искал да кажа за тази програма. Той е идеален за запознаване с почти всяка информация за компонентите и състоянието на системата като цяло. А наличието на тестове за ефективност ще ви помогне да определите потенциала на компютъра.