PerfectDisk е програма за дефрагментиране на файловата система на твърдия диск. Той има допълнителни функции за наблюдение с поддръжка на "SMART" , предотвратявайки фрагментацията на файловете и много други. Ако имате нужда от програма, която може да ускори работата на устройството за съхранение, тогава със сигурност ще се сприятелявате с PerfectDisk.

Това е една от най-оптималните програми за оптимизиране на файлове на вашата дискова система. PerfectDisk има редица оригинални функции, които правят работата с твърдия диск на компютъра възможно най-удобна. Например, тук има усъвършенстван график, където можете да зададете график за дефрагментиране. В допълнение, като малък брой популярни дефрагментиращи устройства, PerfectDisk може частично да предотврати процеса на разпокъсаност на файловете.

Първоначален анализ на дисковата система

Когато стартирате за първи път PerfectDisk автоматично стартира анализ на текущото състояние на твърдия диск на вашия компютър или лаптоп. По принцип задачата на този анализ е да получи информация за програмата относно цялостното състояние на файловата система и необходимостта от дефрагментиране.

Първоначален анализ на програмата за твърди дискове след първото пускане на PerfectDisk

Автоматично изключване

В програмата е включена полезна функция, която ви позволява автоматично да изключите компютъра веднага след приключване на процеса на дефрагментиране. Благодарение на този чип потребителят PerfectDisk може просто да напусне компютъра през нощта, без да се налага да прекарва работно време при оптимизиране на файловете.

Функция за автоматично изключване след дефрагментиране в PerfectDisk

История на дейностите по програмата

Както при повечето такива програми за дефрагментиране, PerfectDisk има вградена функция за съхраняване на дневници. Има възможност за сортиране по дата. Трябва да актуализирате тази информация ръчно.

Историята на процесите на програмата относно твърдия диск на компютъра в PerfectDisk

Важното е, че дневниците могат да бъдат запазени и дори отпечатани на принтера точно от прозореца на програмата.

Автоматично дефрагментиране

Една от забележителните функции е "Обновяване на времето за стартиране" . Тя може да бъде активирана за всяка логическа част на вашето устройство за съхранение. Тя позволява на програмата да дефрагментира веднага след стартирането на компютъра.

Boot Time Defrag функция за автоматично дефрагментиране на специфичен логически диск PerfectDisk

Ако искате PerfectDisk да дефрагментира всички дялове на твърдия диск, за това има "Degfrag Time Boot Time" в глобален мащаб за цялото устройство.

Boot Time Defrag функция за дефрагментиране на целия твърд диск след стартиране на компютъра в PerfectDisk

Предотвратяване на фрагментацията

Една от изключителните характеристики на програмата е функцията "OptiWrite" . Това е, което предотвратява фрагментацията на файловата система за оптимизирането й в бъдеще. Намаляване на шансовете за фрагментация PerfectDisk спестява време и ресурси, защото дефрагментиращите файлове ще имат много по-малко.

Функция за предотвратяване на дефрагментирането в StealthPatrol в PerfectDisk

Деактивиране на дефрагментирането за програми

Можете да добавите някоя от програмите в колоната за автоматична оптимизация и когато избраният софтуер бъде стартиран на компютъра, дефрагментирането няма да бъде активирано.

Деактивиране на дефрагментирането, когато избраните програми се изпълняват в PerfectDisk дефрагментиране

Календар на програмата

Тук можете по-широко да конфигурирате работата на PerfectDisk, като зададете работните дни. Прозорецът показва всички създадени преди това календари и самия календар, показвайки кой ден ще работи конкретният набор от настройки.

Календар на планираните действия в PerfectDisk

Календарът се конфигурира ръчно от потребителя, когато го създава. За настройките са представени до 5 раздела за избор на индивидуални и лесни за използване параметри.

Прозорецът за създаване на нов календар за дефрагментиране на програмата PerfectDisk

Управление на местата

Този прозорец осигурява достъп до инструменти за оптимизиране на пространството на твърдия диск на вашия компютър. Един такъв инструмент е "Почистване" , което премахва всички ненужни системни файлове, натрупани на компютъра.

Освобождаване на дисково пространство с инструменти PerfectDisk

PerfectDisk може да търси дублиращи се файлове, които заемат излишно място на компютъра и се справя перфектно с него.

Намерете дублирани файлове във файловата система на твърдия диск, като използвате PerfectDisk

Можете да получите подробно описание на заеманото и свободно място на устройството в един от инструментите за управление на място.

Отчитане на PerfectDisk за местоположението на твърдия диск на компютъра ви

Информация от SMART

Прозорецът с функцията "SMART" информира потребителя за основните статични и динамични параметри на текущия твърд диск. Ако имате няколко, информацията ще бъде последователно подредена за всяко устройство. По принцип трябва да обърнете внимание на два параметъра - температурата и здравето на твърдия диск.

Информиране на потребителя на PerfectDisk за състоянието на прикачените твърди дискове

данни

Този прозорец съдържа комбинираната информация за програмата. Тук можете да намерите горепосочената информация за персонализирания календар, данни за функцията "SMART" за състоянието на твърдите дискове.

Можете също да обърнете внимание на броячите в горната част на прозореца, като показвате информация за дефрагментирането.

Броячи, които информират потребителя за детайлите на дефрагментиращите файлове в PerfectDisk

достойнство

  • Безплатна версия на програмата с ограничени възможности е на разположение на потребителите;
  • Функция за предотвратяване на фрагментацията на файлове на твърдия диск на компютър или лаптоп;
  • Оригинална и удобна система за планиране на процесите в програмата.

недостатъци

  • Няма официален руски интерфейс;
  • Програмата се заплаща. В безплатната версия на ограничената функционалност.

Програмата напълно удовлетворява желанието на потребителите да ускорят компютъра чрез оптимизиране на файловата система. С PerfectDisk е хубаво да работите с разбираем и модерен графичен интерфейс. Можете да планирате действията на програмата за дефрагментиране за дълго време и да забравите за посещението й, като спестите време. Разбира се, PerfectDisk е отличен инструмент за дефрагментиране на системата и наблюдение на състоянието на твърдия диск на вашия компютър като цяло.

Изтеглете пробната версия на PerfectDisk

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт