Анимираните изображения са един от най-важните ресурси за създаване на уеб сайтове, игри и други мащабни проекти. Но можете да създавате анимация само в специални програми, предназначени за това. Тази статия ще ви предостави списък на програмите, които са способни на това.

В този списък ще бъдат представени програми с много различни калибратори, които могат да бъдат подходящи както за професионалисти, така и за начинаещи. Някои от тях могат да бъдат полезни само в определена ситуация, в която други няма да помогнат, но всички те са създадени с една цел - да разнообразят творчеството.

Лесно GIF аниматор

Главен прозорец Easy GIF Animator за статията Програми за създаване на анимации

Easy GIF Animator има доста познат контрол по кадър, който ви позволява бързо да го овладеете. В тази програма, в допълнение към собствен рисунък на анимация, можете да създадете анимация от видео. Друго предимство е, че анимацията може да бъде запазена в 6 различни формата, както и, разбира се, шаблони, с които можете да украсите вашия сайт с красив анимиран рекламен банер или бутон.

Изтегляне на Easy GIF Animator

Пионер Аниматор

Основният прозорец на Pivot за програмата за анимация

Тази програма се различава от предишната по предназначение. Да, той също има удобен контрол по кадър, но е насочен повече към създаването на движещи се фигури. Има няколко готови обекта в програмата, но освен тях можете да създадете свой собствен и само тогава трябва да го направите.

Изтегляне на Pivot Animator

молив

Основен прозорец на молив за програмата за анимация

Сравнително проста програма, която не разполага с много функции и инструменти, но поради тази причина е лесно да се учи, а плюс интерфейсът й е много подобен на Paint, което го прави още по-лесно.

Изтегляне на молив

Аниме Студио Про

Главен прозорец Anime Studio Pro за статията Програми за създаване на анимации

Тази програма за създаване на анимационни карикатури първоначално е разработена, което е очевидно от заглавието, за създаване на аниме, но с течение на времето тя все повече се трансформира и разширява, а сега тя може да изготви наистина добра карикатура. Благодарение на "костите", на които можете да прикачите героите си, е лесно да ги анимирате. Плюс това, тази програма за създаване на 3D анимации има удобна времева линия, която се изпълнява много по-добре, отколкото в Easy GIF Animator или Pivot Animator.

Изтегляне на Anime Studio Pro

Студио Синфиг

Главният прозорец на Synfig Studio за анимация

Тази програма за създаване на GIF анимации има два реда редактора, удобна времева линия и доста сложен набор от инструменти. Освен това е добавен панел с параметри, който ви позволява да конфигурирате всеки параметър най-точно. Също така тази програма за създаване на 2d анимация ви позволява просто да контролирате героите и дори да насилвате движението на всеки герой, който рисувате извън вградения редактор.

Свалете Synfig Studio

Движещ се анимационен филтър

Основният прозорец на ДП Animation Maker за статията Програмите за създаване на анимации

В тази програма функционалността е много различна от функционалността на предишните програми. Тя е предназначена за създаване на клип от слайд или за анимиране на фон, който може да ви е необходим при 2-дневни игри. От минусите можете да определите конкретно времевата линия, но това е почти ненужно в програмата, така че това минус не играе специална роля, но се играе временен безплатен период.

Движещ се анимационен филтър

Пластмасова анимационна хартия

Основният прозорец Пластична анимационна книга за статията Програми за създаване на анимации

Пластичната анимационна хартия е програма за рисуване на анимации. Той е специално проектиран за това и дори предвижда използването на външна писалка. Простото управление и интерфейсът с нисък клас са само покритие за възможностите на тази програма. Особено разграничение между плюсовете е използването на изображения като скици за рисуване на продължението на анимацията.

Изтеглете пластична анимационна хартия

Adobe Photoshop

Основният прозорец на Adobe Photoshop за статията Програми за създаване на анимации

Всеки знае, че програмата за редактиране на изображения, достатъчно странно, е и инструмент за създаване на анимации. Разбира се, тази функция не е ключова, но понякога тя е отлична замяна на проста програма, например като молив.

Изтеглете Adobe Photoshop

Урокът: Как да създадете анимация в Adobe Photoshop

Без допълнителен софтуер е невъзможно да се създаде анимация, тъй като без молив няма да е възможно да се направи изображение. Изборът е доста широк и разнообразен, а сред многобройните програми този списък не е подобен на другия. Всяка от тях има своя собствена цел и всеки трябва да се използва за тази цел, за да не усложнява живота ви, ние се надяваме да направите точно това.