Необходимо е компютърно тестване, ако е необходимо да се определи състоянието на някои компоненти, тяхната мощност и стабилност. Има специализирани програми, които автоматично провеждат такива тестове. В тази статия ще разгледаме в подробности Prime95. Основната му функционалност е фокусирана върху проверката на процесора по няколко различни начина.

Приоритет на работата

Prime95 работи в няколко прозореца, всеки от които има собствен тест и показва резултатите. Преди стартиране се препоръчва да зададете приоритета на програмата и максималния брой едновременно изпълнявани прозорци. Освен това в прозореца за настройки има допълнителни опции, които ще бъдат полезни за напреднали потребители. Скоростта на проверките и тяхната точност зависят от избраните настройки.

Приоритетни настройки на Prime95

Тествайте конкретен индикатор

Най-простият тест е индикатор за мощността на процесора. Не са необходими предварителни настройки, можете да оставите всичко по подразбиране, но ако е необходимо, номерът на прозореца се променя и друг индикатор е зададен за проверка.

Изпълнете теста за ефективност на Prime95

След това ще бъдете преместени в главния прозорец на Prime95, където хронологията на събитията, резултатите от предварителните тестове и друга полезна информация се показват в текстова форма. Всички прозорци са свободни да променят размера, да се движат и да намаляват до минимум. Изчакайте до края на процеса и оценете резултата. Той ще бъде написан в долната част на работния прозорец.

Основен прозорец Prime95

Стрес тест

Основното предимство на програмата е нейният добър процесор за стрес-тестове, който показва най-точната информация. Трябва само да извършите предварителна настройка, да зададете необходимите параметри, да изпълните теста и да изчакате да завърши. След това ще бъдете известени за състоянието на процесора.

Стрес тест в Prime95

Настройки и информация за CPU

В прозореца за настройки се настройва времето, през което програмата ще се стартира на компютъра, и допълнителните настройки за изпълнение на определени програмни процеси. По-долу е основната информация за инсталирания CPU на компютъра.

Prime95 настройки и информация

достойнство

  • Програмата е безплатна;
  • Има добър стрес-тест;
  • Прост и удобен интерфейс;
  • Показва основна информация за процесора.

недостатъци

  • Липсата на руски език;
  • Ограничена функционалност.

Prime95 е страхотна безплатна програма за проверка на стабилността на процесора. За съжаление функционалността му е тясно фокусирана и ограничена, така че не е подходяща за потребители, които искат да проверят всички компоненти на компютъра си.

Свали Prime95 безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт