В процеса на работа с компютър почти всеки потребител се сблъсква с такива проблеми като форматиране на дискове и флаш устройства. На пръв поглед няма какво да се притеснявате, но не винаги е нормално средство за форматиране на дисковете. В този случай трябва да прибягвате до "услуги" на програми на трети страни.

Помощни програми за форматиране на дискове обикновено са прости програми, които могат да предоставят безценна услуга на потребителя. А именно, с помощта на такива инструменти, в много случаи е възможно да се възстанови работоспособността на диска или да се възстанови предишният обем към него.

Инструмент за възстановяване на JetFlash

Появата на инструмента за възстановяване на JetFlash

Въпреки прост интерфейс, тази програма ви позволява да донесете USB флаш устройство, което стандартните инструменти за Windows "не виждат", в работно състояние.
Благодарение на специален алгоритъм за отстраняване на неизправности, тази програма може да върне "живота" на флаш устройството в повечето случаи.

Подходящ за форматиране на флаш памети micro SD.

За разлика от други помощни програми, които са обсъдени в тази статия, JetFlash Recovery Tool прави всичко автоматично, т.е. без намеса на потребителя.

Изтеглете JetFlash Recovery Tool

Инструмент за форматиране на ниско ниво на HDD

Основният прозорец на инструмента за форматиране на ниско ниво на HDD

Инструментът за форматиране на ниско ниво на HDD е проста програма за форматиране на ниско ниво на USB флаш устройство, както и дискове, както вътрешни, така и външни.
Благодарение на форматирането на ниско ниво, дискът е новоназначен за сектори и е създадена нова таблица с файлове. Такава процедура не само може да възстанови устройството за съхранение на информация, но и да унищожи напълно данните.

За разлика от другите програми, разгледани тук, HDD Low Level Format Tool може да извършва само форматиране на ниско ниво. Ето защо, ако просто трябва да форматирате диск или USB флаш устройство, е по-добре да използвате други инструменти.

Изтегляне на инструмента за форматиране на ниско ниво на HDD

HPUSBFW

Главен прозорец Hpusbfw

Това е програма за форматиране на флаш дискове в NTFS и FAT32 формат. За разлика от горепосочените помощни програми, това решение е предназначено за обичайното форматиране както на флаш дискове, така и на дискове.

Предимството на тази програма преди стандартен метод за форматиране е способността да възстановите правилния обем на флаш устройството.

Изтеглете HPUSBFW

Инструмент за форматиране на USB диск за съхранение в USB

Основният прозорец на инструмента за форматиране на USB диск за съхранение на HP

HP USB Disk Storage Format Tool е друга програма за форматиране на флаш дискове във формат FAT32 и NTS, което е алтернатива на стандартния инструмент.

Подобно на помощната програма HPUSBFW, тя ви позволява да създавате FAT32 и NTFS файлови таблици. Също така тук има инструменти за форматиране на флаш памети micro SD.

Изтеглете инструмента за форматиране на диска за съхранение на твърди дискове HP

Урокът: Как да форматирате USB флаш устройство в инструмента за форматиране на дискове за съхранение на HP USB

Ако сте изправени пред факта, че флаш устройството не е открито от системата или стандартното форматиране не е правилно, тогава в този случай е необходимо да се прибегне до услугите на горните програми, които в повечето случаи ще помогнат за справяне с проблема.