Програмите за търсене с музика ви позволяват да разпознаете името на песента чрез звука от нейния пасаж или видеоклип. С помощта на такива инструменти можете да намерите любимата си песен за секунди. Хареса ми песента във филма или рекламата - стартира приложението и вече вече познавате името и художника.


Броят на наистина висококачествените програми за търсене на музика по звук не е толкова голям. Много приложения имат лоша точност на търсене или няколко песни в библиотеката. Това води до факта, че често не може да се разпознае песен доста често.

Този преглед предоставя само наистина висококачествени решения за разпознаване на песни на компютъра, което лесно ще определи какъв вид песен ще бъде възпроизведена в слушалките ви.

Shazam

Търсене на музика по звук в Shazam

Shazam е безплатна програма за търсене на музика по звук, първоначално достъпна само на мобилни устройства и наскоро преместена на персонални компютри. Shazam е в състояние да определи името на песните в движение - просто включете откъс от музиката и натиснете бутона за разпознаване.

Благодарение на обширната аудио библиотека на програмата, тя е в състояние да разпознае дори стари и малко популярни песни. Приложението показва препоръчваната за вас музика въз основа на историята на търсенето ви.
За да използвате Shazam, ще трябва да създадете профил в Microsoft. Тя може да се регистрира безплатно на официалния уебсайт на компанията.

Недостатъците на продукта включват липсата на поддръжката на Windows под версия 8 и възможността за избор на интерфейса на руския език.

Важно: Shazam временно не е налице за инсталиране от Microsoft Store.

Изтегляне Shazam

Урокът: Как да научите музика от видеоклипове в YouTube чрез Shazam

Jaikoz

Интерфейсът на програмата Jaikoz

Ако трябва да намерите името на песен от аудио файл или видеоклип, опитайте се с Jaikoz. Jaikoz е програма за разпознаване на песни от файлове.

Приложението работи по следния начин - добавяте аудио или видео файл към приложението, стартирате разпознаването и след известно време Jaikoz намира истинското име на песента. В допълнение се показва друга подробна информация за музиката: изпълнител, албум, година на пускане, жанр и др.

Недостатъците включват неспособността на програмата да работи със звука, възпроизведен на компютъра. Jaikoz обработва само вече записаните файлове. Интерфейсът също не е преведен на руски език.

Изтегляне на Jaikoz

Tunatic

Появата на програмата Tunatic

Tounatik е безплатна малка програма за разпознаване на музика. Лесно е да се използва - приложението с един бутон ви позволява да намерите песен от всеки видеоклип. За съжаление, този продукт почти не се поддържа от разработчиците, така че модерните песни с помощта на него ще бъдат трудни за намиране. Приложението обаче намира стари песни доста добре.

Свали Tunatic

Програмите за определяне на музика ще ви помогнат да намерите любима песен от видеоклип в YouTube или любимия си филм.