Проблемите със запазването на файлове във Photoshop са доста чести. Например, програмата не записва файлове в някои формати ( PDF, PNG, JPEG ). Това може да се дължи на различни проблеми, липса на RAM или несъвместими параметри на файла.

В тази статия нека да поговорим защо Photoshop не иска да записва файлове във формат JPEG и как да се справи с този проблем.

Решаване на проблема за записване в JPEG

Програмата има няколко цветови схеми за показване. Запазването на желания JPEG формат е възможно само в някои и тях.

Цветови схеми в Photoshop

Photoshop записва изображения в JPEG формат с цветови схеми RGB, CMYK и Grayscale . Останалите схеми с JPEG формат са несъвместими.

Също така, способността за запазване в този формат влияе на скоростта на бита на изгледа. Ако този параметър се различава от 8 бита на канал , JPEG няма да присъства в списъка с наличните формати за запаметяване.

Годността на представянето в Photoshop

Преобразуването в несъвместима цветова схема или бийт-скорост може да се случи например при използване на различни игри за действие, предназначени за обработка на снимки. Някои от тях, записани от професионалисти, могат да съдържат сложни операции, през които е необходимо такова преобразуване.

Решаването на проблема е проста. Необходимо е изображението да се превърне в една от съвместимите цветови схеми и при необходимост да се промени битрейт с 8 бита на канал . В повечето случаи проблемът трябва да бъде решен. В противен случай трябва да помислите за това, че Photoshop не работи правилно. Може би само преинсталацията на програмата ще ви помогне.