Снимките на екрана на монитора отдавна са в състояние да се движат и това не е магия, а просто анимация. Много хора се чудеха как да направят своя собствена анимация. С помощта на обикновена програма с молив това може да се направи много лесно.

Моливът е проста програма за създаване на анимации. Тази програма използва един растерни интерфейс за създаване на анимация. Благодарение на малкия брой функции и благодарение на прост интерфейс, не е трудно да се разбере.

Вижте също: Най-добрият софтуер за създаване на анимации

Редакторът

Външно, редакторът наподобява стандартната Paint и може да изглежда, че това е нормален редактор на изображения, ако не и за лентата с време по-долу. В този редактор можете също да изберете инструмент и да промените цветовете, но вместо обичайното изображение на изхода, получаваме истинска анимирана картина.

Редактор в молив

временно платно

Както вероятно сте предположили, тази лента е линията, върху която се съхраняват скици на изображения в определен момент от време. Всеки квадрат на него означава, че на това място има изображение и ако има дори и някои от тях, тогава в началото ще видите анимация. Също така във времевата лента можете да видите няколко слоя, това е необходимо за различно показване на елементите ви, тоест, може да бъде зад другия и можете да ги промените независимо. Освен това по един и същ начин можете да настройвате позицията на камерата по различен начин едновременно.

График в молив

показ

В тази точка от менюто има няколко полезни функции. Например, вашето изображение може да се отрази хоризонтално или вертикално, както и да се измести на "1 час" надясно или наляво, като по този начин се улесни работата в някои моменти. Също така тук можете да включите дисплея на мрежата (Grid), който ще ви позволи да разберете по-ясно границите на вашата анимация.

Преглед с молив

Анимационно меню

Този елемент от менюто е основният елемент, защото благодарение на него се създава анимацията. Тук можете да възпроизведете анимацията си, да я завъртите, да преминете към следващата или предишната рамка, да създадете, копирате или изтриете рамката.

Меню за анимации в молив

групи

Ако не намерите нещо интересно в елемента от менюто "Инструменти", тъй като всички инструменти вече са в панела вляво, елементът от менюто "Слоеве" няма да бъде по-малко полезен от елементите на анимацията. Тук можете да контролирате слоевете. Добавете или премахнете слой с вектор, музика, камера или изображение.

Меню слоеве в молив

Експорт / внос

Разбира се, не е нужно да рисувате постоянно. Можете да създавате анимации от готови чертежи или дори от видеоклипове. Освен това можете да запазите проекта си в готов вид или като детайл.

Износ и внос в молив

предимства

  1. портативен
  2. Създаване на обикновена анимация
  3. Познат интерфейс

недостатъци

  1. Няколко функции
  2. Малко инструменти

Без съмнение, моливът е подходящ за създаване на проста анимация, която не ви отнема много време, но за по-сложен проект не е подходящ поради малкия брой функции и инструменти. Големият плюс е, че програмният интерфейс е много подобен на всички познати Paint, което го прави малко по-лесно да се работи с него.

Свалете молив безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт на програмата