Когато съществува необходимост от сложна работа с ISO изображения, е необходимо да се грижи за наличността на специализиран софтуер на компютъра, което ще позволи да се извърши разнообразна работа, от създаването на изображения до края на стартирането им.

PowerISO - популярна програма за работа с ISO файлове, която ви позволява да работите пълноценно за създаване, монтиране и записване на изображения.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на дисково изображение

Създаване на дисково изображение

Създавайте ISO от всички файлове на вашия компютър. Можете да създадете едновременно изображение на диска с данни и пълноправен DVD или аудио-CD.

Създаване на изображение на диск в PowerISO

Компресиране на изображения

Някои ISO файлове имат прекалено голям обем, което може да бъде намалено, ако пристъпите към процедурата за компресиране.

Компресиране на изображения в PowerISO

Горещи дискове

Имайки устройство за писане, свързано към компютъра, можете да извършите процедурата за записване на изображението от ISO, създадено или налично на компютъра, на оптичното устройство.

Горещи дискове в PowerISO

Монтиране на изображения

Една от най-популярните функции, която може да бъде полезна в случаите, когато трябва да стартирате ISO изображение на вашия компютър, но не планирате предварително да го напишете на диск.

Монтиране на изображения в PowerISO

Почистване на устройството

Ако имате презаписваем диск (RW), преди да запишете изображението, трябва да го почистите от старата информация.

Изчистване на диска в PowerISO

Копиране на дискове

Ако има два диска, ако е необходимо, на компютър може да има процедура за копиране на устройствата, където едно устройство ще даде информация, а другото, съответно, ще получи.

Копиране на дискове в PowerISO

Изтриващ аудио компактдиск

Все повече и повече потребители предпочитат да се откажат от използването на конвенционални лазерни устройства в полза на твърди дискове, флаш устройства и съхранение в облак. Ако трябва да прехвърлите музика от аудио компактдиск на компютър, тогава функцията за прихващане ще ви помогне.

Графиране на аудио компактдиск в PowerISO

Създаване на стартиращо USB флаш устройство

Един от най-важните инструменти, ако трябва да преинсталирате операционната система на вашия компютър. С PowerISO можете лесно да създавате стартиращи флаш памети, както и Live CD, за да стартирате операционни системи директно от подвижни носители.

Създаване на стартиращо USB флаш устройство в PowerISO

Редактиране на изображения

Като имате на компютъра си файл с изображения, който трябва да редактирате, с тази задача ще можете да коригирате PowerISO, което ви позволява да добавяте и изтривате файлове, които са включени в неговия състав.

Редактиране на изображения в PowerISO

Изпробване на изображения

Преди да запишете изображението на диск, извършете тестването му, за да намерите различни грешки. Ако след преминаване на тестването на грешки, не е установено, в бъдеще неговата неправилна работа няма да се покаже.

Тестване на изображения в PowerISO

Конвертиране на изображения

Ако трябва да конвертирате файл с изображение в друг формат, тогава PowerISO ще се справи добре. Например, ако имате DAA формат на вашия компютър, той лесно може да бъде преобразуван в ISO.

Конвертиране на изображения в PowerISO

Създаване и записване на флопи изображение

Не е най-популярната функция, но никога не знаеш кога може да се наложи да създадеш или записваш изображение на флопи диск.

Създавайте и записвайте изображение на флопи в PowerISO

Получаване на информация за устройство или устройство

Когато трябва да получите информация за оптичното устройство или устройство, например, въведете, обем, дали устройството има възможност да записва информация, тази и много информация може да ви бъде предоставена от програмата PowerISO.

Получаване на информация за устройството или устройството в PowerISO

Предимства:

1. Лесен и достъпен за всеки потребителски интерфейс;

2. Има руски език;

3. Висока функционалност, не по-малка от други подобни програми, например, UltraISO ,

недостатъци:

1. Ако не отхвърлите своевременно, на компютъра ще бъдат инсталирани допълнителни продукти;

2. Програмата се плаща, но има безплатна пробна версия.

PowerISO е отлично и функционално средство за работа с ISO изображения. Програмата ще бъде оценена от много потребители, които поне от време на време трябва да работят с ISO файлове и други формати.

Изтеглете пробна версия на PowerISO

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт