Представяне - набор от обекти, създадени, за да представят информация на целевата аудитория. Най-вече това са рекламни продукти или учебни материали. За да се създадат презентации, в интернет има много различни програми. Повечето от тях обаче са доста сложни и превръщат процеса в рутинна работа.

Prezy е услуга за създаване на презентации, които ще позволят създаването на ефективен продукт в най-кратки срокове. Потребителите могат да изтеглят и специални приложения в компютъра си, но тази опция е достъпна само за платени пакети. Безплатната работа е възможна само чрез интернет, а създаденият проект е достъпен за всички посетители и файлът ще бъде съхранен в облака. Съществуват и ограничения за силата на звука. Нека видим какви презентации могат да се създадат безплатно.

Възможност за работа онлайн

Програмата Prezy има два режима на работа. Онлайн или с помощта на специално приложение на вашия компютър. Това е много удобно, ако не искате да инсталирате допълнителен софтуер. В пробната версия можете да използвате само онлайн редактор.

Основният прозорец на програмата Prezi

пояснения

Благодарение на инструкциите, които се показват при първото използване на програмата, можете бързо да се запознаете с продукта и да започнете да създавате по-сложни проекти.

Инструменти Прези

Използване на шаблони

В персоналния шкаф потребителят може да избере правилния шаблон за себе си или да започне работа от нулата.

Избиране на шаблон в програмата Prezi

Добавяне на обекти

Във вашата презентация можете да добавите различни предмети: Изображения, видео, текст, музика. Можете да ги вмъкнете, като изберете от компютъра или просто плъзнете. Техните свойства се редактират лесно чрез вградени мини редактори.

Добавяне на първия обект в програмата Prezi

Прилагане на ефекти

За да добавите обекти, можете да прилагате различни ефекти, например добавяне на рамки, промяна на цветови схеми.

Прилагане на ефектите в програмата Prezi

Неограничен брой кадри

Рамката е специална област, необходима за отделяне на части от презентацията, както видими, така и прозрачни. Техният брой в програмата не е ограничен.

Излизане от редактора в Prezi

Промяна на фона

Все още тук е много лесно да промените фона. Тя може да бъде или картина, пълна с плътен цвят, или изображение, изтеглено от компютъра.

Промяна на фона в Prezi

Промяна на цветовата схема

За да подобрите представянето на презентацията си, можете да изберете цветова схема от вградената колекция и да я редактирате.

IU Настройване на цветовата схема в програмата Prezi

Създаване на анимации

Най-важната част от представянето е анимацията. В тази програма можете да създавате различни ефекти за движение, мащабиране, въртене. Тук основното нещо е да не прекалявате така, че движенията да не изглеждат хаотични и да не разсейват вниманието на публиката от основната идея на проекта.

Създаване на анимации в Prezi

Работата с тази програма беше наистина интересна и лесна. Ако в бъдеще трябва да създам интересна презентация, тогава ще използвам Prezi. Освен това, безплатна версия е достатъчна за това.

достойнство

  • Наличието на свободен дизайнер;
  • Интуитивен интерфейс;
  • Липса на реклама.
  • недостатъци

  • Англоезичен интерфейс.
  • Изтегляне Prezy

    Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт